Terug naar school: zo hou je
alle uitgaven onder controle!

Terug naar school is het startschot voor … een heleboel uitgaven. Met alle nieuwe kleren, schoolbenodigdheden, abonnementen voor openbaar vervoer, accessoires, hobby’s en onvoorziene uitgaven, swingt de rekening al snel de pan uit. Wil je dit jaar de septemberfactuur onder controle houden en zelfs wat verlagen, dan vind je hier een paar nuttige tips.

Stel je budget op

Het klinkt logisch, maar weinig mensen doen het ook echt: je budget op papier zetten. Het is een prima manier om je uitgaven onder controle te houden en indien nodig keuzes te maken. Neem er dus je rekenmachine bij en reken op basis van je inkomen, je vaste uitgaven en eventueel je spaargeld uit hoeveel je kan besteden aan de schoolstart. Er zijn ook tal van budget-apps voor je smartphone beschikbaar die je helpen waken over je budget. Zo kan je op elk moment zien hoeveel geld je nog rest naarmate je aankopen doet.

Geef spullen een tweede leven

Verspilling vermijden is een trend. We hergebruiken, recycleren en repareren dat het een lieve lust is. Kortom, we geven zoveel mogelijk dingen een tweede of derde leven. Het is goed voor de planeet en voor je portemonnee. Stel eerst een lijst met alle spullen die je kinderen nodig zullen hebben. Maak dan een tweede lijstje met alle spullen van vorig jaar die hergebruikt kunnen worden. Nu je weet wat nog ontbreekt, kan je eerst een kijkje nemen op 2dehands, Facebook Marketplace, Vinted of Google. Je zal zien: vaak hoef je niet naar de winkel. Je vindt op tweedehandssites vaak een schat aan spullen die niet of nauwelijks gebruikt zijn, en voor een fractie van de prijs. En het is meteen de perfecte gelegenheid om te verkopen wat je zelf niet langer gebruikt. Een duidelijke win-win voor je terug-naar-schoolbudget. Je kan er ook cursussen, handboeken en andere schoolbenodigdheden van het voorbije jaar kopen of doorverkopen. Handboeken kunnen vaak jaar na jaar opnieuw gebruikt worden.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Vergelijk, vergelijk, vergelijk!

Prijzen kunnen sterk verschillen, zelfs voor identieke producten. Veel fysieke en online winkels trekken je aandacht met laaggeprijsde producten … en nemen vervolgens extra marge op alle andere producten die je bij hen koopt. Het loont dus zeker de moeite om de prijzen van al je aankopen te vergelijken. Je kan online ettelijke prijsvergelijkers vinden die je in een paar klikken vertellen of je echt een goeie zaak doet. Je zal verbaasd zijn hoeveel je op die manier kan besparen.

Hoe meer zielen, hoe meer korting

De oude uitdrukking zegt: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.’ Dat geldt ook voor aankopen. Groepsaankopen zijn een héél doeltreffende manier om een betere prijs te krijgen. Het is vandaag eenvoudiger dan ooit om op sociale netwerken een kopersgroep te creëren of er lid van te worden. Met 10 of 20 mensen krijg je kortingen die je nooit voor mogelijk hield.

Back-to-schoolkortingen het hele jaar door

Er zijn uiteraard speciale terug-naar-school-promo’s, maar voor kledij en sommige andere artikelen vind je vaak betere deals tijdens de zomersolden, op Black Friday, Cyber Monday … Bijkomend voordeel? Tijdens de back-to-schoolperiode zoek je samen met honderdduizend anderen naar dezelfde spullen. Doe je je huiswerk ruim op voorhand tijdens één van de vele andere promotieperiodes, dan vind je vaak makkelijker wat je nodig hebt, en kan je betere zaakjes doen. Dat is zeker ook het geval op tweedehandssites. Bovendien kan je op deze manier je uitgaven spreiden over een langere periode.

Op zoek naar advies voor een gezond budgetbeheer? Onze 200 Cofidis-adviseurs staan altijd voor je klaar.

Ik wil meer info

Gepubliceerd in Juli 2021 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt