Goed inpakken:
de sleutel tot een geslaagde verhuis!

Van woning veranderen is vaak een hele bedoening, zowel alles in kartonnen dozen steken als je opnieuw settelen. Om onaangename verrassingen te vermijden en ervoor te zorgen dat al je spullen intact blijven, hou je best rekening met de volgende tips.

Kies de juiste inpakmaterialen

Verhuizen zonder kartonnen dozen is enkel mogelijk als je op kot zit en minimalistisch leeft. In alle overige gevallen gebruik je best verhuisbenodigdheden om op een efficiënte en praktische manier je boeken, decoratieve voorwerpen, keukenspullen, beddengoed en hightechinstallaties in te pakken.

Soms kan je in bepaalde winkels tegen een lagere prijs kartonnen dozen voor je verhuis ophalen. Dan hebben ze echter niet altijd het juiste formaat voor het inpakken van bepaalde spullen of ontdek je soms pas tijdens het vervoer dat ze niet allemaal van goede kwaliteit zijn.

Professionele verhuizers verkopen packs met kartonnen dozen en beschermmateriaal op basis van de grootte van je woning. Zulke gespecialiseerde winkels bevinden zich in alle steden in België en verkopen kleine, verstevigde kartonnen dozen voor boeken, grote kartonnen dozen voor het beddengoed, gezelschapsspellen en grotere voorwerpen, kartonnen dozen met kruisverdelingen voor het servies en standaard kartonnen dozen. Hun prijs schommelt over het algemeen van 40 euro voor een studio tot 80 euro voor een woning met twee slaapkamers en 120 euro voor een woning met vier slaapkamers.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Breekbare voorwerpen goed inpakken

Als je verhuist, is een belangrijke vraag hoe je breekbare voorwerpen best inpakt: op welke manier pak je borden in voor je verhuis? Hoe bescherm je kunstwerken, snuisterijen en glaswerk? Hier volgen enkele algemene tips om je breekbare spullen veilig en efficiënt in te pakken en te vervoeren:

1. Gebruik beschermmateriaal, zoals noppenfolie, krantenpapier en doeken, om elk breekbaar voorwerp apart in te pakken.
2. Laat geen lege ruimte in de kartonnen doos: zo vermijd je dat de doos geplet wordt of openscheurt tijdens het vervoer.
3. Vul ook de binnenkant van de glazen, vazen en decoratieve voorwerpen met krantenpapier of stof om ze te verstevigen.
4. Gebruik bij voorkeur kartonnen dozen met een verstevigde bodem en met handvatten, zodat je ze beter kunt dragen.
5. Gebruik kartonnen kruisverdelingen om alle glazen en flessen uit elkaar te houden.
6. Plaats de zwaarste voorwerpen altijd onderaan in de doos en verdeel de spullen evenwichtig over de doos om te vermijden dat de doos tijdens het vervoer of tijdens het stockeren omvalt.
7. Schrijf voor de verhuizers, jezelf of je naasten die je komen helpen met in- en uitladen duidelijk zichtbaar “breekbaar” op je kartonnen dozen.

Inpaktips voor zware voorwerpen

Wie heeft er nooit eens een grote kartonnen doos helemaal gevuld met boeken en strips, om dan te moeten vaststellen dat de doos veel te zwaar was om te tillen?

Zware voorwerpen moeten zeker ook met de nodige zorg ingepakt worden: dat is van belang voor zowel de voorwerpen zelf als voor degenen die ze moeten verplaatsen.

Alles wat al snel zwaar weegt, moet in kleine kartonnen dozen ingepakt worden: denk aan snuisterijen, boeken, papieren documenten en tijdschriften.

Kies stevige kartonnen dozen uit, sluit ze zorgvuldig en verstevig de bodem met tape.

Als je een zwaar voorwerp inpakt (zoals een standbeeld of een ander zwaar, decoratief voorwerp) om het te beschermen tijdens het vervoer, zorg er dan voor dat de verhuizers voldoende grip hebben om het voorwerp te kunnen inladen, uitladen en installeren in de nieuwe woning.

Een goede voorbereiding voor een ontspannen verhuis

Wanneer je je spullen inpakt voor je verhuis, denk je best ook al aan het moment dat je gaat intrekken in de nieuwe woning en alles moet uitpakken. Zorg voor een goede organisatie, zodat je in alle rust van woning kan veranderen.

Eén van de must-haves voor een geslaagde verhuis is een onuitwisbare markeerstift: daarmee kan je voor de verhuizers of de vrienden die je op D-day komen helpen op elke kartonnen doos de inhoud en de bestemming in de nieuwe woning noteren.

Verhuizen is ook de ideale gelegenheid om op te ruimen. Als je van bepaalde spullen af moet of als je ze in een opslagruimte moet stockeren, dan doe je dat best tijdens de voorbereidings- en inpakfase: zo start je met een schone lei in je nieuwe woning.

Door je goed voor te bereiden kom je de overgangsperiode tot aan de verhuisdag, tussen al die kartonnen dozen, ook op een fijnere manier door: pak eerst alle spullen in die je zelden gebruikt of die je dat seizoen niet gebruikt en pak pas op het einde de spullen in die je dagelijks nodig hebt.

Het kan nuttig zijn om opslagruimte te huren om sommige kartonnen dozen en meubels te stockeren, en op die manier ruimte vrij te maken in je woning in afwachting van de verhuisdag.

Bij Cofidis financieren we je verhuisproject, zodat je in alle rust deze verandering in je leven kan doormaken. Professionele verhuizers, opslagruimte, huur van vervoermateriaal: ontdek onze eenvoudige en flexibele oplossingen om je verhuis binnen België te financieren.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Januari 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt