Energie: goed isoleren,
stevig besparen

Wist je dat je centrale verwarming goed is voor gemiddeld 62% van het totale energieverbruik in huis? Isoleren is dan ook stevig aan te raden. Met een portie goed advies en de juiste oplossingen kan je zelfs spectaculair besparen. En iets zegt ons dat je daar graag meer over wil lezen, niet?

Ga voor duurzaam besparen

Eigenlijk is het simpel: de goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Door je muren, ramen en dak zo goed mogelijk te isoleren, heb je minder energie nodig. Nog een voordeel? Isolatie vraagt geen onderhoud en behoudt jarenlang een bijzonder hoog prestatieniveau. Goed voor je portemonnee, het warmtecomfort in huis en zeker ook voor het milieu. Reken al snel op een besparing tussen 10 en 50% op je energiefactuur. Isoleren is dus zowel winstgevend als duurzaam. En het kan nog straffer: gekoppeld aan de vernieuwing van je verwarmings- en/of ventilatiesysteem, kan het voordeel verder oplopen.

Mik op winst in 2 tot 4 jaar

Hebben we je al kunnen warm maken? Wacht tot je dit leest! Neem een bescheiden woning, 100m2 groot, met een niet-geïsoleerd dak. Na isolatie worden de gemaakte kosten soms al na twee jaar tot vier jaar helemaal terugverdiend, rekening houdend met een binnentemperatuur van 20°C, de regio, de blootstelling en de keuze tussen mazout- of gasketel. Zelfs al sluit je dus een renovatielening af, de terugverdientijd is héél kort. Benieuwd naar de precieze cijfers voor jouw woning? Contacteer een vakman of een gespecialiseerde website voor een nauwkeurige simulatie. Één ding mag je niet vergeten: wil je een optimale energie-efficiëntie, dan is het belangrijk om zowel dak, muren als vloer tegelijkertijd te isoleren.

Maak de juiste keuze met de juiste analyse

Uiteraard wil je er meer uit halen dan wat je erin stopt. Een energiedeskundige inschakelen voor een doorlichting van je woning is dan ook een aanrader. Hij analyseert in detail alle energieverliezen in je woning en bepaalt welke noodzakelijke werken je best eerst uitvoert. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Geen nood, want zo’n energiedeskundige helpt je om de nodige stappen te zetten en kan je zelfs begeleiden bij de uitvoering van de werken. De eerste en misschien wel belangrijkste stap om de juiste keuzes te maken voor je woning en je portemonnee, is kiezen voor een deskundige!

Maak gebruik van premies en belastingvoordeel

Om de vermindering van CO2 aan te moedigen en gezinnen te helpen bij het verlagen van hun energierekening, bestaan er diverse premies en subsidies. Wist je dat je bijvoorbeeld kan profiteren van een belastingvermindering voor het isoleren van je dak? En van renovatie-en energiepremies voor het verbeteren van je woning? Je vindt waardevolle informatie en advies op de website van de Vlaamse Overheid, via de website van Leefmilieu Brussels en het energieloket in je regio. Premies? Belastingvoordeel? Laat maar komen!

Doe zo veel mogelijk in één keer

Vandaag je muren isoleren en je dak pas over vijf jaar? Dat is een beetje zoals het venster aan de ene kant van je huis sluiten, en het aan de andere kant laten openstaan. Wil je echt resultaat, bundel dan je ingrepen. Een professional of energiedeskundige kan je hierover het gepaste advies geven. Het grote voordeel van al je inspanningen: je EPC-waarde verbetert aanzienlijk en doet de waarde van je woning stijgen. Een goede EPC is dus in alle opzichten een plus!

Ga voor meer isolatie en minder energiekosten met de financiële oplossingen van Cofidis.

Ontdek ze hier

Nieuws en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

De meest gelezen
artikelen

 • Hoe verloopt mijn kredietaanvraag?

  Wanneer je een aanvraag indient, ontvang je onmiddellijk een principieel antwoord. Van zodra je alle bewijsstukken hebt ingediend, ontvang je een definitief antwoord.

  Meer weten

 • Wat betekent JKP?

  Bij het aangaan van een consumentenkrediet kom je steeds de term JKP tegen, maar waarvoor staat die afkorting nu precies?

  Meer weten

 • Voordelen van een persoonlije lening

  Een persoonlijke lening heeft heel wat voordelen: aantrekkelijke rentevoet, geen bewijsstukken nodig, 100% duidelijkheid... Ontdek ze hier allemaal!

  Meer weten

 • Wat is een verbouwingslening?

  Een renovatielening is een lening op afbetaling met een bedrag, rentevoet, looptijd en aflossingen die vastgelegd zijn in een aflossingstabel. Je hebt geen offertes of facturen nodig.

  Meer weten

 • Hoe je budget goed beheren?

  Er bestaan meerdere manieren om je budget in evenwicht te houden. De belangrijkste tip: maak een overzicht van je vaste inkomsten en je uitgaven. Een overzicht.

  Meer weten

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.