Hoe verhuis je
zware voorwerpen?

Hoe breng je een zwaar voorwerp de trap op zonder jezelf te verwonden? Welke technieken pas je toe en welk materiaal gebruik je om zware meubels, voorwerpen en kartonnen dozen te verhuizen? Kopieermachine, brandkast, biljarttafel, kunstvoorwerpen of piano: zorg voor een veilige verhuis dankzij het advies van Cofidis.

Zware voorwerpen verplaatsen: voorzorgsmaatregelen

Zware voorwerpen kunnen qua vorm en aard erg van elkaar verschillen, net zoals dat het geval is bij gereedschapswerktuigen, werkbanken, standbeelden, brandkasten, orgels en piano’s, massieve meubels, marmeren voorwerpen, biljarttafels, flipperkasten en andere arcadespellen.

Zulke zware voorwerpen zijn door hun gewicht, maar soms ook door hun afmetingen, vaak moeilijk te hanteren tijdens een verhuis. Verschillende factoren maken er een delicate zaak van: de waarde en de fragiliteit van het voorwerp, het gewicht, waardoor het voorwerp moeilijk te heffen en te verplaatsen is, en de afmetingen, waardoor het voorwerp niet door de klassieke deur-, traphal- en liftopeningen kan.

Als je een zwaar voorwerp in je eentje verhuist, neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen om jezelf en het voorwerp te beschermen. Er bestaat specifiek verhuismateriaal om voorwerpen makkelijker te kunnen verplaatsen, inladen en uitladen, zoals draagriemen, antisliphandschoenen, meubelrollers, steekwagens met twee of drie wielen en andere transportwagentjes die zware gewichten kunnen dragen.

In sommige gevallen moet je een verhuislift huren, waarmee het voorwerp vanaf een venster naar beneden en in de nieuwe woning op dezelfde manier weer naar boven gebracht kan worden. Meestal worden verhuisliften per halve of per hele dag verhuurd, inclusief de hulp van een bediener.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Zware voorwerpen vervoeren

Het vervoer van zware voorwerpen vraagt ook extra aandacht, zowel voor de veiligheid van de weggebruikers als voor die van te vervoeren voorwerpen zelf. Het is in de eerste plaats belangrijk om het maximale laadvermogen van het gebruikte voertuig na te kijken. Sommige voorwerpen kunnen erg compact lijken, maar toch veel zwaarder wegen dan wat een voertuig, hoe ruim ook, mag vervoeren. Die informatie staat op het kentekenbewijs van het voertuig. Daarnaast is het dus belangrijk om het gewicht van het te vervoeren voorwerp te kennen: naargelang het voorwerp vind je die informatie op de bijhorende documenten (oude factuur, etiket fabrikant).

In een vrachtwagen moet het gewicht gelijk verdeeld worden om te vermijden dat je van de weg afgeraakt of kantelt. Als je een erg zwaar en imposant voorwerp vervoert, laad je dat best als eerste in, zo dicht mogelijk bij de bestuurderscabine en centraal ten opzichte van de breedte van het voertuig. De zwaarste voorwerpen moeten uiteraard op de vloer geplaatst worden.

Gebruik spanbanden en touwen om deze zware voorwerpen tijdens het vervoer vast te maken en zet ze tijdens een verhuis tussen andere voorwerpen vast (matras, bijvoorbeeld). Als je enkel dat zware voorwerp moet vervoeren, voorzie dan riemen en andere hulpmiddelen om het te vervoeren voorwerp stevig vast te zetten.

Professionele verhuizers voor je zware voorwerpen

De veiligste oplossing om een zwaar voorwerp te verhuizen is de hulp inroepen van professionele verhuizers. Het zware voorwerp kan bij de andere te verhuizen spullen gerekend worden als je een beroep doet op de volledige diensten van een verhuisbedrijf. Je kan ook in je eentje verhuizen en enkel een beroep doen op professionals voor het verplaatsen van het zware voorwerp. De teams die je van dienst zijn, beschikken over specifiek, aangepast materiaal om de zwaarste en meest imposante voorwerpen te verhuizen, zelfs in moeilijke omstandigheden: ze gebruiken, indien nodig, kranen en hef- en hijsmateriaal en houden daarbij rekening met de waarde en de fragiliteit van het voorwerp. Ze kunnen ook zware objecten vervoeren met voertuigen die geschikt zijn voor zware ladingen, zoals opleggers met open of gesloten laadbak.

Een beroep doen op professionals voor het hanteren van zware ladingen is met name de beste oplossing als je in een stad woont en de omstandigheden bijzonder moeilijk zijn (hoge verdieping, smalle straat, weinig parkeergelegenheid)

Bij Cofidis vind je financiële oplossingen die je helpen bij je verhuis en bieden we je financieringsoplossingen op maat aan: ontdek nu onze aanbiedingen en doe een beroep op professionals om je zware voorwerpen in alle rust te verhuizen.

Simuleer je persoonlijke lening

Gepubliceerd in Februari 2024 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt