Caravan, mobilhome, camper:
welk budget moet je voorzien?

Caravans, mobilhomes en campers zorgen voor veel comfort, zodat je je altijd thuis voelt, ook op vakantie. De aankoop van een model van goede kwaliteit met een lange levensduur vraagt uiteraard een behoorlijk budget. Ken jij de voordelen van een lening voor caravans of mobilhomes? De punten die hieronder worden opgesomd moet je in elk geval zeker onthouden!

Definieer je project duidelijk

Kan je echt genieten van de rust van een vaste plaats op een mobilhomecamping? Of ontdek je liever nieuwe landschappen in een camper of caravan? Het bedrag dat je voor jouw vrijetijdsbesteding moet uitgeven kan in ieder geval aanzienlijk variëren.

 • Een nieuwe, ruime caravan uit het topsegment kan € 20.000 tot € 25.000 kosten. Oudere, gebruikte modellen daarentegen vind je al voor een paar honderd euro op de tweedehandsmarkt.
 • Voor de nieuwste generatie mobilhomes ligt de prijs meestal tussen € 22.000 en € 45.000. Er moeten dan wel nog belangrijke opties worden toegevoegd zoals meubilair, huishoudelijke apparaten en beddengoed. Vergeet ten slotte niet de kosten voor het vervoer van de mobilhome met een speciale transportdienst (4 tot 5 euro per kilometer) en de kosten voor de installatie en aansluiting op het perceel.
 • De aankoop van een camper vereist uiteraard ook een aanzienlijk budget. Een campervan kan je al kopen vanaf € 35.000. Omgebouwde modellen (geprofileerd of alkoof) beginnen bij ongeveer € 40.000. De integraal camper ten slotte is de duurste variant, met een prijskaartje vanaf € 55.000.

Onthou

Vergeet niet om naast de initiële aankoopkosten rekening te houden met uitgaven waarop je niet kan besparen zoals jaarlijkse onderhouds- of brandstofkosten (in het geval van een caravan of camper).

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

 • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
 • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
 • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Welk type lening voor een caravan, mobilhome of camper?

Voertuigen of een uitrusting zoals een camper en een stacaravan zijn typische vrijetijdsuitgaven. Bovendien kan je deze investeringen gedurende vele jaren afschrijven door jouw eigendom goed te onderhouden. Het afsluiten van een consumentenkrediet is dan een bijzonder geschikte financieringswijze:

 • Deze lening voorziet je van het nodige geld om je aankoop meteen te doen en direct te genieten van je uitstapjes en vakanties.
 • Je kiest zelf je terugbetalingstermijn. Bepaal de ideale duur aan de hand van het bedrag dat je nodig hebt.
 • Je hoeft niet aan je spaargeld te zitten. Zo behoud je je financiële reserves in geval van nood.

Welk type lening voor een caravan, mobilhome of camper?

Ben je van plan jouw toekomstige camper of mobilhome in België te kopen? Een kredietorganisatie zoals Cofidis kan je dan verschillende financieringsoplossingen bieden om jouw droom waar te maken en snel op vakanie te vertrekken:

 • Met een persoonlijke lening of lening op afbetaling voor alle doeleinden kan je een bedrag tussen 2.500 en 50.000 euro lenen, over een periode van één tot tien jaar, afhankelijk van het gekozen bedrag. De persoonlijke lening is een aantrekkelijke optie om je financiële vrijheid te behouden. En je hoeft zelfs geen bestelbon of factuur voor te leggen.
 • Een consumentenkrediet werkt op dezelfde manier als een gewone autolening. Dit type caravanlening heeft over het algemeen vrij scherpe rentevoeten. Hierbij moet je wel je lening rechtvaardigen via een offerte, bestelbon of factuur.

Wil je last-minute jouw mobilhome inrichten of jouw tweedehands caravan renoveren en heb je niet de nodige financiële middelen? Geen probleem! Een kredietopening, zoals MyLine van Cofidis, geeft je een geldreserve die je op elk moment kan gebruiken, van € 500 tot € 10.001. Dit doorlopend krediet kan op elk moment worden gebruikt (of niet), met een vaste en vooraf gekende maandelijkse aflossing.

Als je in de beste omstandigheden wil genieten van kamperen, dan mag je de kwaliteit van jouw financiering niet verwaarlozen! Een lening voor een mobilhome, caravan of camper geeft je de financiële flexibiliteit die je nodig hebt om ten volle van jouw vakantie of pensioen te genieten.

Simuleer je persoonlijke lening

Gepubliceerd in Februari 2024 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • Registreren

 • Nee bedankt