Moederdag: tips voor
een geslaagd cadeau

Moederdag is het moment van het jaar om mama te tonen hoe graag we haar zien. Maar wat is het perfecte cadeautje om haar te bedanken voor alles wat ze voor ons doet? Het is een vraag die we ons elk jaar opnieuw stellen. Verwacht hier geen lijstje met de 50 beste kooptips. Nee, veel liever geven we je de sleutels tot haar hart. Wat ze echt leuk vindt en wat je beter kan vermijden. En ook enkele originele ideeën om je geschenk uniek en onvergetelijk te maken.

Een eeuwenoude traditie

De oude Grieken vierden al een soort Moederdag. Tijdens de lentefeesten eerden ze de godin Rhea, de moeder van alle goden. In Amerika bestaat Moederdag al sinds 1908, in Vlaanderen is 'Moederkesdag' een traditie die sinds 1913 gevierd werd op 15 augustus. Toch werd Moederdag in Europa pas echt populair vanaf 1945, toen Amerikaanse soldaten hun 'Mother's Day' mee aan land brachten. Vandaag valt Moederdag officieel op de tweede zondag van mei, hoewel sommige mensen in het Antwerpse nog steeds beide data vieren.

Cadeautjes waar je hen mee inpakt …

Een webshop voerde onlangs een enquête met de vraag welk cadeautje mama's het liefst ontvangen op 'hun' dag. Het antwoord bleek heel eenvoudig: ze willen een dag vol aandacht, en ze willen die dag liefst samen beleven. Mama's willen Moederdag dus liefst doorbrengen met het hele gezin. Een reis(je), een dagje weg, een weekendje, een wellness-uitstapje... kortom, een moment samen. Mama's zijn niet voor niets mama! Wat je ook kiest, van klassiek tot origineel, het belangrijkste is om je cadeau zo persoonlijk mogelijk te maken en origineel te zijn. Een paar lieve woordjes op de achterkant van een weekendbon, een fotoalbum samenstellen met leuke anekdotes erbij geschreven, stiekem een gepersonaliseerde playlist op haar smartphone plaatsen (vol 'Mama, ik hou van je'-liedjes), een mooie sjaal met een verborgen boodschap gedrukt ergens in een plooi, een flesje parfum met achteraan op het etiket een handgeschreven gedicht van de kinderen, een lieve boodschap op het kaartje bij de bloemen ... ze zal gegarandeerd een traantje wegpinken. Hoe klein of hoe groot het geschenk ook is, wat telt is de aandacht die je eraan besteedt. Beter één goed idee dan tien halve.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

… en waar je hen niet mee inpakt

Verrassing! Uit dezelfde enquête bleek dit: zowat alle mama's zijn het er over eens dat je 'te nuttige' geschenken maar beter meteen van je lijstje schrapt. Bovenaan dat lijstje van 'liever niet'-cadeau's: alle apparaten die ook maar iets te maken hebben met het huishouden. Een eenvoudige aankoopbon dan maar? Met wat geluk zal je een kleine 'dank je wel' oogsten en een zogezegd verraste blik. Een anti-ageing crème dan? Nee, dat zeker niet. En je probeert het beter ook niet bij haar verjaardag ;-). Wat vinden mama's ook niet leuk? Elk jaar 'verrast' worden met hetzelfde. Denk dus niet dat ze dit jaar graag opnieuw een leuke blouse krijgt omdat het vorig jaar een succes was. Kortom, vergeet alles wat te 'nuttig' is en alles wat de indruk geeft dat je simpelweg iets gekocht en ingepakt hebt. Maar wat dan wel? Een tip: geef in de weken en dagen voor Moederdag je ogen en oren de kost. Laat mama - al dan niet per ongeluk - een webpagina openstaan over die ene keukenrobot of dat ligbed voor in de tuin, of vraagt ze terloops je mening over een voorwerp, een kledingstuk, een voorstelling ... dan heb je meteen het goede idee te pakken!

Trends die altijd raak zijn

Naast de onvermijdbare klassiekers zijn beautypakketten, een kookcursus, een weekend, een minitrip... nog steeds een succes. Een theater- of bioscoopabonnement, tickets voor een tentoonstelling of een privé-winkelsessie worden ook erg gewaardeerd. Er is een duidelijke trend naar 'belevingsgeschenken'. En zoals we al zeiden: om samen te beleven. Zorg dus dat je deel uitmaakt van het geschenk, mama's houden ervan!

Tips van wereldniveau

Moederdag is een traditie die in bijna elk land gevierd wordt volgens de eigen culturele gewoonten. Wil je mama echt verrassen? Waarom vier je het niet eens op z'n Spaans, waar papa samen met alle kinderen feestelijk kookt voor mama en de oma's? Of zoals in Duitsland, waar kinderen de hele dag alle taken overnemen van mama en alles voor haar doen. Of vier het zoals in de Verenigde Staten en Noorwegen, waar mama 's morgens steevast verrast wordt met een lekker ontbijt op bed.

Bij Cofidis helpen we je graag bij het realiseren van je projecten en je dromen en staan altijd voor je klaar.

Ontdek al onze artikels

Gepubliceerd in April 2021 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt