Kredietwoordenboek

Omdat de kredietwereld en de woordenschat van de financiële instellingen soms te ingewikkeld is, hebben we een kredietwoordenboek opgemaakt. Het groepeert alle veel voorkomende krediettermen en geeft duidelijke definities.

Zo hopen we dat onze klanten of toekomstige klanten de kredietwereld beter begrijpen en ook de gesprekken met onze consulenten glashelder zijn.

K

Om de woordenschat van het krediet beter te begrijpen stelt Cofidis zijn kredietwoordenboek voor met de definities van de termen die met de letter K beginnen.

Krediet

Kopen op krediet betekent dat men geniet van uitstel van betaling voor een bepaalde aankoop. Dit kan een goed zijn, of een dienst of prestaties. Een bank of een kredietmaatschappij stelt u een lening voor. Als u deze aanvaardt, betaalt deze financiële instelling de kosten voor uw aankoop in uw plaats. Daarna betaalt u de kredietverstrekker terug volgens de modaliteiten die zijn bepaald in het contract (rentevoet, duur van de lening, bedrag van de maandelijkse aflossingen,...). Aankopen op krediet kost uiteindelijk meer dan contant aankopen (volledige betaling op het ogenblik van de verkoop), maar laat wel toe om grote goederen te kopen, zoals een woning, een auto Er bestaan verschillende soorten kredieten, aangepast aan de aankoop die u voor ogen hebt.

Ontdek onze andere diensten :