Hergroepering of overname van lening

Krediethergroepering

Leningen die u hebt aangegaan in een winkel, een autolening, een geldreserve... soms stapelen de kredieten zich op. Als al die kredieten op uw budget beginnen te wegen, kan het interessant zijn een oplossing te overwegen die uw budget opnieuw de nodige soepelheid geeft, zodat u niet in een nog moeilijkere situatie komt te zitten. De krediethergroepering kan hier een oplossing bieden.

De werking van de krediethergroepering

De krediethergroepering richt zich tot particulieren die meerdere kredieten aan het afbetalen zijn en die ze om diverse redenen willen hergroeperen in een enkel krediet. Als uw dossier wordt aanvaard en na ondertekening van uw contract, zal Cofidis het nodige doen om de verschillende kredieten die u wenst te groeperen af te kopen. Cofidis zal u in de plaats daarvan een enkel krediet aanbieden, van een bedrag identiek aan de som van de afgekochte kredieten.

In sommige gevallen kunt u met de krediethergroepering uw budget opnieuw in evenwicht brengen, en bijgevolg uw kredieten aanpassen aan de evolutie van uw persoonlijke financiële situatie of gewoon het beheer van uw kredieten vergemakkelijken.

De voordelen van de krediethergroepering

Dankzij de krediethergroepering hebben particulieren nog maar een enkel krediet in plaats van al hun oude leningen. Daardoor is het veel eenvoudiger om hun budget te beheren. Deze lening loopt over een langere periode, maar laat u profiteren van veel lagere maandelijkse aflossingen. Het is dus veel gemakkelijker om uw budget te beheren, en het maandelijkse bedrag dat u overhoudt om van te leven is veel groter. Tot slot, als u kiest voor een krediethergroepering, kiest u ook voor een enkele contactpersoon.

De krediethergroepering van Cofidis

Met de Krediethergroepering by Cofidis worden uw leningen op afbetaling (autolening, renovatielening, persoonlijke lening) en uw geldreserves gegroepeerd in een enkel krediet. Een Cofidis-consulent zoekt samen met u naar de oplossing die het beste is afgestemd op uw behoeften om het bedrag van uw maandelijkse afbetalingen te verlagen. U kent niet alleen de kostprijs, maar ook de duur en de maandelijkse aflossing van uw nieuwe krediet. Dit krediet zal wel een langere looptijd hebben, maar u zult ook opnieuw rust en evenwicht in uw budget krijgen.

Om rechtstreeks een simulatie te maken met een Cofidis-consulent, voert u uw telefoonnummer in op de pagina Krediethergroepering. Een Cofidis-consulent belt u gratis binnen de 30 minuten terug (alleen vaste lijn of gsm-nummer in België).

Sleutelideeën

Met de krediethergroepering kunnen particulieren die verschillende kredieten aan het afbetalen zijn, genieten van een lagere maandelijkse aflossing en een eenvoudiger budgetbeheer, omdat de interestvoet en de looptijd van het krediet worden aangepast. Met de krediethergroepering bent u beter opgewassen tegen eventuele financiële moeilijkheden.