Was is de nulstelling?

De nulstelling maakt deel uit van de bepalingen die worden opgelegd door de Belgische wetgeving op het consumentenkrediet.

Dit houdt in dat de kredietnemer wettelijk verplicht is de geldreserve die hij gebruikt terug op nul te zetten binnen een maximum aantal periodieke vervaldagen die zijn vastgelegd door de wet.

Concreet betekent dit dat de kredietnemer het opgenomen kredietbedrag volledig moet terugbetalen vóór een bepaalde datum, de zogenaamde nulstellingsdatum. Wanneer de terugbetaling is gebeurd, is de verplichte nulstelling uitgevoerd en wordt een nieuwe nulstellingsdatum bepaald zodra de geldreserve opnieuw wordt gebruikt.

Welke producten van Cofidis zijn betrokken?

Bij Cofidis is deze wettelijke verplichting van toepassing op de betaalkaarten Mastercard® by Cofidis en de Partner Card Mastercard®, en de geldreserves Direct Cash en MyLine by Cofidis.

Wat is de termijn voor de verplichte nulstelling?

Hieronder vind je indicatieve bedragen* en hun nulstellingstermijn.

Bedrag van de geldreserve
Nulstellingstermijn
€ 500 20 maanden
€ 1.250 32 maanden
€ 2.000 37 maanden
€ 2.500 40 maanden
€ 3.000 43 maanden
€ 3.500 45 maanden
€ 4.000 46 maanden
€ 5.500 71 maanden

* De termijnen en bedragen zijn louter indicatief, kunnen evolueren en hebben geen enkele contractuele waarde

Niejes en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

Meest populaire
artikelen

 • 3x Cofidis Pay

  Met 3x Cofidis Pay betaal je je online aankopen gespreid in drie keer. Zo geniet je meteen van je aankoop en hou je je budget in evenwicht. Ontdek hier waar je je aankopen gespreid kan betalen.

  Meer info

 • Kredietkaart kwijt?

  Ben je je kaart verloren of werd ze gestolen? Bel meteen naar CardStop om ze laten blokkeren. Ze zijn 24/7 bereikbaar, ook vanuit het buitenland.

  Meer info

 • Klantenzone

  Via je online klantenzone volg je waar en wanneer je wil je krediet op. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt en voert er zelf de belangrijkse verrichtingen uit.

  Meer info

 • Cofidis-app

  Met de app van Cofidis heb je 24/7 toegang tot je klantenzone op je smartphone. Zo kan je eenvoudig je krediet opvolgen en zelf de belangrijkste verrichtingen uitvoeren.

  Meer info

 • Begeleidende video's

  Aan de hand van informatieve filmpjes leggen we de verschillende functies van de klantenzone stap voor stap uit.

  Meer info

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Mijn krediet vinden