Wat is een consumentenkrediet?

De term consumentenkrediet verwijst naar elk type lening voor de aankoop van alles wat geen vastgoed is. Consumentenkrediet financiert de aankoop van goederen, diensten of prestaties. We onderscheiden verschillende types:

  • lening op afbetaling: een aflosbaar krediet waarmee goederen of projecten van elke aard helemaal of gedeeltelijk kunnen worden gefinancierd;
  • verkoop op afbetaling: financiert de aankoop van goederen of dienstverlening, dankzij een betaling die over verschillende maanden wordt gespreid;
  • geldreserve: een kredietopening voor onbepaalde duur waarmee je beschikt over een geldbedrag dat opnieuw aangevuld wordt en op te nemen is naarmate je terugbetaalt (vaak gekoppeld aan een kredietkaart);
  • leasing (of huur met aankoopoptie): werkt als een huurcontract van doorgaans 3 jaar, inclusief een verkoopbelofte ...

Cofidis biedt drie consumentenkredieten aan: verschillende soorten leningen op afbetaling, de geldreserve en de hergroepering van kredieten.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Consumentenkrediet, waartoe dient dat?

Om allerlei redenen kunnen we allemaal op een gegeven moment krediet nodig hebben, bijvoorbeeld voor iets duurdere aankopen zoals een auto, meubels, een computer of huishoudelektro. Een krediet afsluiten, zorgt voor extra ademruimte. Je kan er ook uitzonderlijke gebeurtenissen zoals een trouwfeest mee financieren, onverwachte uitgaven betalen, verbouwingen uitvoeren, je interieur opfrissen of de studies van je kind financieren.

Het consumentenkrediet biedt een waaier aan financieringsoplossingen voor goederen of diensten die op ieders behoeften inspelen.

Het consumentenkrediet impliceert de terugbetaling van de ontleende bedragen, waarop ook intresten worden berekend. Het gebruik van een consumentenkrediet is onderworpen aan een aantal regels, die de overheid in overleg met de kredietsector en vertegenwoordigers van consumenten uitwerkte. Om verantwoord met het consumentenkrediet te kunnen omspringen, moet iedereen die regels naleven en zich bewust zijn van zijn of haar verantwoordelijkheid bij het afsluiten of toestaan van een krediet.

Een consumentenkrediet voor elke behoefte

Iedere financieringsaanvraag is anders. Net daarom bestaan er verschillende types consumentenkrediet in functie van de goederen of diensten die je wil aankopen, de plannen die je wil waarmaken, de onverwachte gebeurtenis waarmee je wordt geconfronteerd, de geldreserve die je wil aanleggen, … Kies voor het juiste consumentenkrediet in functie van je situatie en je behoeften. Dat kan een lening op afbetaling, een revolving krediet, een auto- of renovatielening of een groepering van kredieten zijn.

Cofidis beschikt over een breed gamma consumentenkredieten, waarmee we optimaal op je behoeften kunnen inspelen en samen met jou op zoek kunnen gaan naar die oplossing die de realisatie van je plannen vergemakkelijkt.

Simuleer je krediet

Moet ik voor mijn consumentenkrediet een kredietverzekering afsluiten?

Een kredietverzekering is niet verplicht, maar we raden je toch aan hiervoor te kiezen. Via een kredietverzekering zijn je afbetalingen namelijk beveiligd wanneer er iets onverwachts gebeurt. Op die manier bescherm je jezelf, je gezinsleden en je levensstandaard.

Samengevat

Het consumentenkrediet is een financieringsoplossing maakt het mogelijk om aankopen te doen die niet altijd kunnen wachten, onverwachte uitgaven op te vangen, belangrijke gebeurtenissen, … Er bestaan verschillende types consumentenkrediet, afgestemd op elke situatie.

Over het algemeen is de afsluiting van een krediet niet vrijblijvend. Vergeet niet dat zowel de kredietverstrekker als de kredietnemer een aantal rechten en plichten heeft.

Om te genieten van een gerust gemoed raden we je aan je lening of krediet te verzekeren en je terugbetaling veilig te stellen in geval van tegenslagen.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.