Mastercard® Gold: reisverzekering en andere waarborgen

Verzekeringen en waarborgen

Welke dekkingen omvat de kredietkaart Mastercard® Gold by Cofidis?

Je kan de Mastercard® Gold by Cofidis volledig online aanvragen. Naast de betaalmogelijkheden zelf, ben je ook nog eens verzekerd tegen tal van risico’s.

De kredietkaart Mastercard® Gold by Cofidis biedt je de volgende verzekeringen en waarborgen, die inbegrepen zijn voor slechts € 10 bijdrage per jaar, die je bovendien volledig online kan aanvragen.

1. Reisverzekering

Met de reisverzekering via de Mastercard® Gold ben je gedekt tegen onvoorziene omstandigheden zoals:

Vertraagd vertrek: indien je openbaar vervoermiddel (vliegtuig, bus, trein, …) met meer dan 4 uur vertraagd is, ontvang je een vergoeding voor de kosten die het gevolg zijn van deze vertraging (maaltijden, hotelovernachting, …).

Vertraagde bagage: heb je je bagage niet in bezit binnen de 4 uur na aankomst, dan ontvang je een vergoeding voor het aankopen van kledij, geneesmiddelen en toiletartikelen (noodvervanging).

Instapweigering: word je het instappen geweigerd als gevolg van een overboeking, dan ontvang je een vergoeding voor maaltijden en versnaperingen die je hebt geconsumeerd.

2. Aankoopbescherming

Bij diefstal of schade: is een item dat je aankocht (minimaal aankoopbedrag: € 50) met je Mastercard® Gold beschadigd of gestolen? Dan kan je rekenen op vervanging, reparatie of een terugbetaling.

3. Besteprijsbescherming

Een lagere prijs gezien voor hetzelfde artikel? Als je die prijs binnen een termijn van 30 dagen na het aankopen van het item hebt ontdekt, de korting minstens € 50 bedraagt en het product in je dekking is opgenomen, krijg je het verschil tot wel € 750 terugbetaald.

Zijn er beperkingen?

In de meeste gevallen biedt de Mastercard® Gold een reisverzekering en heel wat soorten waarborgen. Enkel wanneer een van de volgende beperkingen van tel is, kom je niet in aanmerking voor een dekking:

  • Een al bestaande medische aandoening.
  • Als je de gezondheidsvereisten opgelegd door de vervoersmaatschappij, vertegenwoordigers of andere dienstverleners van het openbaar vervoer niet naleeft tijdens je reis.
  • Reizen naar een land, gebied of evenement wanneer de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken of een regelgevende autoriteit in een land waaruit of waarnaar je reist dit heeft afgeraden.
  • De maximale leeftijdsgrens voor uitkeringen onder ziekenhuisvoordeel is 80 jaar.
  • De maximale leeftijdsgrens voor kinderen die onder deze uitkeringen vallen is 24 jaar bij de start van een reis.
Raadpleeg de informatienota voor meer informatie

Onder welke voorwaarden gelden de waarborgen en de reisverzekering van de Mastercard® Gold?

Naast de beperkingen zijn er ook een aantal voorwaarden verbonden aan de verschillende waarborgen en reisverzekering in het kader van de Mastercard® Gold:

  • Je vakantie moet volledig betaald zijn met je Gold-creditcard en diezelfde kaart moet eventueel dienen als waarborg voor de reis, logies en/of andere kosten.
  • Je moet binnen de 28 dagen nadat je opmerkt dat je een claim moet indienen Inter Partner Assistance, de verzekeraar, op de hoogte brengen en het ingevulde claimformulier plus de benodigde aanvullende informatie zo snel mogelijk indienen.
  • Je moet alle incidenten melden bij de lokale politie in het land waar ze optreden en een aangiftebewijs van je pv in verband met de misdaad of het verlies van goederen vragen, waarop een incidentnummer moet staan.
Raadpleeg de informatienota voor meer informatie