Kredietwoordenboek

Omdat de kredietwereld en de woordenschat van de financiële instellingen soms te ingewikkeld is, hebben we een kredietwoordenboek opgemaakt. Het groepeert alle veel voorkomende krediettermen en geeft duidelijke definities.

Zo hopen we dat onze klanten of toekomstige klanten de kredietwereld beter begrijpen en ook de gesprekken met onze consulenten glashelder zijn.

K

Om de woordenschat van het krediet beter te begrijpen stelt Cofidis zijn kredietwoordenboek voor met de definities van de termen die met de letter K beginnen.

Kredietlijn

De term “kredietlijn” wordt gebruikt voor een betaalmiddel dat door een bank wordt verstrekt aan een particulier of aan een zelfstandige. De kredietlijn wordt op twee manieren beperkt: er staat een limiet op het bedrag en een op de duur van het krediet. De kredietlijn kan eventueel een geldreserve omvatten of een kredietopening (schuldenaar). Voor particulieren zijn de meest gekende kredietlijnen de geldreserves, al dan niet gelinkt aan een kredietkaart en de toelating om onder nul te gaan.

Ontdek onze andere diensten :