Online je auto of motor kopen:
zo loopt alles op wieltjes.

Ook al zoeken we massaal online naar info over auto’s en motorfietsen, het voertuig zelf online aankopen doen we eerder zelden. Maar nu we meer dan ooit online shoppen en onze nieuwe realiteit ook nieuwe gewoontes met zich meebrengt, schakelt ook de online verkoop van voertuigen een versnelling hoger. Deze tips helpen je alvast op weg.

Het ruimste aanbod vind je online

Vandaag kan je bij bepaalde constructeurs of via multimerkenplatforms je auto of motor al rechtstreeks online kopen. Vaak is de keuze nog beperkt tot vooraf samengestelde voertuigen of tot jonge tweedehandswagens. Maar de mogelijkheden om je auto vrij te configureren en ook je aankoop online af te ronden, nemen stilaan toe. Eenmaal besteld haal je je nieuwe auto of motor simpelweg af bij de dealer of verkoper, of wordt je nieuwe droom op wielen thuis afgeleverd. Deze nieuwe manier biedt niets dan voordelen. Heb je al een duidelijk idee in het hoofd, dan bespaar je een zee van tijd. De prijzen kunnen interessanter zijn, en doordat je kiest uit een multimerkenshowroom kan je ook onmiddellijk vergelijken. De showroom is zelfs 24/7 open!

Eerst een testrit graag!

Met al die configurators en tweedehandswebsites tover je je eigen woonkamer zo om tot een echt autosalon. Je kan alles bekijken, configureren en vergelijken. Het enige wat je (nog) niet kan, is je nieuwe of tweedehandswagen aanraken en uitproberen. Maar deze tools zijn wel perfect geschikt om je keuzes te verfijnen en je aankoop tot in de puntjes voor te bereiden. Ga eerst een proefrit maken, en beslis dan zelf hoe je hem bestelt: via de verkoper of rechtstreeks online op het door jou gekozen moment (nadat je eerst de nodige info hebt gekregen van je financiële instelling, je verzekeraar …).

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Oeps, kan ik nog terug?

Je hebt op ‘Bestellen’ geklikt en wil weten of je de aankoop nog kan annuleren? In België is de wet duidelijk: elke bestelling houdt een aanvaarding van de verkoopsvoorwaarden in. Dit wordt dus beschouwd als een definitieve ‘koopovereenkomst’. Gelukkig voorzien verkopers meestal, en vooral bij online aankopen, in een herroepings- of annuleringstermijn. Opgelet, soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Er is niet één algemene regel, lees daarom eerst aandachtig de kleine lettertjes waarin deze verkoopsvoorwaarden staan opgelijst. Laatste tip: heb je een krediet nodig voor de aankoop van je nieuwe auto of motor, vermeld dan op het bestelformulier dat je bestelling pas definitief is ‘op voorwaarde van aanvaarding van het krediet’.

Importeren kan ook

Nog een voordeel van het internet: een nieuwe of tweedehandswagen kopen in het buitenland is een stuk makkelijker geworden. En daar kan je soms bijzonder goeie zaakjes doen! Hou wel rekening met enkele zaken. Je bent btw verschuldigd aan de Belgische fiscus indien je wagen als nieuw wordt beschouwd (jonger dan zes maanden of minder dan 6.000 km). Je moet ook sowieso langs de douane met de factuur, de papieren van het voertuig en het buitenlandse kentekenbewijs. Dan pas kan je langs bij de technische keuring. Belangrijk: je kan je voertuig niet transporteren zonder het te verzekeren. Je moet dus vooraf een tijdelijke verzekering afsluiten om het voertuig vanuit het buitenland over te brengen. Wil je ook alle garanties mee importeren die verbonden zijn aan het voertuig, kies dan voor import uit een Europees land. Doorgaans bieden officiële dealers een garantie op tweedehands auto's en een fabrieksgarantie op nieuwe auto's die in de hele EU geldig is.

Simuleer voor je gaat testrijden

Maak een simulatie van je krediet en van de verzekeringspremie voor je de auto of motor van je dromen gaat bekijken of uitproberen. Zo weet je meteen wat je nieuwe voertuig je echt zal kosten. De beste weg naar een weloverwogen beslissing!

Simuleer nu online

Gepubliceerd in Oktober 2020 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt