Vaderdag: hoe
verras je je papa

In België vieren we alle papa’s op de tweede zondag van juni. Hoog tijd om aan een geschenk te denken, maar wat? Iets om te sporten, doe-het-zelven, technologie, verzorgingsproducten, een belevingsgeschenk, iets gastronomisch, een reisje? Wij hebben voor jou alle categorieën in detail bekeken en … besloten om hier geen eindeloze geschenkenlijst op te sommen. Wat dan wel? Een paar leuke ideeën om hem echt te verrassen, zelfs op domeinen waarin hij meer thuis is dan jij! Maar eerst geven we je nog een paar interessante weetjes mee over ‘zijn feest’. Da’s altijd leuk om te vertellen wanneer je zijn cadeautje afgeeft.

Een cadeau van een vrouw

Hoewel Vaderdag al sinds de vijfde eeuw bestaat als een religieus feest, was het pas aan het begin van de twintigste eeuw dat het ook echt opmars maakte. Vaderdag is voor een groot stuk te danken aan de Amerikaanse onderwijzeres Sonora Smart Dodd. Zij wilde dat ook vaders ‘hun’ dag kregen (een mooi voorbeeld van gelijkheid tussen man en vrouw!) en ze gaf zelf het goede voorbeeld door een eerbetoon te brengen aan haar eigen vader. Hij moest na het overlijden van zijn vrouw alle zes kinderen alleen opvoeden. Een paar jaar later, in 1930, overtuigde ze herenkledingzaken en tabakswinkels om voor de gelegenheid van Vaderdag geschenken aan te bieden. Vaderdag zoals wij het kennen was geboren!

Voor de sportieveling

Papa sport graag? Hij heeft al een overcomplete sportuitrusting? Doe hem een privésessie met een personal coach cadeau om zijn techniek te verbeteren. Of een ticket voor een sportevenement. Tegenwoordig wordt zowat elke sportwedstrijd omgetoverd tot een echt evenement. Je schenkt dus niet zomaar een entreekaartje, maar wel een ticket tot een onvergetelijke ervaring. Je kan hem via een initiatie ook laten kennismaken met teamsporten die hij niet kent (en die je voor de gelegenheid ook met het gezin kan doen), zoals beachvolley, speedball, Finse jeu de boules... en dan zijn er uiteraard ook nog de initiaties die bol staan van de adrenaline: springen, vliegen...

Voor de techneut

Techneut-papa’s hebben vaak al de coolste spullen en gadgets in huis. In dat geval is het natuurlijk niet simpel om nog een geschikt cadeau te vinden. Maar heeft hij bijvoorbeeld al een speciale lens om op de hoes van zijn smartphone te bevestigen en er zo professionele foto’s mee te maken? Of heeft hij al een personal cloud, een harde schijf die je ook vanop afstand kan gebruiken? Ja? Probeer dan misschien een slimme muziekspeler die papa herkent als hij langsloopt en automatisch zijn favoriete muziek afspeelt. De grote uitdaging is om een accessoire voor hem te vinden dat een toegevoegde waarde kan zijn voor een van de dingen die hij al heeft.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Voor de levensgenieter

Wie van gastronomie houdt, is vaak makkelijk te plezieren. Het komt er wel op aan om zijn smaak te kennen. Maar wil je hem echt verrassen met iets waarvan de afdronk net zo lang nazindert als bij het drinken van een prachtige oude wijn? Doe hem dan een masterclass bij een chef-kok cadeau, of een wijncursus, een complete mixologist kit (coctails en mocktails) of een zelfgebrouwen bier met zijn naam op het etiket. Of een hippe gastronomische wandeling die puur smaakgenot combineert met de honger naar nieuwe kennis.

Voor de handige harry

Vergeet gereedschap en machines (tenzij hij er de laatste tijd nogal vaak over praat of zijn gereedschap plots de geest geeft). Hij weet tenslotte beter dan jij wat hij wil. En geloof ons, met een magnetische armband om schroeven, spijkers, bouten, klein gereedschap of andere accessoires binnen handbereik te houden wanneer hij aan het werk is, doe je hem geen plezier. Nee, en ook niet met een multi-tool waarin zijn naam gegraveerd is. Je vindt vandaag tal van gespecialiseerde creatieve en technische workshops en cursussen waarmee hij zijn favoriete hobby naar een hoger niveau kan tillen. En dat zal hij echt fantastisch vinden!

Voor de autoliefhebber

Een rijvaardigheidscursus - vaak onterecht ‘slipcursus’ genoemd - op gladde ondergrond is altijd nuttig en opwindend. Net zo spannend als op een circuit achter het stuur kruipen van een raceauto. Je kan vandaag zelfs al gaan racen in een 100% elektrische auto, en dat zorgt voor totaal nieuwe rijsensaties. Geef je liever een tastbaar cadeautje af? Waarom geen autotapijt bedrukt met een foto en een gepersonaliseerde boodschap. Jawel, het bestaat! Een laatste idee: iedereen die wel eens een autofabriek heeft bezocht, zal je vertellen dat het een bijzondere ervaring is. Het productieproces van dichtbij kunnen volgen is gewoonweg een indrukwekkende beleving.

Voor het stijlicoon

Kleding, parfums en huidverzorgingsproducten zijn klassiekers die altijd in de smaak vallen, net als de wellness-boxen. Geef ze een verrassend karakter door ze te overhandigen in een gepersonaliseerde doos (foto en boodschap), verpakt in papier met een foto van alle kinderen of in een draagtas met een citaat of persoonlijke boodschap.

Voor de milieubewuste

Een papa is altijd bekommerd om de toekomst van zijn kinderen. En vandaag ook meer en meer over de planeet die hij zal nalaten aan hen. Tips? Een zero waste kit, een gereviseerd of ge-upcycled elektrisch apparaat of voorwerp, kleding van een geëngageerd merk, een echte survivalcursus of een natuurweekend op een ecologische boot of in een autonoom tiny house. In 2021 zijn er heel wat van dit soort boeiende initiatieven opgestart, en het levert meteen een schitterend cadeau op voor milieubewuste papa’s.

Voor iedereen tegelijk

Welk cadeau je ook bedenkt, elk persoonlijk accent dat je er zelf aan toevoegt, zal hem raken: een lief woordje, een tekening van de kleinsten, een unieke verpakking... De glimlach en het eventuele traantje in het oog, dat is onbetaalbaar. En je kan het nergens kopen.

Bij Cofidis helpen we je graag bij het realiseren van je projecten en je dromen en staan altijd voor je klaar.

Ontdek al onze artikels

Gepubliceerd in Juni 2021 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt