Financiële tegenslagen:
hoe ga je er mee om?

Je overweegt om een krediet af te sluiten om je woning te renoveren, je leven een nieuwe wending te geven, een auto te kopen, … Maar wat als je je job kwijtgeraakt, je plots ernstig ziek wordt of overlijdt? Hoe zit het dan met de afbetalingen.

Een consumentenkrediet afsluiten, meer en meer mensen doen het. Omdat ze een nieuwe auto willen kopen, om hun kinderen te laten voort studeren, om hun woning energiezuinig te maken, om een nieuwe start in het leven te nemen, in het geval van financiële tegenslagen ... Er zijn tientallen goede redenen om een consumentenkrediet af te sluiten. Eens je lening is goedgekeurd, verschijnt het bedrag snel op je rekening, en je weet exact welk bedrag je gedurende welke tijd maandelijks moet afbetalen. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Maar wat als het door onvoorziene omstandigheden (even) niet lukt om de lening af te betalen?

Gemoedsrust verzekerd

Bij heel wat verzekeringen staan we niet stil. We sluiten ze af in de hoop ze nooit te moeten gebruiken, maar ze zijn heel handig in het geval van financiële tegenslagen of wanneer het onverwachte toch gebeurt. Denk aan een brandverzekering voor je woning, een hospitalisatieverzekering of een reisbijstandsverzekering. Hopelijk heb je ze nooit nodig, maar bij brand- of waterschade, opname in het ziekenhuis of pech op reis ben je maar wat blij dat je zo’n verzekering hebt afgesloten.

Wist je dat er ook een verzekering bestaat voor kredieten? Als je een hypothecaire lening hebt lopen, is de kans heel groot dat je ook een schuldsaldoverzekering hebt afgesloten. Zo’n verzekering bestaat ook voor consumentenkredieten. Het is niet verplicht om een schuldsaldoverzekering af te sluiten, maar het is wel zeer aan te raden.

Een schuldsaldoverzekering beschermt je tegen een welbepaald aantal onvoorziene omstandigheden of financiële tegenslagen die het moeilijk of zelfs onmogelijk maken om je lening af te betalen. Bij overlijden of definitieve en volledige invaliditeit wordt het krediet in kwestie volledig door de verzekering terugbetaald. Bij volledige en permanente invaliditeit of jobverlies door ontslag worden je maandelijkse aflossingen tijdelijk overgenomen. Zo moet jij (of je familie) je geen zorgen maken wanneer het noodlot toeslaat.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Extra bescherming

Ook los van de aflossing van een krediet kan het nuttig zijn om jezelf en je dierbaren te beschermen tegen inkomensverlies. Wanneer je je job verliest en niet meteen ander werk vindt, val je in het beste geval terug op een werkloosheidsvergoeding.

In de eerste drie maanden werkloosheid bedraagt die 65% van je laatst verdiende loon. Kom jij toe met 35% minder inkomsten? Met een verzekering die je tijdelijk een extra inkomen garandeert, hoef je je daar minder zorgen over te maken. Naargelang het bedrag van de premie ontvang je twee jaar lang elke maand een extra bedrag.

Kan je familie rondkomen als jij overlijdt of door een ongeval permanent invalide wordt? Met een overlijdensverzekering help je hen door de eerste moeilijke maanden. Bij overlijden krijgen je familieleden een som binnen de vijf dagen en een vaste uitkering gedurende 18 maanden. Zo stel je hen in staat om hun levensstandaard te behouden en zonder geldzorgen verder te leven met je erfenis.

Onze Cofidis-consulenten informeren en begeleiden je graag bij alle projecten in je leven, en natuurlijk ook in het geval van financiële tegenslagen. Wil je meer weten over verzekeringen om je krediet, je inkomen of je familie te beschermen?

Meer info vind je hier

Gepubliceerd in November 2022 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt