Kredietkaart
Mastercard® by Cofidis

 • Geld afhalen zonder kosten

 • Wereldwijd veilig betalen, ook online

 • Gespreid terugbetalen op basis van je uitgaven

Kies je bedrag:

De voordelen
van de Mastercard®

 • Geld afhalen zonder kosten

  Haal geld af zonder kosten aan eender welke bankautomaat, zowel in België als in het buitenland.

 • Met herbruikbare kredietopening

  Profiteer, zonder van bank te veranderen, van een doorlopend krediet tussen € 500 en € 10.001 voor al je uitgaven: shoppen, reizen, … 24/7 beschikbaar.

 • Terugbetalen op jouw tempo

  Je aflossing wordt elke maand opnieuw berekend op basis van je uitgaven. Dankzij de verschillende formules bepaal je zelf het tempo waarop je terugbetaalt(2). En je kan op elk moment aanvullende terugbetalingen doen zonder extra kosten. 

 • Slechts € 5 per jaar

  Met een jaarlijkse bijdrage van € 5(1) is de Mastercard by Cofidis één van de goedkoopste op de markt.

Ook interessant
voor jou

Bescherm jezelf en je terugbetaling

De schuldsaldoverzekering Garantie+ betaalt je krediet in jouw plaats terug bij tegenslagen zoals jobverlies door ontslag of overlijden. Zo bescherm je jezelf en je familie.

Meer info

* Contract voor een groepsverzekering door COFIDIS afgesloten bij ACM VIE SA en ACM IARD SA, ondernemingen onderworpen aan het Franse wetboek van verzekeringen

Nulstelling

Voor de kredietkaart Mastercard® by Cofidis geldt een nulstellingstermijn. Dat is een wettelijke verplichting die bepaalt dat vóór een bepaalde datum je krediet opnieuw op nul moet staan.

Meer info

Laat je gratis terugbellen

Vragen? Geef een tijdstip door en we bellen je gratis terug.

Een afspraak maken

Hoe een Mastercard®
online aanvragen?

 1. Selecteer het gewenste bedrag en de aflossing van je voorkeur. Dien je aanvraag in.
 2. Vul het aanvraagformulier in. Je ontvangt meteen een principieel antwoord.
 3. Print het contract, vul het aan, dateer, onderteken en stuur het terug.
 4. Ontvang je kaart binnen de tien kalenderdagen, na definitieve aanvaarding van je contract.

De meest gestelde vragen

Hoe raadpleeg ik het resterend bedrag op mijn kredietkaart?

Via je online klantenzone of de Cofidis-app kan je via je computer, smartphone of tablet 24/7 je saldo op je kredietkaart raadplegen.

Welke documenten moet ik bezorgen om een kredietkaart aan te vragen?

Om een aanvraag in te dienen voor een Mastercard heb je geen aankoopbewijzen nodig. We hebben enkel een kopie van je identiteitskaart en een bewijs van inkomsten nodig om je aanvraag te beoordelen.

Hoe lang duurt het eer ik mijn Mastercard ontvang?

Nadat je aanvraag definitief aanvaard werd, ontvang je binnen de tien kalenderdagen je kredietkaart. Je code wordt voor de veiligheid met een aparte brief verstuurd.

Kan ik contactloos betalen met mijn kredietkaart?

Ja, de functie contactloos betalen is automatisch geactiveerd op je Mastercard, maar je kan ze ook laten deactiveren als je dat wenst. Je kan er aankopen mee betalen tot maximaal € 50.

Hoeveel bedragen de wisselkosten bij de Mastercard?

Indien je met je kaart betaalt in een land van de Europese Economische Ruimte met een andere valuta dan de euro, worden er wisselkosten in rekening gebracht. Meer info vind je in de tabel in bijlage. Deze tabel omvat de commissie die wordt ingehouden door Cofidis en Mastercard® of Visa.

Wat is het verschil met een kredietkaart met onmiddellijke debitering?

Bij een kredietkaart met onmiddellijke debitering wordt het geld na een aankoop meteen van je zichtrekening afgehouden. De Mastercard® by Cofidis is niet gekoppeld aan je bankrekening, maar aan een kredietopening. Bovendien betaal je het bedrag niet in één keer terug, maar gespreid volgens de door jou gekozen terugbetalingsformule(*).

Moet ik een rekening openen?

Nee, je hoeft geen rekening te openen. Cofidis is een kredietinstelling en geen bank, dus je zichtrekening blijft gewoon bij je bank.

Hoe kan ik online betalen met mijn kaart?

Controleer eerst of de site waarop je iets koopt veilig is. Dat is het geval indien de URL van de website begint met “https”. Geef je kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode (bestaande uit 3 cijfers) in. Nadien moet je je identiteit verifiëren om je betaling te valideren.

Wat is de limiet van de Mastercard by Cofidis?

Het maximale plafond is € 10.001*.

Hoe mijn betalingen spreiden?

Door met je Mastercard by Cofidis te betalen, heb je de mogelijkheid om op je eigen tempo terug te betalen: elke maand betaal je een percentage terug van wat je hebt uitgegeven.
Een voorbeeld: je beschikt over een kredietopening van € 2.500 en je koos voor een terugbetalingspercentage van 5,6%. Je geeft in een maand € 1.000 uit met je Mastercard. De volgende maand betaal je € 56,34 terug (of 5,6% van € 1.000 plus intresten). Je beschikbare bedrag na je aflossing is € 1 556,34 (2.500 – 1.000 + 56,34) .
Bovendien heb je de mogelijkheid om bovenop je maandelijkse aflossing, aanvullende terugbetalingen te doen zonder extra kosten om je krediet sneller aan te zuiveren.

Ben ik beschermd tegen fraude?

Ja, je kan niet aansprakelijk gesteld worden voor transacties die je niet zelf uitvoerde met je Mastercard® by Cofidis. Indien je kan aantonen dat je voldoende voorzorgen hebt genomen en je na verlies of diefstal van je kredietkaart ons onmiddellijk op de hoogte hebt gebracht, dan word je 100% terugbetaald mits een franchise van € 50.

Ontdek
onze andere kredieten

Waarvoor een
kredietkaart gebruiken?

 • Allerhande aankopen

  Online of in de winkel, je kan werkelijk bijna alles betalen met een Mastercard. Dagelijkse boodschappen, kleding, elektro, tickets, op restaurant … Al je betalingen gebeuren op een veilige manier.

 • Contactloos betalen

  Betaal contactloos snel en veilig kleinere aankopen tot € 50. Hou je kaart tegen de betaalautomaat en klaar: je hoeft je code niet in te voeren. Bij een hoger bedrag wordt je code gevraagd.

 • Reizen met een gerust gemoed

  Tijdens je ganse reis kan je rekenen op de Mastercard: bij het boeken, aan de péage of voor je aankopen ter plaatse. Deze internationale kredietkaart wordt wereldwijd geaccepteerd door alle handelaren in het Mastercard®-netwerk. En je haalt er geld mee af zonder kosten, ook in het buitenland.