Betalen met je kaart zonder pincode,
het kan!

Contactloos betalen wordt alsmaar populairder. Zonder je kaart in de betaalterminal te steken en je pincode in te geven, kan je toch op een veilige manier kleinere aankopen betalen tot € 50* per keer. Contactloos betalen is snel, praktisch en hygiënisch. Ook de meest recente kredietkaarten van Cofidis, de Mastercard® by Cofidis en de Mastercard® Gold by Cofidis, zijn voorzien van de functie contactloos betalen.

Hoe eenvoudig contactloos betalen?

Ga eerst na of je kaart en de betaalterminal uitgerust is met de functie contactloos betalen. Dat herken je aan
dit symbool: Picto sans contact

Het volstaat om je kaart enkele seconden vlakbij de terminal te houden, ter hoogte van het symbool voor contactloos betalen. Een geluidssignaal bevestigt je betaling.

De functie contactloos betalen is automatisch geactiveerd op betaalkaarten van Cofidis. Indien je dat wenst, kan je dit laten uitschakelen of opnieuw activeren via je consulent op 078/050.191 (kostprijs van een nationaal gesprek).

Snel en veilig

Bij elke betaling van meer dan € 50 is je pincode nog steeds vereist. Doe je opeenvolgende contactloze betalingen zonder pincode voor meer dan € 100, dan moet je bij de laatste betaling je betaalkaart in de terminal steken en je pincode ingeven.

Nulfranchisebescherming

Indien je Mastercard® kredietkaart, ondanks alle veiligheidsmaatregelen toch op een frauduleuze manier werd gebruikt, ben je beschermd via de Nulfranchisebescherming van Mastercard. Het is een extra garantie waarmee je 100% terugbetaald wordt zonder dat er een franchise wordt aangerekend.

Meer informatie over de kredietkaarten van Cofidis vind je hier.

* Omdat contactloos betalen een zeer hygiënische manier van betalen is, werd de limiet voor contactloze betalingen verhoogd van € 30 naar € 50 in het kader van de COVID-maatregelen.

Nieuws en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

De meest gelezen
artikelen

 • Wat is een kredietkaart?

  Met een kredietkaart kan je zowel geld afhalen als aankopen verrichten. Je geniet meteen van je aankoop maar het geld gaat niet direct van je rekening. Je betaalt later terug. Een overzicht van de verschillende types kredietkaarten vind je hier.

  Meer weten

 • Beheer je krediet zelf 24/7

  Met je klantenzone beschik je over alle mogelijkheden om je krediet te beheren en zelf verrichtingen uit te voeren, via het internet of onze app.

  Meer weten

 • Wat is een consumentenkrediet?

  Een consumentenkrediet is een krediet of lening waarmee je alles kan aankopen wat geen vastgoed is. Cofidis biedt drie consumentenkredieten aan: een lening op afbetaling, een geldreserve en de hergroepering van kredieten.

  Meer weten

 • 5 tips om veilig online te winkelen

  Betalen via het internet is normaal, maar toch liggen cybercriminelen nog steeds op de loer. Met onze tips shop je alvast een stuk veiliger online.

  Meer weten

 • Wat is een doorlopend krediet?

  Een revolving krediet, ook gekend als een herbruikbaar of doorlopend krediet, is een geldreserve die je vrij kan gebruiken. Ze wordt aangevuld opnieuw naarmate je terugbetaalt.

  Meer weten

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.