De kosten
van je verhuis inschatten

Ben je net overgeplaatst, heb je eindelijk het huis van je dromen gevonden of ga je samenwonen? Hoe dan ook, je gaat binnenkort verhuizen en moet daarbij rekening houden met de daaraan verbonden kosten... Bij Cofidis begeleiden we je bij de financiering van je projecten, maar helpen we je ook om je projecten juist in te schatten: hoeveel kost een verhuis, al naargelang de manier waarop je verhuist? Of je nu verhuist met je eigen voertuig of met een gehuurde verhuiswagen of de hele verhuis overlaat aan professionele verhuizers, ontdek samen met ons welk budget je moet voorzien om te verhuizen.

Hoeveel kost verhuizen in je eentje?

Ook al kies je ervoor om zonder hulp van professionele verhuizers te verhuizen, en dus de organisatie volledig op jou te nemen en je spullen met je eigen voertuigen te verhuizen, je moet met bepaalde kosten rekening houden als je van woning verandert.

Als je verhuismateriaal in de vorm van een verhuiskit koopt, dan kost inpak- en beschermmateriaal (kartonnen dozen, noppenfolie, tape, markeerstiften, dekens) gemiddeld 50 euro voor een studio of een woning met een slaapkamer en tot 130 euro voor een grotere woning, met bijvoorbeeld vier of vijf slaapkamers.

Daar komen nog andere kosten bij die verband houden met het vertrek uit de oude woning (betaling van de eindfacturen, kosten voor het beëindigen van energie- en telefooncontracten) of met het intrekken in de nieuwe woning: de te betalen waarborg indien je huurt (meestal 2 maanden huur), makelaarskosten, opstart van nieuwe contracten en kosten voor de postoverdracht met Bpost.

Zowel in een huurhuis als in een koophuis heb je misschien renovatiekosten of moet je meubels, elektrische toestellen en linnengoed (gordijnen en zonnewering aangepast aan de nieuwe ramen, bijvoorbeeld) aankopen.

In ieder geval kan een verhuis in je eentje minstens enkele honderden euro's kosten, en tot 2.000 à 3.000 euro als je een hoge waarborg of hoge makelaarskosten moet betalen.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

De kosten voor het huren van een verhuiswagen

Voor wie noch in z’n eentje wil verhuizen, noch alles wil toevertrouwen aan een verhuisbedrijf, bestaan er ook tussenoplossingen: zo kan je, bijvoorbeeld, een vrachtwagen huren of een vrachtwagen met chauffeur regelen.

Als je niet over een rijbewijs C beschikt, heb je minder keuze wat betreft de te huren voertuigmodellen en moet je misschien meerdere keren over en weer rijden. Het voordeel van een vrachtwagen met chauffeur is dat je beschikt over een groot laadvermogen en dat je je geen zorgen moet maken over de rit. Dit is een heel interessante oplossing als je uit een grote woning trekt of als je een lange afstand moet afleggen.

Ter informatie, de huur van een vrachtwagen van 18 m3 kost ongeveer 300 euro voor een weekend en voor een rit van in totaal 120 km.

Voor het huren van een vrachtwagen met chauffeur betaal je tussen de 130 en de 600 euro voor een halve dag, afhankelijk van de af te leggen afstand.

Je kan ook in je eentje verhuizen en voor je meubels enkel een verhuislift huren met een bediener: het uurtarief kan dan variëren van 100 euro voor een eerste of tweede verdieping, 150 euro voor een 10de verdieping en 400 euro voor een erg hoge verdieping, zoals een 20ste verdieping.

Gemiddelde prijs voor een verhuis uitgevoerd door professionele verhuizers

Je verhuis overlaten aan professionele verhuizers is de ideale oplossing om in alle rust te verhuizen en verwondingen en schade aan je inboedel te vermijden. Deze oplossing kost natuurlijk geld, maar de prijs hangt sterk af van de gekozen formule.

Reken op 35 euro per uur en 0,60 euro per km als je een beroep wilt doen op de diensten van één verhuizer met een bestelwagen van 10 m³. De huur van een vrachtwagen van 45 m3 met een lift en twee verhuizers kost 90 euro per uur en 1,00 euro per km.

Sommige bedrijven nemen de volledige verhuis op zich en bezorgen je het nodige inpakmateriaal voor je persoonlijke spullen, maar kunnen ook zelf de kartonnen dozen inladen met boeken en voorwerpen, de meubels demonteren, alle spullen uitladen bij aankomst en parkeergelegenheid regelen. De kosten van de premiumformule, waarbij het verhuisbedrijf echt alles op zich neemt, hangen af van de grootte van de woning, het aantal te verhuizen m3, de eventuele extra opties en de al dan niet moeilijke toegankelijkheid (smalle straat, hoge verdieping, enz.). Aarzel niet om meerdere offertes aan te vragen, want de prijzen verschillen ook van bedrijf tot bedrijf.

Een eenvoudige verhuis door professionele verhuizers over een afstand van 50 km of minder kost ongeveer 500 euro voor een studio en tot 3000 euro voor een huis met 6 à 7 vertrekken of kamers. De all-inclusive premiumformules kunnen tot 40% duurder zijn.

Bijzondere gevallen

Een verhuis over een lange afstand met professionele verhuizers kost ongeveer 20% meer dan een verhuis over een afstand van 50 km of minder.

Bepaalde meubelstukken kunnen ook een invloed hebben op de prijs van je verhuis. Denk maar aan een piano of een ander zwaar meubelstuk: de verhuis van een piano, vanaf de 1ste, 2de of 3de verdieping, kost zo’n 130 euro per uur als de verhuizers de trap gebruiken, zo’n 100 euro per uur bij gebruik van een lift en zo’n 220 euro per uur als er een hijskraan nodig is. Voor hogere verdiepingen kunnen de kosten oplopen tot 300 euro per uur.

Een verhuis naar het buitenland kan extra kosten met zich meebrengen, of je nu in je eentje of met de hulp van professionele verhuizers verhuist.

Welke oplossing je ook kiest om te verhuizen, bij Cofidis vind je eenvoudige, flexibele en snelle financieringsoplossingen.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Januari 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt