12 redenen om nu meteen
je woning te isoleren

Zoals we allemaal weten, stijgen de energieprijzen jaar na jaar. En hoewel de transitie zeker een positief effect zal hebben op onze energie-onafhankelijkheid en op het klimaat, is het verminderen van ons energieverbruik nog altijd de beste manier om een hoge energiefactuur te vermijden. Je woning goed isoleren is dus echt een duurzame investering. Maar het heeft nog heel wat bijkomende voordelen.

1. Je verlaagt je energiefactuur

Het eerste effect van een beter geïsoleerd huis is dat de warmte langer binnenblijft. En niet zomaar een beetje. Bij een huis waarvan de isolatie aan de huidige normen voldoet, bedraagt het verbruik (en dus ook de energiefactuur) maar de helft ten opzichte van een ongeïsoleerd huis. Nog een voordeel: in de zomer blijft je huis koeler.

2. Je beschermt jezelf tegen prijsschommelingen

De rekening is snel gemaakt, en toch verliezen we ze soms uit het oog. Hoe minder je verbruikt, hoe minder je het voelt aan je portemonnee als de energieprijzen door het dak gaan. Hoe duurder energie is, hoe sneller je de investering in extra isolatie terugverdient.

3. Je neemt koudebruggen weg

Wil je een optimale isolatie, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Samen met een expert een logisch renovatieplan opmaken is dan zeker een goed idee. Voor onafhankelijk energie-advies kan je terecht bij verschillende kanalen. Zo weet je precies welke renovatiewerken je moet uitvoeren om de typische bronnen van warmteverlies, zoals koudebruggen, weg te nemen.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

4. Je anticipeert op de toekomstige energienormen

Volgens de Europese en Belgische regelgeving moeten alle woningen tegen 2030 aan bepaalde normen voldoen. Veel oudere huizen moeten gerenoveerd en geïsoleerd worden om aan deze normen te voldoen. Door hierop vooruit te lopen, bespaar je nu al geld en is je woning veel eerder dan alle andere woningen helemaal volgens de normen.

5. Je verbetert je EPB-score

Een goede isolatie vertaalt zich rechtstreeks in een betere energieprestatiescore voor je gebouw (EPB). Hoe meer je deze verbetert, hoe energie-efficiënter je woning zal zijn. Het EPB-certificaat is trouwens verplicht als je vandaag een woning verhuurt of verkoopt.

6. Je verhoogt de waarde van je woning

Een goed geïsoleerde woning met een EPB A- of B-score heeft een hogere verkoopwaarde. Dat is vandaag al zo, en dat zal morgen nog meer het geval zijn. Charmante woningen met slecht geïsoleerde muren zal je heel wat minder vlot voor een goede prijs kunnen verkopen.

7. Je verkleint je ecologische voetafdruk

Door je energieverbruik te verminderen, verminder je ook je CO2-uitstoot en daardoor ook je ecologische voetafdruk. Je portemonnee, het klimaat en je kinderen en kleinkinderen zullen je dankbaar zijn.

8. Je verhoogt je wooncomfort

In een goed geïsoleerd huis kan je de temperatuur sneller en beter regelen. De warmte is gelijkmatiger, zonder koudezones of tocht. Dat betekent een waar comfort in je dagelijkse leven.

9. Je beschermt je gezondheid en die van je gezin

Isolatie heeft niet alleen invloed op de warmte binnen, maar voorkomt ook vochtproblemen, eventuele vorming van schimmels ... De binnenlucht is veel gezonder en je loopt minder risico op bepaalde aandoeningen van de luchtwegen.

10. Je vermindert geluidsoverlast

Isolatie en moderne dubbele en driedubbele beglazing zorgen vaak voor een uitstekende geluidsisolatie. Woon je in een lawaaierige omgeving, bijvoorbeeld in de buurt van een station, luchthaven of drukke weg, dan zal je extra genieten van elk moment van stilte.

11. Je verjongt je huis

Isolatiewerken zijn vaak dé gelegenheid om je interieur op te frissen, kabels of afvoeren weg te werken, of je huis een nieuwe look te geven. Nieuw metselwerk, een moderne gevelbekleding, een gevelpleister. Kortom, het moment om je huis een tweede jeugd te geven.

12. Je krijgt premies

Als extra aanmoediging en hulp om je woning nog beter te isoleren, bieden het Vlaamse en het Brussels Gewest een reeks energiepremies aan. Gecombineerd met een renovatielening kan het isoleren van je woning sneller opbrengen dan je zou denken. Zeker als je deze werken combineert met de installatie van zonnepanelen. En zo hoef je nu niet te bibberen voor toekomstige energieprijsstijgingen.

Onze Cofidis-consulenten informeren en begeleiden je graag bij al je renovatieprojecten. Heb je zelf een project? Ontdek onze financiële oplossingen.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in September 2022 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt