Wat is een hergroepering van kredieten?

Cofidis kan je kredieten overnemen en je lopende kredieten in één lening tot € 100.000 bundelen. Zo krijg jij meer financiële ademruimte en komt je budget weer in evenwicht.

Een krediethergroepering, hoe werkt dat?

Werd je dossier aanvaard en ondertekende je een contract? Dan neemt Cofidis de verschillende kredieten die je wil bundelen over en stelt je in plaats daarvan één lening voor, met een lagere maandelijkse aflossing maar een langere looptijd. En dat voor hetzelfde bedrag als alle gegroepeerde kredieten samen.

Simuleer hier je kredietgroepering

Welke voor- en nadelen zijn er aan een krediethergroepering verbonden?

Dankzij een hergroepering hoef je nog maar één lening af te betalen in plaats van meerdere tegelijk. Het beheren van je budget wordt een stuk eenvoudiger. Na een krediethergroepering moet je langer afbetalen, maar je maandelijkse aflossingen liggen wel lager. Ook in dat opzicht wordt het budgetbeheer vereenvoudigd: er blijft meer over om maandelijks van te leven. Wie kiest voor een krediethergroepering, kiest trouwens voor één aanspreekpunt, één persoon die je volledige dossier van begin tot einde beheert.

Samen met een Cofidis-consulent een simulatie maken? Ga naar onze pagina over kredietgroeperingen, vul je gegevens in en je wordt zo snel mogelijk gratis door een Cofidis-consulent teruggebeld (rechtstreekse lijn of uitsluitend Belgisch gsm-nummer).

Welk bedrag moet ik na een hergroepering van mijn kredieten maandelijks afbetalen?

Hoeveel je maandelijks terugbetaalt, hangt af van het bedrag dat je wil hergroeperen én van de terugbetalingstermijn waarmee je instemt.

Voor welk bedrag kan ik kredieten hergroeperen?

Je krijgt de kans om maximaal een kredietbedrag van € 100.000 te laten overnemen.

Hoe lang duurt de analyse van mijn kredietovernamedossier?

Binnen 1 werkdag na de simulatie die je samen met je Cofidis-consulent maakte, ontvang je een gedetailleerd antwoord.

Meer info over een kredietovername vind je hier

Samengevat

Via een hergroepering van kredieten kunnen particulieren die verschillende kredieten terugbetalen, profiteren van een lagere maandelijkse aflossing en een eenvoudiger beheer van hun budget, waarbij de rentevoet en de terugbetalingstermijn worden aangepast. Een krediethergroepering schept ook meer ruimte om eventuele financiële moeilijkheden het hoofd te bieden.

Nieuws en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

De meest gelezen
artikelen

 • Hoe verloopt mijn kredietaanvraag?

  Wanneer je een aanvraag indient, ontvang je onmiddellijk een principieel antwoord. Van zodra je alle bewijsstukken hebt ingediend, ontvang je een definitief antwoord. Ontdek het volledige verloop hier.

  Meer weten

 • Wat is een consumentenkrediet?

  Een consumentenkrediet is een krediet of lening waarmee je alles kan aankopen wat geen vastgoed is. Cofidis biedt drie consumentenkredieten aan: een lening op afbetaling, een geldreserve en de hergroepering van kredieten.

  Meer weten

 • PSD2 / klantauthenticatie

  PSD2 staat voor Payment Services Directive 2, de tweede versie van de Europese betaalrichtlijn die online betalen veiliger moet maken door middel van sterke klantauthenticatie.

  Meer weten

 • Rechten / plichten kredietnemer

  Als je een krediet afsluit, heb je als kredietnemer enkele rechten zoals het herroepingsrecht maar ook een aantal plichten. Een overzicht van beide vind je hier.

  Meer weten

 • Hoe kan je jezelf en je krediet beschermen?

  Dankzij het ruime aanbod verzekeringen kan je zowel je inkomen, je familie als de terugbetaling van je krediet verzekeren in geval van tegenslagen zoals jobverlies, invaliditeit of overlijden.

  Meer weten

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.