Kredietkaart

De kredietkaart is een van de meest praktische betaalmiddelen en is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor onze moderne consumptiegewoonten. Ze wordt bijna overal aanvaard voor alle uitgaven in winkels of op internet.
U kunt nog moeilijk zonder !

Definitie van een kredietkaart

De betaalkaart zag het levenslicht in de jaren ’70 en is in de loop van de jaren voor de meeste mensen een universeel en toegankelijk betaalmiddel geworden. Concreet: een plastic kaart van 85,60 x 53,98 mm, voorzien van een magneetstrip en/of een elektronische chip (men spreekt dan van een chipkaart). Met dit betaalmiddel kunt u uw aankopen betalen in de fysieke winkels die uitgerust zijn met een betaalterminal of in de virtuele winkels op internet. U kunt er ook geld mee opnemen aan de geldautomaten.

Elke betaalkaart maakt deel uit van een betaalnetwerk: de belangrijkste zijn VISA, Mastercard, Groupe Carte Bleue en American Express... Er zijn verschillende soorten betaalkaarten:

 • debetkaarten of kaarten met uitgestelde betaling: deze nationale of internationale bankkaarten zijn gekoppeld aan uw bankrekening. Bij een debetkaart wordt het bedrag van uw aankoop of van uw geldopname onmiddellijk gedebiteerd wanneer u ze gebruikt. Bij een kaart met uitgestelde betaling is dat op het einde van de maand.
 • kredietkaart: dit is een nationale of internationale bankkaart die niet rechtstreeks gekoppeld is aan uw bankrekening. Ze kan worden uitgegeven door uw bank of door een andere financiële instelling waar u geen bankrekening hebt. Ze is gekoppeld aan een geldreserve die u kunt gebruiken zoals u wenst. Elke keer als u de kaart gebruikt, wordt het beschikbare krediet verlaagd met het bedrag van uw uitgave.

Het aanbod van Cofidis-kredietkaarten

Met de Mastercard® by Cofidis en de Mastercard® Gold by Cofidis profiteert u van alle voordelen van internationale kredietkaarten voor betalingen en geldopname. Deze kaarten worden aangeboden in combinatie met een kredietopening. Daarmee kunt u betalen in de meeste winkels, restaurants en hotels, snel en veilig online aankopen doen en geld opnemen aan een automaat. Overal ter wereld.
Voor een extra flexibel budget zijn die kaarten gekoppeld aan een geldreserve, waarmee u uw droomaankopen kunt doen of onverwachte uitgaven kunt opvangen. Achteraf betaalt u alles terug op uw eigen tempo. Bovendien kunt u kiezen tussen 3 of 4 mogelijkheden voor het tempo van uw terugbetalingen, afhankelijk van het bedrag van uw krediet. U kunt uw kredietkaart zoals elke andere geldreserve op om het even welk moment gebruiken en ook weer aanvullen naarmate u terugbetalingen doet.
De kredietkaarten Mastercard® by Cofidis en Mastercard® Gold by Cofidis zijn veilige betaalmiddelen met dubbele bescherming dankzij een chip én pincode.

Met de Mastercard® by Cofidis kunt u betalingen uitvoeren in elke winkel naar keuze in België en het buitenland, zonder kosten geld opnemen aan een automaat (tot € 500 per dag) en veilig online winkelen zonder transactiekosten.

Ook met de Mastercard® Gold by Cofidis kunt u betalen in miljoenen winkels, hotels, restaurants, ... overal ter wereld, uw vakantie boeken en veilig online aankopen betalen zonder transactiekosten. Met die kaart kunt u 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 tot € 1000 per dag opnemen aan een automaat. Bij die verrichting worden per geldopname € 2,5 opnamekosten in rekening gebracht. De Mastercard® Gold by Cofidis is meer dan een kredietkaart: ze laat u genieten van een verzekerings- en bijstandspakket.

De verzekeringen van de Mastercard® Gold by Cofidis :
 • Reisongevallenverzekeringen die beschermt bij permanente invaliditeit of overlijden na een ongeval tijdens een verplaatsing in België of het buitenland.
 • Verzekering die beschermt bij uitgesteld vertrek/niet aan boord kunnen gaan van een vliegtuig/gemiste aansluiting indien het vervoer minstens 48 uur vertraging heeft tegenover het voorziene uur van vertrek.
 • Verzekering die beschermt bij vertraging of verlies van bagage indien de bezorging meer dan 4 uur na aankomst plaatsvindt.
 • Verzekering die beschermt bij diefstal van uw kaart en/of van contant geld indien u in het buitenland wordt overvallen aan een geldautomaat.
De bijstand van de Mastercard® Gold by Cofidis :
 • Dringende medische bijstand na een lichamelijk ongeval of ziekte: evacuatie/medische repatriëring, repatriëring na medische verzorging, hotelkamer om te herstellen, dringend medisch bezoek, repatriëring van een stoffelijk overschot, ...
 • Vergoeding ziekenhuisopname: terugbetaling van bijkomende kosten (telefoonkosten, tv, verplaatsingen van bezoekers met een taxi, ...).
De Mastercard® Gold by Cofidis geeft ook recht op extra voordelen bij uw aankopen.
 • Met de Mastercard® Gold kunt u volkomen zorgeloos online winkelen of een artikel laten leveren dankzij de aankoopbescherming van 90 dagen voor diefstal of beschadiging van de gekochte goederen met een minimale waarde van € 50.
 • Als u identiek hetzelfde artikel elders goedkoper vindt, dan dekt de laagsteprijsgarantie de terugbetaling van het verschil tussen de betaalde prijs en de lagere verkoopprijs bij een andere verkoper.

Surf naar de website van Cofidis om uw kaart aan te vragen: via het formulier krijgt u binnen enkele minuten al een principieel antwoord.

Cofidis sluit zijn verzekeringen af voor de houders van de Mastercard® Gold by Cofidis. De voordelen in het kader van deze polis worden gewaarborgd door Inter Partner Assistance SA (IPA), met hoofdkantoor in Mary Street 10/11 te Dublin 1, Ierland (inschrijvingsnummer van de onderneming: 906006) en onderworpen aan de autoriteit van de Ierse Centrale Bank. IPA is een filiaal van Inter Partner Assistance SA, een Belgisch bedrijf in de Louizalaan 166 bus 1 te 1050 Brussel en waaraan een vergunning is geleverd door de Nationale Bank van België. Sommige diensten in het kader van deze polis worden geleverd door de vertegenwoordiger van IPA, namelijk AXA Travel Insurance (inschrijvingsnummer van de onderneming: 426087), gevestigd op hetzelfde adres in Ierland. Beide ondernemingen maken deel uit van de groep AXA Assistance.


Alle precontractuele en contractuele relaties tussen de verzekeraar en de kredietnemer zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

Voornaamste uitzonderingen

Deze uitzonderingen zijn van toepassing voor al uw waarborgen. We betalen geen enkele schadevergoeding voor schadegevallen die rechtstreeks of onrechtstreeks voortvloeien uit:
 • Een reeds bestaande medische aandoening.
 • Claims waarvoor u ons niet de nodige informatie hebt verstrekt op uw kosten. Wij kunnen ook verzoeken om uw claim te staven met meer documentatie.
 • Uw betrokkenheid bij een vechtpartij, behalve in geval van zelfverdediging.
 • Als u een reis onderneemt tegen de door de vervoersmaatschappij, vertegenwoordigers of andere dienstverlener van het openbaar vervoer bepaalde gezondheidsvereisten.
 • Uw eigen onwettige daad of een strafzaak tegen u of elk verlies dat of schade die opzettelijk door u is toegebracht of veroorzaakt.
 • Gevechtsverplichtingen als lid van de strijdkrachten.
 • Uw reis naar een land, gebied of evenement waarvoor een overheidsinstantie in het land van domicilie of de Wereldgezondheidsorganisatie het publiek heeft geadviseerd er niet naartoe te reizen, of waarop officieel een embargo van de Verenigde Naties rust.
 • Een claim die voortkomt uit het feit dat u van het ene naar het andere balkon hebt geklommen, bent gesprongen of u zich hebt verplaatst, ongeacht de hoogte van het balkon.
 • Alle kosten die u geacht zou zijn te betalen of naar verwachting had moeten betalen als de gebeurtenis die aanleiding gaf tot de claim niet had plaatsgevonden.
 • Kosten van telefoongesprekken, faxberichten of internetkosten, tenzij deze kunnen worden bewezen als kosten om contact met ons op te nemen.
 • Een aandoening waarvoor u niet de door een arts aanbevolen behandeling of voorgeschreven medicatie volgt.
 • Verlies, vernieling of schade die rechtstreeks is veroorzaakt door drukgolven veroorzaakt door vliegtuigen en andere luchtvaartuigen die zich verplaatsen met sonische of supersonische snelheid.

Raadpleeg de algemene voorwaarden voor de definities, waarborgen, vergoedingen, uitzonderingen en procedures voor de aangifte van een schadegeval. Bij geschillen krijgen de algemene verzekeringsvoorwaarden voorrang op deze webpagina.

De algemene voorwaarden raadplegen (pdf)

Sleutelideeën

De kredietkaart is het ideale hulpmiddel van uw zichtrekening. U kunt er geld mee opnemen en uw aankopen in de winkel en op internet mee betalen, waar u wilt en wanneer u wilt. Ze is gekoppeld aan een geldreserve die terug wordt aangevuld naarmate u terugbetalingen verricht.