Kredietwoordenboek

Omdat de kredietwereld en de woordenschat van de financiële instellingen soms te ingewikkeld is, heeft Cofidis België zich voorgenomen een kredietwoordenboek op te stellen voor zijn cliënten. Het groepeert alle veel voorkomende krediettermen en geeft duidelijke definities.

Zo hoopt Cofidis dat de leners of toekomstige leners zich gemakkelijker zullen onderhouden met de Cofidis- consulenten over de verschillende financieringsoplossingen, en de subtiliteiten beter zullen begrijpen.

O

Om de woordenschat van het krediet beter te begrijpen stelt Cofidis zijn kredietwoordenboek voor met de definities van de termen die met de letter O beginnen.

Opeisbaarheid

Verlies van het vermogen om de lening verder terug te betalen in termijnen, na het niet-naleven door de lener van de bepalingen in de overeenkomst. De kredietverstrekker eist vervolgens de onmiddellijke betaling van het verschuldigde bedrag (kapitaal en interest, vermeerderd met een schadevergoeding). Het verschuldigde bedrag wordt berekend aan de hand van de wettelijke bepalingen van de kredietovereenkomst.

Ontdek onze andere diensten :