5 tips om veilig online
te winkelen

Winkel enkel bij beveiligde webshops

Ga na of de webpagina waarop je je gegevens en kaartnummer moet ingeven, beveiligd zijn. Deze pagina's zijn herkenbaar aan de URL die begint met HTTPS in plaats van HTTP of aan het hangslot in de adresbalk.

Bewaar zorgvuldig je kaart op het internet

Het registreren van je kredietkaart op een webshop kan handig zijn om je volgende aankopen te doen zonder dat je je gegevens opnieuw moet invoeren. Als je wil dat je gegevens onthouden worden, ga dan zeker na dat je kaartnummer gedeeltelijk verborgen blijft tijdens je volgende betalingen. De veiligheidscode mag ook nooit worden opgeslagen.

Bewaar je betalingsbewijs

Op je betalingsbewijs vind je het ordernummer, de contactgegevens van de verkoper en het bedrag van de transactie. Dat kan handig zijn indien je achteraf een klacht hebt. Controleer regelmatig je rekeningafschriften om verdachte transacties direct op te sporen.

Hou je pincode voor jezelf

Bij een online betaling mag de verkoper (of zijn bankinstelling) volgende gegevens opvragen:

 • Kaartnummer,
 • Geldigheidsdatum van de kaart,
 • Veiligheidscode: de 3 cijfers na je kaartnummer op de achterkant van de kaart,
 • Naam en eventueel voornaam.

Je geheime pincode van vier cijfers waarmee je geld afhaalt heb je niet nodig voor aankopen op het internet. Deel deze daarom nooit. Ze wordt enkel gevraagd op frauduleuze websites.

Beveilig je toestellen

Er bestaan veel toepassingen om je te beschermen tegen de aanvallen waarmee mobiele toestellen of computers af te rekenen hebben. Rust je toestel uit met een antivirusprogramma, hou het up-to-date en scan je apparaat regelmatig.

Kies ook steeds voor een beveiligde internetverbinding en gebruik zo weinig mogelijk openbare verbindingen.

Installeer geen illegale apps of programma's.

Nieuws en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

De meest gelezen
artikelen

 • Wat is een kredietkaart?

  Met een kredietkaart kan je zowel geld afhalen als aankopen verrichten. Je geniet meteen van je aankoop maar het geld gaat niet direct van je rekening. Je betaalt later terug. Een overzicht van de verschillende types kredietkaarten vind je hier.

  Meer weten

 • Wat is een consumentenkrediet?

  Een consumentenkrediet is een krediet of lening waarmee je alles kan aankopen wat geen vastgoed is. Cofidis biedt drie consumentenkredieten aan: een lening op afbetaling, een geldreserve en de hergroepering van kredieten.

  Meer weten

 • Beheer je krediet zelf 24/7

  Met je klantenzone beschik je over alle mogelijkheden om je krediet te beheren en zelf verrichtingen uit te voeren, via het internet of onze app.

  Meer weten

 • Wat is contactloos?

  Contactloos betalen is afrekenen zonder dat je je kaart in de betaalterminal hoeft te steken en je pincode in te geven. Ontdek hier alles wat je moet weten.

  Meer weten

 • Kredietfraude

  Wat is kredietfraude en hoe kan je je er tegen beschermen? En wat moet je doen als je fraude vaststelt of vermoedt?

  Meer weten

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.