Renovatieleningen Online simuleren

 • Van € 2.500 tot € 50.000
 • Bedrag, aflossing en looptijd naar keuze
 • Vaste rentevoet vanaf 3,99%*

Ontdek ons gamma renovatieleningen

Verbouwings-
lening
Kiezen
Groene
renovatielening
Kiezen
Interieurlening
Kiezen
Bedrag
Bedrag € 2.500 - € 50.000 € 2.500 - € 50.000 € 2.500 - € 50.000
JKP vanaf
JKP vanaf 6,99%(1) 3,99%(2) 7,90%(3)
Afschrijvingstermijn
Afschrijvingstermijn Tussen 12 en 144 maanden Tussen 12 en 144 maanden Tussen 12 en 120 maanden
Status van bezetting
Status van bezetting Eigenaar Eigenaar Huurder of eigenaar
Ondertekende offerte/bestelbon of factuur
Ondertekende offerte/bestelbon of factuur
Geldigheid: je bewijsstukken moeten minder dan 3 maanden oud zijn op de dag dat je je krediet aanvraagt.

Geldigheid: je bewijsstukken moeten minder dan 3 maanden oud zijn op de dag dat je je krediet aanvraagt.
Type renovatie
Type renovatie Binnens- en buitenshuis Energiebezuiniging Inrichting, meubilering en decoratie
Voorbeelden van werken
Voorbeelden van werken Keuken, badkamer, vloerbekleding, schrijnwerk, dakwerken, terras, … Warmtepomp, zonnepanelen, isolatie: ramen, dak en muren, pelletkachel Decoratie, meubels, ingebouwde kasten, behang, verf, …

De voordelen
van onze renovatieleningen

 • Lening op maat

  Voor al je verbouwingswerken vind je bij Cofidis een aflosbaar krediet op maat. Je hebt keuze uit een groene renovatielening voor ecologische projecten, een interieurlening waarmee je alle verfraaiingswerken in huis kan financieren en een algemene verbouwingslening.

 • Voordelige rente

  Een ideaal aflosbaar krediet voor al je verbouwingswerken, van een ingrijpende renovatie van je huis of appartement over het aanleggen van een tuin of zwembad tot een fris likje verf in de woonkamer. Telkens profiteer je van een voordelige rente al vanaf 3,99%*. Simuleer je lening vrijblijvend online.

 • Duidelijke voorwaarden

  Het bedrag, de maandelijkse aflossing, de looptijd, de rentevoet en de totale kosten zijn vast bepaald en op voorhand gekend. Je ontvangt een aflossingstabel bij de ondertekening van je contract.

 • Zonder van bank te veranderen

  Je hoeft niet van bank te veranderen of geen extra zichtrekening te openen als je een renovatielening wil afsluiten bij Cofidis. We storten het geld binnen de 48 uur op je rekening, na definitieve aanvaarding van je contract.

Ook interessant voor jou

Bescherm jezelf en je terugbetaling

Met de schuldsaldoverzekering Garantie+ bescherm je jezelf en je familie. Garantie+ betaalt je lening in jouw plaats terug bij tegenslagen zoals jobverlies door ontslag of overlijden.

Meer info

* Contract voor een groepsverzekering, door COFIDIS afgesloten bij ACM IARD SA en ACM VIE SA, onderneming onderworpen aan de Franse Code des Assurances (wetboek van verzekeringen).

Wij komen aan huis

Hulp nodig bij het invullen van je contract? Een kredietspecialist komt gratis langs om je te helpen bij het aanvragen van een renovatielening.

Laat je gratis terugbellen

Wil je renoveren en geld lenen, maar zit je met een vraag? Weet je niet goed hoe je de renovatielening moet simuleren? Geef een tijdstip door en we bellen je gratis terug.

Een afspraak maken

Hoe een renovatielening online simuleren en aanvragen?

 1. Selecteer het gewenste bedrag en de aflossing van je voorkeur. Dien je aanvraag in.
 2. Vul het aanvraagformulier in. Je ontvangt meteen een principieel antwoord.
 3. Onderteken je contract online of print het uit, vul het in en stuur het terug via de post.
 4. We behandelen je dossier binnen de twee dagen na ontvangst. Na definitieve aanvaarding ontvang je het bedrag op de rekening van je keuze.

De meest gestelde vragen over de renovatielening

Moet ik bewijsstukken kunnen voorleggen?

Of je offertes en facturen moet kunnen voorleggen om de aard van de renovatiewerken te duiden, hangt af van het type lening. Zo is het bij de verbouwingslening en de groene renovatielening noodzakelijk om minstens 80% van de totale investering te bewijzen. Bij de interieurlening geldt deze vereiste niet. In het kader van de groene renovatielening is nog een extra voorwaarde van toepassing: de bewijsstukken moeten minstens de helft van de geïnvesteerde som toewijzen aan energiebesparende maatregelen. Bovendien mogen je bewijsstukken niet ouder zijn dan drie maanden en/of mag de geldigheidsdatum van je ondertekende offertes niet verstreken zijn.

Wat zijn de financiële voorwaarden voor het afsluiten van een renovatielening?

Om voor je renovatieproject aanspraak te maken op een renovatielening bij een erkende kredietgever, moet je uiteraard meerderjarig en inwoner van België zijn, maar moet je vooral ook over een stabiel inkomen beschikken. Op die manier kan je de maandelijkse afbetalingen zonder problemen aflossen. Om je hierbij te helpen, bestuderen we elk aanvraagdossier zorgvuldig en ontvang je na de definitieve goedkeuring een transparante aflossingstabel. Weet ook dat je jezelf en je dierbaren steeds kan beschermen met de schuldsaldoverzekering Garantie+.

Kan ik als huurder een renovatielening afsluiten?

De verbouwingslening is net als de (nóg voordeligere) lening voor renovatiewerken met een ecologische insteek enkel beschikbaar voor woningeigenaars. De interieurleningen zijn wel toegankelijk voor huurders die willen verbouwen in huis.

Waarvoor kan ik een renovatielening aanvragen?

Via de simulatie kan je een lening aanvragen voor alle kleine en grote klussen in en rondom je woning. Of je nu je dak wil renoveren, nieuwe ramen wil aanschaffen of je tuin wil heraanleggen, bij Cofidis vind je sowieso een renovatielening op maat van je droomproject.

Kan ik een renovatielening afsluiten als ik al een ander krediet heb?

Ja, zolang je financiële situatie het toelaat en je voldoende frequente inkomsten kan voorleggen, kan je een renovatielening combineren met andere leningen of kredieten, zoals een hypothecaire lening, een geldreserve of een kredietkaart. Om nooit tegen verrassingen aan te lopen, nemen onze analisten je persoonlijke situatie en de haalbaarheid van de terugbetaling bij elke nieuwe aanvraag grondig onder de loep.

Wanneer weet ik of mijn aanvraag aanvaard werd?

Via de online simulatie kan je je renovatielening berekenen en indienen. Je ontvangt onmiddellijk een principieel antwoord. Je aanvraag wordt pas definitief aanvaard nadat onze teams de eventueel vereiste bewijsstukken en je persoonlijke situatie hebben geanalyseerd en het contract hebben goedgekeurd. Dan ontvang je het geld meteen op de rekening van jouw keuze en gaat de in het contract afgesproken looptijd van start.

Wat is de maximale looptijd?

Je kan je lening op maximum 120 maanden terugbetalen. De opties qua looptijd hangen in de eerste plaats af van de geldsom die je wil lenen om te renoveren, maar uiteraard kan je ook bij het maximumbedrag voor een kortere periode met hogere maandelijkse afbetalingen opteren.

Hoe en wanneer kan ik de Cofidis kredietspecialisten bereiken?

Met vragen over een renovatielening of een ander Cofidis-product mag je steeds bij ons aankloppen. Dat kan te allen tijde via de online chat op Cofidis.be of telefonisch via het nummer 078/050 191 (kostprijs nationaal gesprek), op alle weekdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Ook kan een kredietspecialist zonder kosten bij jou langskomen, bijvoorbeeld om je te helpen bij een simulatie van een krediet of bij het invullen van je contract.

Om verder te gaan...

Waarvoor een renovatielening gebruiken?

Voor alle verbouwingswerken

Is je woning toe aan een nieuw, optimaal geïsoleerd dak? Is de tijd gekomen om nieuwe ramen te installeren? Wil je je terras renoveren en een veranda of misschien zelfs zwembad bouwen? Met de verbouwingslening uit ons gamma renovatieleningen mag je alle projecten in en rondom je woning aan een gunstige rente financieren. Doe-het-zelvers mogen de verbouwingslening bovendien aanwenden voor het aanschaffen van materiaal of gereedschap.

Voor energiebesparende renovatiewerken

Dankzij de groene renovatielening kan je rekenen op financiële ondersteuning voor het verrichten van allerlei renovaties met een energiebesparende insteek. Om aanspraak te maken op deze lening, volstaat het dat de helft van de investeringen gebruikt worden om de energieprestaties van je woning op te krikken. Denk daarbij aan isolatieprojecten, de installatie van zonnepanelen of een warmtepomp, het inrichten van een systeem van waterrecuperatie …

Voor verfraaiingswerken in huis

Schilder- of decoratiewerken, nieuwe verlichting of meubels: de interieurlening is er voor alle klussen in huis. Zowel woningeigenaars als huurders mogen zo’n type renovatielening afsluiten.

Premies en subsidies voor renovatiewerken

In België ondersteunt de overheid de bouw, de renovatie en de aankoop van woningen via verschillende financiële stimulatiemaatregelen. Deze stimulansen variëren van gewest tot gewest en er bestaan ook steunmaatregelen op provinciaal en gemeentelijk niveau, net als bij diverse netbeheerders. Jouw woning isoleren heeft onmiskenbare economische en ecologische voordelen: je bespaart én doet goed voor het milieu.

Ondersteuning in Wallonië

In Wallonië kan je sinds juli 2023 rekenen op woningpremies en vereenvoudigde steunmaatregelen. De woningpremies, die toegekend worden na een audit van de woning in kwestie, dekken een hele reeks isolatiewerken, vooral voor het dak, de muren en de ramen. De vereenvoudigde tussenkomsten zijn specifiek bedoeld voor dakisolatie.

Ondersteuning in Brussel

In Brussel biedt het Renolution-programma subsidies voor de thermische isolatie van daken, gevels (binnen- en buitengevel en achtergevel) en akoestische isolatie. Er worden bonussen toegekend voor het gebruik van duurzame isolatiematerialen en voor de combinatie van verschillende premies. Naast deze ondersteuning gelden er ook belastingvoordelen zoals een verlaagd btw-tarief van 6% voor isolatiewerkzaamheden, evenals een belastingvermindering in Wallonië voor dakisolatie.

Ondersteuning in Vlaanderen

In het Vlaams Gewest kunnen kandidaat-verbouwers rekenen op Mijn VerbouwPremie, een steunmaatregel die onder andere bedoeld is voor renovatie en energiebesparende investeringen in de isolatie van daken en muren, maar ook in de installatie van hernieuwbare energieproductie. Wie meerdere energiebesparende renovaties plant, kan mikken op de Totaalrenovatiebonus.

Daarnaast voorziet de Vlaamse overheid een hele reeks bonussen en premies zoals de EPC-labelpremie, de dakisolatiepremie of de rentesubsidie (om er maar een paar te noemen). Er bestaat bovendien ook een aantal ondersteunende maatregelen zoals het verlaagd btw-tarief, de verminderde onroerende voorheffing en het aanvullend verlaagd tarief voor registratiebelasting. Je kan ook jouw renovatie financieren door een Verbouwlening (tot 60.000 euro) aan te vragen.

Omdat het niet altijd makkelijk is om te weten welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag je recht hebt, creëerde de overheid de portaalsite premiezoeker.be voor een handig overzicht.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

Om in aanmerking te komen voor deze subsidies moet je meestal voldoen aan bepaalde voorwaarden met betrekking tot het belastbaar inkomen, het kadastraal inkomen, het gebruik van de woning en de aard van de werkzaamheden.

Deze voorzieningen zijn bedoeld om je woning isoleren betaalbaarder te maken en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamer milieu. Door deze premies te combineren met de renovatielening van Cofidis kan je zonder financiële stress energiebesparende renovaties uitvoeren.

Ontdek
onze andere kredieten