Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening op afbetaling waarbij een geldbedrag ter beschikking wordt gesteld van een consument die zich ertoe verbindt de lening terug te betalen via maandelijkse terugbetalingen vastgelegd in een aflossingstabel. De rentevoet en looptijd zijn op voorhand gekend.

Met een persoonlijke lening van Cofidis kan je tussen € 2.500 en € 50.000 lenen voor het financieren van eender welk goed of project, zonder dat je daarvoor bewijsstukken moet aanleveren. Het bedrag dat je maandelijks terugbetaalt, hangt af van de looptijd die je verkiest.

Simuleer jouw persoonlijke lening

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Hoe werkt het?

van € 200 tot € 500 18 maanden
van € 500,01 tot € 2.500 24 maanden
van € 2.500,01 tot € 3.700 30 maanden
van € 3.700,01 tot € 5.600 36 maanden
van € 5.600,01 tot € 7.500 42 maanden
van € 7.500,01 tot € 10.000 48 maanden
van € 10.000,01 tot € 15.000 60 maanden
van € 15.000,01 tot € 20.000 84 maanden
van € 20.000,01 tot € 37.000 120 maanden
vanaf € 37.000,01 240 maanden

Goed om te weten: je kan online een aanvraag dienen en je ontvangt meteen een principieel antwoord. Onder voorbehoud van aanvaarding en van zodra we alle nodige documenten ontvangen hebben, kan het geld binnen de 48 uur op je rekening gestort worden.

Ben je al klant, dan kan je ook je aanvraag indienen via je persoonlijke klantenzone (lien) indien je dat wenst.

Ook onze consulenten helpen je graag verder via chat op cofidis.be of op 078/050 191 (kostprijs van een nationaal gesprek), van maandag tot vrijdag tussen 8 en 20 uur en op zaterdag tussen 9 en 17 uur.

Voor- en nadelen van een lening op afbetaling

Dit type lening heeft een vaste looptijd, maandelijkse aflossingen vastgelegd in een aflossingstabel en een op voorhand gekend tarief, wat het een veilige financieringsoplossing maakt waarmee je niet voor verrassingen komt te staan. Je weet vanaf het begin van de lening waaraan je je verbindt en je houdt de volledige controle over je budget.

In tegenstelling tot een doorlopend krediet, is een persoonlijke lening niet herbruikbaar en kan deze niet aangepast worden. Zodra de voorwaarden van het contract zijn vastgelegd (te lenen bedrag, maandelijkse aflossing en looptijd), is het niet meer mogelijk om ze te wijzigen. Zo kan je het oorspronkelijk geleende bedrag niet verhogen en kan je terugbetaalde aflossingen niet hergebruiken.

Wat is een principieel antwoord?

Na je online kredietaanvraag ontvang je onmiddellijk een principieel antwoord. Het gaat louter om een wederzijdse instemming met de modaliteiten van het toegekende krediet. Het principeantwoord heeft echter geen officiële waarde die bindend is voor Cofidis: het is een noodzakelijke stap in de aanloop naar de aanvaarding van je dossier. De ingediende kredietaanvraag wordt dus wel degelijk zorgvuldig bestudeerd door onze dienst Aanvaardingen, die de bewijsstukken analyseert en een eventueel akkoord bevestigt voordat het contract wordt afgerond.

Vraag jouw persoonlijke lening online aan

Samengevat

De persoonlijke lening of lening op afbetaling maakt het mogelijk om een vooraf bepaald bedrag te lenen om allerlei projecten te financieren: renovatiewerken, een auto, een verhuis, … Een lening onderscheidt zich door een vaste looptijd, vaste maandelijkse aflossingen en een vast tarief. Je weet op voorhand duidelijk waartoe je je verbindt, maar je kan niet profiteren van de flexibiliteit van een geldreserve.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.