6 tips voor de
jacuzzi van je dromen

Wat is er heerlijker dan onderuitzakken in een warme jacuzzi, alle drukte en spanning uit je lichaam laten verdampen en voelen hoe een totale gelukzaligheid over je neerdaalt? Jacuzzi’s, bubbelbaden of spa’s – hoe je ze ook wil benoemen - hebben de laatste jaren een hele evolutie doorgemaakt waardoor steeds meer Belgen overwegen om er zelf ook eentje te installeren. Ga je binnenkort je tuin of terras (her)inrichten? Duik dan even met ons mee in alle opties, systemen en prijzen.

Wat doet een jacuzzi?

‘Baden’ is een bron van welzijn, dat weten we al sinds de oudheid. Het water dat als een warm deken om je heen ligt, je lichaam dat gestreeld en gemasseerd wordt door duizenden bubbels en jets … we hoeven het je niet te vertellen: een jacuzzi brengt ontspanning voor lichaam en geest. Het stimuleert je bloedsomloop, vermindert stress, verlicht spanningen en verstevigt je spieren en gewrichten. Kortom, je voelt je als herboren. Ontspannen en tegelijk dynamisch. Een jacuzzi kan zelfs migraine verlichten, je slaap verbeteren, toxines elimineren en spanningen verminderen. De reden is intussen bekend: een jacuzzi stimuleert onze natuurlijke productie van endorfines. Dit hormoon, wat ook het ‘gelukshormoon’ wordt genoemd, heeft een kalmerende en pijnstillende werking.

Voor welk gebruik?

Stel jezelf eerst een aantal vragen, voor je verdrinkt in een ware zondvloed aan beschikbare modellen. Wil je een plek om gezellig te ontspannen met z’n tweetjes? Met vier, of meer? Zoek je een manier om stress, pijn of nawerkingen van een behandeling te verlichten? Denk je aan een zwemspa? Een hottub? Je eigen kleine blauwe lagune onder de sterren? Eens je voor jezelf deze vragen beantwoord hebt, ben je al een heel eind op weg.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Welk model?

De creativiteit van fabrikanten kent geen grenzen. Je budget helaas wel. Maak je geen zorgen, je droom spat niet als een bubbel uit elkaar. Je vindt jacuzzi’s in alle prijscategorieën, van opblaasbare of verplaatsbare jacuzzi's in pvc, tot half ingegraven en compleet ingebouwde jacuzzi's waarmee je moeiteloos het wellnessgevoel van een luxehotel creëert op je eigen terras. Rond, vierkant, driehoekig of achthoekig, bekleed met exotisch hout, natuursteen of een esthetische afwerking in pvc, imitatiemarmer of designzwart, er zijn mogelijkheden zat om je spa harmonieus te laten opgaan in de stijl van je huis en je terras. Of als aanvulling op het zwembad in je tuin. Je zwembad kiezen, dat is trouwens ook niet zo eenvoudig. Maar ook daarover kunnen we je adviseren.

Welke opties?

Deze vraag houdt rechtstreeks verband met de manier waarop je de spa wil gaan gebruiken. Gewoon voor het plezier of als een echte behandeling? Vraag bij een bezoek aan de speciaalzaak zeker naar info en advies over de verschillende mogelijkheden: het aantal jets, de kracht ervan, de massageprogramma's, de delen van het lichaam die je wil behandelen of verstevigen ... En niet te vergeten: de gekleurde spots, diffuser voor essentiële oliën, ingebouwde luidsprekers of – waarom niet – een geïntegreerd videoscherm.

Welk filtersysteem?

Je jacuzzi is een waar genot, en dat moet het ook blijven. Om alle haartjes, stof, gemorste aperitiefhapjes en omgestoten aperitiefdrankjes te filteren ... en om te voorkomen dat je water een broedplaats van bacteriën wordt, zijn er verschillende systemen. Patroonfiltratie, externe filtratie, continue filtratie ... Een goede filtering is het allerbelangrijkste aspect van je jacuzzi. Je mag hier dus absoluut niet op besparen als je wil dat hij in perfecte staat blijft. Neem zeker de tijd om uitgebreid alle details te bespreken met de vakman op wie je een beroep doet.

Welke prijs?

Er zijn veel factoren die de prijs van je buitenspa zullen bepalen: het model, de opties, de aankleding … Vraag ook naar de leverings- en installatiekosten, want die zijn niet altijd inbegrepen. Een opblaasbaar model met plaats voor vier tot acht personen kost ongeveer tussen 350 en 1000 euro. Kies je voor een inbouwmodel met de nodige aankleding rondom, dan ligt de startprijs op 4.000 euro. Dat kan makkelijk oplopen tot 13.000 à 14.000 euro als je meteen ook kiest voor een houten afwerking, multi-jets en een reeks verwenopties. Wil je tenslotte een echte luxespa met mozaïektegels, exotisch hout, allerlei lichtjes die je kan aan- en uitzetten, een stroming om in te zwemmen en alle mogelijke details die een paleis waardig zijn, mik dan eerder op een budget tussen 15.000 en 30.000 euro. Toegegeven, een aanzienlijke investering, maar wel één die je moet relativeren. Een ingebouwde jacuzzi bezorgt je woning een bijzonder grote meerwaarde.

Maak je wellness-droom werkelijkheid en blijf helemaal zen met het budgetadvies en de financiële oplossingen van Cofidis.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Juni 2021 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt