Hoe sluit je een
consumentenkrediet af?

Een consumentenkrediet is een handige en flexibele oplossing om een belangrijk project te financieren. Dankzij de talrijke formules die bij Cofidis beschikbaar zijn, kan je jouw financieringsoplossing in een paar klikken personaliseren. Wat zijn de voorwaarden om geld te lenen en hoe krijg je een kredietaanbod? Lees hieronder meer.

Een metodisch en veilig proces

Veel kredietinstellingen kunnen geld vrijmaken voor jouw projecten. Bij Cofidis ontvang je na een online of telefonische kredietaanvraag snel een principieel antwoord.

Je ontvangt een bevestigingsmail met de kredietovereenkomst. Vervolgens vul je gewoon het formulier in, zet je je handtekening en stuur je het terug naar het opgegeven adres, samen met de gevraagde bewijsstukken. Deze zijn:

 • een kopie van de beide zijden van jouw identiteitskaart;
 • een bewijs van inkomen, zoals een recente loonbrief of een bankafschrift.

Er is geen enkel Cofidis-krediet waarvoor je een aankoopbewijs of een bewijs van gebruik van het geld moet opsturen, met uitzondering van een autokrediet.

Nadat je alles hebt ingediend wordt de aanvraag zorgvuldig beoordeeld en krijg je binnen enkele dagen een definitief kredietaanbod1.

Wist je dat …

Je met de kredietsimulator van Cofidis eenvoudig verschillende kredietmogelijkheden kan testen door te variëren met de aflossingsperiode en het geleende bedrag?

Hoe kan je geld lenen aan een aantrekkelijke rente?

Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) is de totale kostprijs van jouw toekomstige lening op jaarbasis. Het omvat de nominale rente van de lening maar ook de administratiekosten bijvoorbeeld. Een laag JKP verlaagt automatisch het bedrag van de maandelijks te betalen rente en dus de kosten van jouw lening. Je aanvraag heeft natuurlijk meer kans van slagen als:

 • jouw beroepssituatie en inkomen stabiel zijn;
 • jouw huidige schuldgraad laag is;
 • de aard van jouw project aangepast is aan jouw financiële mogelijkheden.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

 • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
 • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
 • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Welke kredietvorm kies je best om geld te lenen?

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Hier zijn de meest voorkomende manieren om geld te lenen.

Lening op afbetaling

De lening op afbetaling of persoonlijke lening laat de kredietnemer volledig vrij wat betreft het gebruik van de middelen. Dit consumentenkrediet gaat over een bedrag tussen € 2.500 en € 50.000, met een vooraf bepaalde aflossingsperiode en maandelijkse termijnen, in functie van het ontleende bedrag. Het is een ideale formule voor de financiering van bijvoorbeeld een aantal projecten of een reis.

Lening met bestemming

Een lening met bestemming (van € 2.500 tot € 50.000) is een lening op afbetaling die gekoppeld is aan de aankoop van een specifiek product. Het vrijgeven van middelen is daarom meestal gekoppeld aan het voorleggen van een offerte of een factuur van een verkoper. De meest voorkomende varianten zijn de autolening en de renovatielening. Dit type lening heeft meer beperkingen, maar heeft soms een lagere rentevoet.

Geldreserve

Een geldreserve zoals MyLine van Cofidis (van € 500 tot € 10.001) is een kredietlijn die op elk moment beschikbaar is. De kredietnemer is niet verplicht om het te gebruiken, maar kan er indien nodig een beroep op doen. De aflossingen zijn vast en de kredietlijn wordt dan terug aangevuld naarmate je terugbetaalt.

Consolidatie van kredieten

Bij een kredietgroepering (tot € 100.000) worden jouw huidige leningen samengevoegd tot één lening op afbetaling. Deze nieuwe globale lening heeft echter vaak een langere aflossingstermijn. De maandelijkse betaling is dus lager en geeft de kredietnemer weer wat financiële ademruimte.

Heb je tijdelijk geld nodig of wil je een project dat je na aan het hart ligt realiseren? Aarzel niet om de verschillende financieringsoplossingen van Cofidis te bekijken en dien een kredietaanvraag in.

Online simuleren


1 Bron voor de hele paragraaf: Cofidis.be

Gepubliceerd in January 2023 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • Registreren

 • Nee bedankt