Kredietgids

Hoe je budget goed beheren?

Er bestaan meerdere manieren om je budget in evenwicht te houden. De belangrijkste tip: maak een overzicht van je vaste inkomsten en je uitgaven.

Meer weten

Welk krediet kiezen?

Welk krediet het best bij je past, hangt af van wat je nodig hebt. Lening, kredietkaart of geldreserve? Één ding is zeker, bij Cofidis vind je steeds een oplossing op maat van jouw situatie.

Meer weten

Hoe verloopt mijn kredietaanvraag?

Wanneer je een aanvraag indient, ontvang je onmiddellijk een principieel antwoord. Van zodra je alle bewijsstukken hebt ingediend, ontvang je een definitief antwoord. Ontdek het volledige verloop hier.

Meer weten

Wat is een verantwoordelijke kredietverstrekker?

Een verantwoordelijke kredietmaatschappij biedt je enkel oplossingen aan die zijn afgestemd op je persoonlijke situatie en begeleidt je tijdens de volledige looptijd van je lening of krediet. 

Meer weten

Wat is een kredietkaart?

Met een kredietkaart kan je zowel geld afhalen als aankopen verrichten. Je geniet meteen van je aankoop maar het geld gaat niet direct van je rekening. Je betaalt later terug. Een overzicht van de verschillende types kredietkaarten vind je hier.

Meer weten

Wat is een doorlopend krediet?

Een revolving krediet, ook gekend als een herbruikbaar of doorlopend krediet, is een geldreserve die je vrij kan gebruiken. Ze wordt opnieuw aangevuld naarmate je terugbetaalt.

Meer weten

Wat is een consumentenkrediet?

Een consumentenkrediet is een krediet of lening waarmee je alles kan aankopen wat geen vastgoed is. Cofidis biedt drie consumentenkredieten aan: een lening op afbetaling, een geldreserve en de hergroepering van kredieten.

Meer weten

Wat is een lening op afbetaling?

Bij een lening op afbetaling ontvang je in één keer een som geld die je nadien maandelijks terugbetaalt volgens de aflossing, termijn en rentevoet bepaald in de aflossingstabel.

Meer weten

Welke soorten kredieten zijn er bij Cofidis?

De twee belangrijkste soorten consumentenkrediet zijn de kredietopening en de lening op afbetaling. Ontdek de verschillen tussen beide in ons handig overzicht.

Meer weten

Wat is een kredietgroepering?

Cofidis kan je lopende kredieten overnemen en bundelen in één lening tot € 100.000. Zo creëer je extra financiële ademruimte en komt je budget weer in evenwicht.

Meer weten

Wat is een verbouwingslening?

Een renovatielening is een lening op afbetaling met een bedrag, rentevoet, looptijd en aflossingen die vastgelegd zijn in een aflossingstabel. Je hebt geen offertes of facturen nodig.

Meer weten

Wat is een autolening?

Een autolening is een lening op afbetaling waarmee je zowel een nieuwe auto als een tweedehandsvoertuig kan aanschaffen. De rentevoet, looptijd en aflossingen zijn op voorhand gekend en vastgelegd in een aflossingstabel.

Meer weten

Hoe kan je jezelf en je krediet beschermen?

Dankzij het ruime aanbod verzekeringen kan je zowel je inkomen, je familie als de terugbetaling van je krediet verzekeren in geval van tegenslagen zoals jobverlies, invaliditeit of overlijden.

Meer weten

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.