Thuiswerken: 6 tips om je thuiswerk beter
te plannen en te beleven

Thuiswerken of telewerken heeft zeker zijn voordelen: geen files, de vrijheid om zelf je tijd in te delen, geld besparen, meer levenskwaliteit … De keerzijde? Zonder rustige werkplek jaagt de stress je al gauw als een kat de gordijnen in! Wil je echt efficiënt thuis werken, dan is hier je to-dolijstje met zes tips om gelukkig te zijn op je thuiswerk.

1. Kies je werkruimte goed uit en baken ze af

Beschik je over een echte bureauruimte, dan is dat ideaal. Zo niet, bekijk dan zeker of je in één van je kamers een werkruimte kan inrichten. Zorg er in elk geval voor dat je beroepsleven duidelijk wordt afgebakend. Alleen zo vermijd je afleiding en kan je je optimaal concentreren. Beter voor jou, en vast ook beter voor je huisgenoten.

Tip: richt een deel van de wasruimte, de garage of logeerkamer in als bureau, of ga voor de mezzanine of veranda. Veel beter dan een kamer die overdag al in gebruik is!

2. Creëer een werkbubbel

Mamààààà? Papààààà? Wil je efficiënt thuiswerken en de situatie toch leefbaar houden voor iedereen, creëer dan best wat afstand tot je gezin. We hoeven er geen kindertekeningetje bij te maken: er zijn betere werkplekken te bedenken dan de doorgang naar de speelkamer. Kan het enkel in de woonkamer? Richt je bureau dan weg van de tv en scheid de ruimte af, bijvoorbeeld met een rek op wieltjes. Een hoofdtelefoon die omgevingsgeluiden dempt, doet ook wonderen. Heb je een grote woonkamer? Met een glazen scheidingswand geef je de ruimte een moderne toets en behoud je toch het ruimtegevoel. Kortom: je creëert een bubbel van pure concentratie.

3. Maak je werk aangenamer

Niets belangrijker dan de inrichting van je werkruimte! Die moet functioneel én ergonomisch zijn. Je rug zal je heus niet dankbaar zijn voor die oude stoel van je groottante die nog op zolder stond. Een ergonomische bureaustoel, een verstelbare lamp en een echt bureaumeubel met lades en georganiseerde opbergruimte zijn een must. Denk ook aan alles wat je werk vergemakkelijkt: wifi, stabiel en snel internet, een computerstandaard, een tweede scherm indien je in verschillende programma’s tegelijk werkt, ... Neem ook liefst plaats voor een venster. Het uitzicht is mooier en je kan je scherm beter lezen.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

4. Creëer een stimulerende werkomgeving

Tijd om je helemaal uit te leven! Decoratie speelt een belangrijkere rol bij de werksfeer dan je zou denken. En dat is meteen het perfecte alibi voor een make-over van je kamer of werkruimte. Kies een rustgevende of net stimulerende kleur verf of behang en ga voor een vloer in een stijl die je leuk vindt, maar die toch anders is dan de rest van het huis. Zo kan je werk en privé makkelijker gescheiden houden. Het gevoel dat je ’s ochtends naar kantoor vertrekt, heeft een erg positieve invloed op het omgaan met je nieuwe routine. Bevestig een bord aan de muur om je ideeën, planning of belangrijke documenten op te hangen. Creëer een georganiseerde ruimte voor jezelf waarbij je in één oogopslag alles bij de hand hebt.

5. Kies voor een tuinkantoor

Je bureau naast de grasmaaier in het tuinhuis? Nee hoor. Een echt tuinkantoor is hot en biedt in alle opzichten niets dan voordelen. Zo’n tuinkantoor, vaak in hout, is ruim en mooi afgewerkt, perfect geïsoleerd en helemaal gericht op werk. Je werkt afgezonderd en toch gezellig thuis. En ook al is een trendy tuinkantoor duurder dan een aanpassing in huis, het is sowieso meerwaarde voor je woning en voor jezelf!

6. Investeer in je thuiskantoor

Ben je van plan om voor een langere periode te telewerken, of misschien zelfs definitief? Een decoratie- of renovatielening kan je zeker helpen bij het aanpassen en uitrusten van je thuiskantoor. Je bespaart tijd, wint aan comfort en werkt efficiënter. En zo kan je echt voluit genieten van de extra levenskwaliteit die thuiswerk met zich meebrengt.

Met de financiële oplossingen van Cofidis richt je je thuiskantoor in zoals jij dat wil.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Oktober 2020 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt