Hoeveel kan je lenen met
€ 3.000 per maand?

Wil je werken laten uitvoeren, een motor kopen of schoolkosten betalen? Een maandsalaris van € 3.000 is genoeg om een groot deel van jouw persoonlijke projecten te financieren. Het bedrag dat je kan lenen hangt af van veel factoren, zoals de geldende rentevoet, de aflossingsperiode, je inkomsten en uitgaven!

Verschillende oplossingen afhankelijk van het project

Bij Cofidis is het afsluiten van een lening op afbetaling of een persoonlijke lening vrij eenvoudig! Met een maandelijks inkomen van € 3.000 kan je een variabel bedrag lenen, afhankelijk van je inkomsten en uitgaven, om al je projecten te financieren. Geniet bijvoorbeeld van1 :

 • Een lening van € 15.000 voor jouw nieuwe auto, terug te betalen in 24 maandelijkse termijnen van € 600 tot € 700, afhankelijk van het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) op dat moment;
 • Een lening van € 30.000 voor een energierenovatie, terug te betalen in 60 maandelijkse termijnen van € 500 tot € 600;
 • Een lening van € 50.000 voor meerdere projecten, terug te betalen in 72 maandelijkse termijnen van € 800 tot € 900.

Het jaarlijks kostenpercentage van een consumentenkrediet is onderhevig aan schommelingen die variëren naargelang de periode. Neem contact met ons op voor de geldende voorwaarden!

Wist je dat …

De loonmediaan in België ongeveer € 3.486 per maand zal zijn in 2022? Het gemiddelde bruto maandsalaris van een Belgische voltijdse werknemer zal op diezelfde datum € 3.758 bedragen.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

 • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
 • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
 • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Wat is de maximale maandelijkse afbetaling met een loon van € 3.000?

De regel die algemeen genomen door kredietinstellingen in België wordt aanvaard, is een maximale schuldgraad van 33 %. Dit is uiteraard niet het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden. Er wordt een grondige analyse van je inkomsten en uitgaven uitgevoerd wanneer je een lening aanvraagt en wanneer deze wordt bekeken.

Waarom een schuldplafond?

Banken en kredietinstellingen letten vooral op de schuldgraad van een kredietnemer. Zij controleren de solvabiliteit en het vermogen om de verstrekte lening terug te betalen.

Welk type lening kan je afsluiten met € 3.000 per maand?

Er zijn tegenwoordig verschillende financieringsoplossingen die je snel koopkracht kunnen geven.

 • Leningen op afbetaling zijn de ideale manier om een bepaald product of een bepaalde dienst aan te kopen bij een verkoper. Een auto, een motor, verbouwingswerken ... De keuze is aan jou!
 • Wat je doet met het bedrag dat je leent met een persoonlijke lening kies je zelf: van het schoolgeld van het jongste kind tot een reis naar de andere kant van de wereld … Geniet van wat extra geld tegen een aantrekkelijke rentevoet.
 • Een geldreserve zoals de MyLine by Cofidis is een bijzonder flexibele kredietlijn die op elk moment kan worden gebruikt. Jij kiest het bedrag dat je wil lenen en de maandelijkse aflossing die je wil betalen.
 • De Mastercard® by Cofidis kredietkaart gekoppeld aan een kredietlijn. Daarmee haal je geld af zonder kosten, betaal je op elk moment veilig zowel in winkels als online en betaal je gespreid terug volgens je eigen mogelijkheden.

Hoeveel kan je lenen met € 3.000 per maand? Dankzij een kredietsimulatie bij Cofidis kan je jouw terugbetalingsvermogen en de uitvoerbaarheid van jouw project nauwkeurig beoordelen.

Online simuleren


1 cofidis.be

Gepubliceerd in January 2023 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • Registreren

 • Nee bedankt