Je budget beheren:
de apps

Er bestaan vandaag tools en apps voor alles, of bijna alles. Ook voor budgetbeheer zijn er tal van apps, en veel ervan zijn gratis. Waarom zou je ze dan niet gebruiken? Een budget beheren is niet de leukste activiteit en is ook niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen vinden het een zware klus om hun geld dagelijks goed te besteden. Hierna vind je alvast een aantal tips om op weg te raken. Zo vind je de app die het best bij jou past.

Waarom een app gebruiken?

Je hoeft niet altijd een app te gebruiken om je budget te beheren. Je kan zeker zonder en hoogstwaarschijnlijk lukt het wel. Maar een budget beheren is geen fluitje van een cent. Je moet een overzicht opmaken van je inkomsten en uitgaven, geld opzijleggen, voorbereid zijn op eventuele tegenslagen, je kastickets bijhouden, en ondertussen kalm blijven, want het leven is al stresserend genoeg. Dus als een app voor budgetbeheer je leven eenvoudiger en aangenamer kan maken, waarom niet? Want als je je geld goed beheert, is het ook evidenter om te sparen.

Met een app voor budgetbeheer kan je je niet-essentiële uitgaven identificeren en ze bijgevolg gemakkelijker vermijden. Door de talloze mogelijkheden om online te kopen is de verleiding groot om geld uit te geven. Het is dan ook des te moeilijker om je aan je budget te houden. Op een app voor budgetbeheer zie je in een oogwenk de stand van je rekeningen. De software helpt je om geld opzij te leggen en herinnert je aan komende betalingen. Als je het wil, kan je ook notificaties krijgen. Het is een echte boordcomputer. In plaats van het internet af te schuimen op zoek naar een koopje, kan je dus beter de tijd nemen om een app voor budgetbeheer te zoeken. Het is even interessant en een stuk goedkoper!

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Welke apps bestaan er?

Er bestaan tientallen apps om je budget te beheren. Sommige zijn gratis, andere betalend. Hierna vind je een aantal gratis apps, want we willen je niet op kosten jagen. Je vindt er vast een die je aanspreekt.

De apps zijn opgedeeld in twee soorten: de simpelste, voor eenvoudig dagelijks gebruik, waar je zelf je transacties ingeeft, en de meest ingewikkelde, die rechtstreeks verbonden zijn aan je bankrekeningen en automatisch bijgewerkt worden.

PiloteBudget

Op de app PiloteBudget zie je hoeveel speling je nog hebt op je rekening. In een oogopslag weet je of je aankoop wel verstandig is. De app is niet aangesloten op internet en ook niet verbonden met je bankrekeningen om piraterij te voorkomen. Met de gegevens die je ingeeft, helpt ze je oplettend te blijven.

Spendee

Met Spendee geef je zelf je inkomsten en uitgaven in. Je kan ze vervolgens nakijken en delen met een of meer personen. Dat kan interessant zijn om info te delen binnen je gezin. Ze bevat nuttige functies en meerdere valutakeuzes. Voor de experts bestaat er een geavanceerde versie, maar die is betalend.

Bankin’

Bankin’ is een van de meest geapprecieerde apps voor budgetbeheer. Ze is leuk en gebruiksvriendelijk. Ze is verbonden met je bankrekeningen en toont dus altijd de recentste gegevens. Je krijgt nuttige tips, onder meer om niet in het rood te gaan en om geld opzij te zetten. Je kan notificaties aanzetten en rechtstreeks betalingen uitvoeren zonder je bankrekening erop na te slaan. Het is een beveiligde app die bijzonder ergonomisch en helder is. De geavanceerde versie is betalend.

Budgea

Budgea is een app voor het totaalbeheer van je financiën, zelfs van je vermogen. Je beheert je uitgaven en inkomsten, kan je facturen en kastickets ingeven en een grafiek creëren om de financiële toestand van je rekeningen te analyseren. Ze bevat originele en interessante functies. Een app voor de stoutmoedigen! Budgea is verbonden met je bankrekeningen en beveiligd met een pincode.

Tricount

Tricount is een app voor mensen die met elkaar op vakantie gaan. Iedereen tikt zijn uitgaven in, en de app verdeelt de bedragen over het aantal kinderen, de dagen ter plaatse enzovoort. Je kan ook je kastickets ingeven. Tricount is een must!

Money Lover

Money Lover is een praktische en stijlvolle app. Je beheert je budget, plant en analyseert je uitgaven. De app bevat bovendien een kalender om je professionele rekeningen te beheren. Ze is niet verbonden met je bankrekeningen.

Excel

Excel is de meest gekende toepassing en als je ermee kan werken is het een heel handig programma. Er bestaan trouwens werkbladen voor budgetbeheer waarin de berekeningen al voorzien zijn.

En meer nog…

Er zijn zeker nog andere apps voor budgetbeheer die je aanspreken. We hebben de meest gebruikte vermeld, die een brede waaier aan mogelijkheden bieden. Ben je op zoek naar iets specifieks? Kijk dan zeker eens naar Linxo, ToshL Finance, Dépenses Quotidiennes, Handwallet – Expense Manager, Wallet, Maxicompte, 1Money, Fast Budget en nog tal van andere.

Ook al lijken die apps op elkaar, ze hebben elk hun specifieke functies en misschien zit er eentje tussen die jou aanspreekt.

Cofidis staat aan je zijde om je te helpen bij je zoektocht naar een app voor budgetbeheer. Elke situatie is anders en we zorgen voor financiële oplossingen die geschikt zijn voor jou.

Ontdek onze kredietoplossingen

Gepubliceerd in Juli 2022 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt