Hoe verhuis je
een piano?

Heb je een buffetpiano of een vleugelpiano en ga je binnenkort verhuizen? Wil je de piano van je vakantiewoning naar je hoofdverblijfplaats overbrengen of moet je een piano ophalen in het kader van een erfenis? Ongeacht de context, een piano verhuizen is niet niets. Bij Cofidis geven we je alle sleutels in handen om je piano in alle veiligheid, zowel voor jou als voor je instrument, te verhuizen!

Een piano verhuizen: een geval apart

Een piano is een zeer speciaal voorwerp om te verhuizen, omdat het niet alleen een waardevol en fragiel muziekinstrument is, maar ook een van de zwaarste en meest imposante meubelstukken. Het gewicht van een piano schommelt tussen de 150 tot meer dan 600 kg, al naargelang het om een buffetpiano of een vleugelpiano gaat. Het is in ieder geval een moeilijk hanteerbaar meubelstuk, dat met de grootste zorg, de juiste techniek en het aangepaste laadmateriaal verplaatst moet worden. Een piano kan je uiteraard niet zomaar uit elkaar halen.

Of de verhuis van een piano makkelijk of moeilijk is, hangt natuurlijk ook af van de context: gelijkvloers, verdiepingen met of zonder lift, smalle doorgangen, de af te leggen afstand tot aan de verhuiswagen en tussen de twee woningen. In sommige gevallen moet het instrument via het raam naar buiten en vervolgens met een verhuislift naar beneden gehaald worden. Aangezien een piano een waardevol meubelstuk is, moet het ook beschermd worden tegen mogelijke krassen of vuil.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Een piano in je eentje verhuizen

Omwille van alle bovenstaande redenen laat je de verhuis van een piano bij voorkeur over aan professionals. Als je een buffetpiano, licht model, hebt en als de toegang makkelijk is (gelijkvloers, brede doorgangen), dan kan je overwegen om het instrument zelf te verhuizen. Een buffetpiano weegt over het algemeen tussen de 150 en 250 kg en kan dus door twee personen gedragen worden met behulp van spanbanden. Wel kan een meubelroller een hele hulp zijn. We raden je ook ten zeerste aan om een derde persoon in te schakelen om de dragers instructies te geven, kantelingen te beperken en de deurdoorgangen te beveiligen.

Neem de maat op van de doorgangen vooraleer van start te gaan, zodat je de draagtijd zoveel mogelijk kan beperken. Het is af te raden om als niet-professional te proberen onderdelen van de piano te demonteren. Mogelijk beschadig je dan het instrument.

Weet je niet hoeveel je piano weegt? Meestal staat die informatie op het fabriekslabel, dat aan de binnenkant van de buffetpiano hangt.

In de verhuiswagen moet je ervoor zorgen dat het instrument stabiel staat en dat de, meestal gelakte, buitenkant beschermd is met dekens of een hoes. Met spanbanden hou je de piano op haar plaats. Gebruik alles wat trillingen en schokken kan vermijden, zoals matrassen, kussens of doeken.

Verhuis van een piano door professionals

Een piano verhuizen is een bijzondere handeling, die deel kan uitmaken van een volledige verhuis of die apart uitgevoerd kan worden. Als je geen beroep doet op professionele verhuizers voor je kartonnen dozen en andere spullen, kan je wel nog steeds een gespecialiseerd verhuisbedrijf inschakelen voor het in- en uitladen, het vervoer en de installatie van je piano in je nieuwe woning.

De prijs van een dergelijke prestatie hangt af van het type piano (buffetpiano, vleugelpiano), het gewicht en de afmetingen van de piano, en de ligging van de kamer waarin de piano staat en die van de kamer waarnaar de piano moet verhuizen. Reken op zo’n 100 tot 150 euro om een buffetpiano over een korte afstand te verhuizen (minder dan 50 km), tot 300 euro voor een langere afstand, ongeveer 300 euro extra voor een vleugelpiano en 70 tot 80 euro per verdieping.

Als je voor een tussenoplossing kiest, betaal je ongeveer 250 euro per halve dag voor de huur van een verhuislift met een bediener.

Bij Cofidis steunen we je in je verhuisprojecten met aangepaste financieringsoplossingen: vertrouw je piano toe aan professionele verhuizers, gespecialiseerd in kunstobjecten en fragiele meubelstukken, dankzij een eenvoudig en snel kredietaanbod.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Januari 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt