Kredietkaart
Mastercard® by Cofidis

 • Geld afhalen zonder kosten

 • Wereldwijd veilig betalen, ook online

 • Gespreid terugbetalen op basis van je uitgaven

Kies je bedrag:

De voordelen
van deze kredietkaart

 • Geld afhalen zonder kosten

  Haal met je kredietkaart geld af zonder kosten aan eender welke bankautomaat, zowel in België als in het buitenland. Wisselkosten zijn in bepaalde landen wel mogelijk.

 • Met herbruikbare kredietopening

  Profiteer, zonder van bank te veranderen, van een doorlopend krediet tussen € 500 en € 10.001 voor al je uitgaven: shoppen, reizen … 24/7 beschikbaar.

 • Terugbetalen op jouw tempo

  Je aflossing wordt elke maand opnieuw berekend op basis van je uitgaven en je openstaande schuld. Dankzij de verschillende formules bepaal je zelf het tempo waarop je terugbetaalt(2). En je kan op elk moment aanvullende terugbetalingen doen zonder extra kosten.

 • Slechts € 5 per jaar

  Met een jaarlijkse bijdrage van € 5(1) is dit een van de goedkoopste kredietkaarten op de markt.

Ook interessant voor jou

Bescherm jezelf en je terugbetaling

Met de schuldsaldoverzekering Garantie+ bescherm je jezelf en je familie. Garantie+ betaalt je krediet in jouw plaats terug bij tegenslagen zoals jobverlies door ontslag of overlijden.

Meer info

* Contract voor een groepsverzekering door COFIDIS afgesloten bij ACM VIE SA en ACM IARD SA, ondernemingen onderworpen aan het Franse wetboek van verzekeringen

Nulstelling

Voor deze kredietkaart geldt een nulstellingstermijn. Dat is een wettelijke verplichting voor die kaarten die bepaalt dat vóór een bepaalde datum je krediet opnieuw op nul moet staan.

Meer info

Laat je gratis terugbellen

Vragen? Geef een tijdstip door en we bellen je gratis terug.

Een afspraak maken

Hoe de kredietkaart Mastercard by Cofidis online aanvragen

 1. Selecteer het gewenste bedrag en de aflossing van je voorkeur.
 2. Vul het aanvraagformulier in. Je ontvangt meteen een principieel antwoord.
 3. Onderteken je contract online of print het uit, vul het aan, voeg de nodige bewijsstukken toe en stuur het terug via de post.
 4. Ontvang je kredietkaart binnen de tien kalenderdagen, na definitieve aanvaarding van je contract.

De meest gestelde vragen over deze kredietkaart

Hoe raadpleeg ik het resterend bedrag op mijn kredietkaart?

Via je online klantenzone of de app van Cofidis kan je via je computer, smartphone of tablet 24/7 je saldo op je kredietkaart raadplegen.

Welke documenten moet ik bezorgen bij het online aanvragen van een kredietkaart?

Een kredietkaart aanvragen kan zonder aankoopbewijzen. We hebben enkel een kopie van je identiteitskaart en een bewijs van inkomsten nodig om je aanvraag te beoordelen.

Hoe lang duurt het eer ik mijn Mastercard® ontvang?

Nadat het online aanvragen en het definitieve aanvaarden van je aanvraag, ontvang je binnen de tien kalenderdagen je kredietkaart. Je code wordt voor de veiligheid met een aparte brief verstuurd.

Kan ik contactloos betalen met mijn kredietkaart?

Ja, de functie contactloos betalen is automatisch geactiveerd, maar je kan ze ook laten deactiveren als je dat wenst. Je kan er aankopen mee betalen met een limiet tot maximaal € 50.

Hoeveel bedragen de wisselkosten bij de Mastercard®?

Indien je met je kredietkaart betaalt in een land van de Europese Economische Ruimte met een andere valuta dan de euro, worden er wisselkosten in rekening gebracht. Meer informatie vind je in deze tabel. Deze tabel omvat de commissie die wordt ingehouden door Cofidis en Mastercard® of Visa.

Wat is het verschil met een kredietkaart met onmiddellijke debitering?

Bij een kredietkaart met onmiddellijke debitering wordt het geld na een aankoop meteen van je zichtrekening afgehouden. De Mastercard® by Cofidis is niet gekoppeld aan je bankrekening, maar aan een kredietopening. Bovendien betaal je het bedrag niet in één keer terug, maar gespreid volgens de door jou gekozen terugbetalingsformule(*).

Moet ik een rekening openen?

Nee, je hoeft geen extra rekening te openen. Cofidis is een kredietinstelling en geen bank, dus je zichtrekening blijft gewoon bij je bank.

Hoe kan ik online betalen met mijn kaart?

Controleer eerst of de site waarop je iets koopt veilig is. Dat is het geval indien de URL van de website begint met “https”. Geef je kaartnummer, de vervaldatum en de beveiligingscode/CVC-code (bestaande uit 3 cijfers) in. Nadien moet je je identiteit verifiëren via dubbele authenticatie (bijvoorbeeld via Itsme®) om je betaling te valideren.

Wat is de limiet van de Mastercard® by Cofidis?

De Mastercard® by Cofidis heeft een minimumlimiet van € 500 en een maximumlimiet van € 10.001*.

Hoe spreid ik mijn betalingen?

Door met je Mastercard® by Cofidis te betalen, heb je de mogelijkheid om op je eigen tempo terug te betalen: elke maand betaal je een percentage terug van verschuldigde bedrag.

Een voorbeeld*: je beschikt over een kredietopening van € 2.500 en je koos voor een terugbetalingspercentage van 5,6%. Je geeft in de maand juli 2024 € 1.000 uit met je kredietkaart. De volgende maand betaal je € 56,47 terug (of 5,6% van € 1.000 plus intresten). Je beschikbare bedrag na je aflossing is € 1.556,47 (2.500 – 1.000 + 56,47).

* Voorbeeld voor een gefinancierd bedrag op 15/07/2024 met een eerste maandelijkse aflossing op 05/08/2024.

Bovendien heb je de mogelijkheid om bovenop je maandelijkse aflossing, aanvullende terugbetalingen te doen zonder extra kosten om je krediet sneller aan te zuiveren en aan je nulstellingsverplichting te voldoen.

Ben ik beschermd tegen fraude?

Ja, je kan niet aansprakelijk gesteld worden voor transacties die je niet zelf uitvoerde met je Mastercard® by Cofidis*. Indien je kan aantonen dat je voldoende voorzorgen hebt genomen, je na verlies of diefstal van je kaart ons onmiddellijk op de hoogte hebt gebracht en je situatie onder de contractuele voorwaarden valt, dan word je 100% terugbetaald mits een franchise van € 50.

* Uitgezonderd contractuele uitzonderingen.

Om verder te gaan...

Waarvoor deze kredietkaart gebruiken?

Allerhande aankopen

Online of in de winkel, je kan werkelijk bijna alles betalen met een Mastercard®. Dagelijkse boodschappen, kleding, elektro, tickets, op restaurant, … Al je betalingen gebeuren op een veilige manier.

Contactloos betalen

Net als met een bankkaart betaal je contactloos snel en veilig kleinere aankopen tot € 50. Hou je kredietkaart tegen de betaalautomaat en klaar: je hoeft je code niet in te voeren. Bij een hoger bedrag wordt je code gevraagd.

Reizen met een gerust gemoed

Tijdens je ganse reis kan je rekenen op de Mastercard®: bij het boeken, aan de tol of voor je aankopen ter plaatse. Deze internationale kredietkaart wordt wereldwijd geaccepteerd door alle handelaren in het Mastercardnetwerk. En je haalt er geld mee af zonder kosten, ook in het buitenland.

Ontdek
onze andere kredieten