Hoe verhuis je
je koelkast?

Een koelkast is niet alleen een van de duurste en meest imposante toestellen in huis, maar ook iets wat met de grootste omzichtigheid verhuisd moet worden. Bij Cofidis weten we hoe we je kunnen helpen bij de financiering van al je kleine en grote projecten en kunnen we je het nodige advies geven: verhuis in alle rust dankzij onze tips om je koelkast in alle veiligheid te vervoeren en installeren!

Een koelkast verhuizen: dat vraagt de nodige voorbereiding

Net als alle andere toestellen in huis moet een koelkast voor de verhuis eerst leeggemaakt worden, met dat verschil dat de inhoud ervan niet zomaar in kartonnen dozen verpakt kan worden. Daarom vraagt het leegmaken van je koelkast voor de grote verhuisdag wat voorbereiding. Een tot twee weken voor de verhuis denk je best al na over je boodschappen en maaltijden: probeer enkel het strikte minimum aan verse producten in de koelkast te hebben staan. Die kunnen de dag van je verhuis makkelijk in een koelbox vervoerd worden.

Je schakelt de koelkast best de dag voor hij vervoerd moet worden uit, zodat hij de tijd heeft om te ontdooien en drogen alvorens verplaatst te worden. Als de koelkast een vriesvak of een ingebouwde diepvries heeft, dan moet je waarschijnlijk zelf met behulp van een plastic ijskrabber het toestel ontdooien. Voorzie in elk geval een dweil.

De koelkast installeren in de nieuwe woning

Denk voor de verhuis goed na over de installatie van de koelkast in je nieuwe keuken: sommige, al dan niet imposante modellen zouden wel eens niet in je nieuwe woning kunnen passen. In dat geval is het belangrijk dat je de nodige maatregelen neemt en een vervangexemplaar voorziet.

Of je nu een nieuwe koelkast of je eigen koelkast verhuist, sommige voorzorgen neem je best systematisch: sluit bijvoorbeeld je koelkast niet meteen weer aan nadat je hem vervoerd hebt. Wacht minstens vijf uur zodat de koelvloeistof van de compressor tot rust kan komen. Zet de eerste dag geen superverse voedingsmiddelen, zoals vlees en vis, in de koelkast. De optimale temperatuur is pas na minstens 24 uur bereikt.

Je begrijpt het goed: aangezien de koelkast moet ontdooien en vervoerd worden, en je daarna even moet wachten alvorens het toestel weer aan te sluiten, zal hij dus gedurende minstens 48 uur buiten gebruik zijn. Je moet dus een noodoplossing voorzien voor de verse producten die je niet hebt kunnen consumeren voor je verhuis. Een compressorkoelbox is een praktische en compacte oplossing, waar je zelfs opnieuw gebruik van kunt maken tijdens je volgende vakanties.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Een koelkast in je eentje verhuizen: professionele tips

Verhuis je zonder de hulp van professionele verhuizers? Een koelkast is één van die toestellen waar je de meeste aandacht aan zou moeten schenken: je moet het in nauwkeurige omstandigheden vervoeren, maar het is ook een zwaar en imposant apparaat dat verwondingen kan veroorzaken als je niet het juiste materiaal gebruikt om het te verplaatsen.

Eén ding is belangrijk om te weten: koeltoestellen, of het nu om een koelkast, een vrieskast of een diepvries gaat, mogen nooit horizontaal gelegd worden of te veel gekanteld worden. Daarom moet je het toestel, als je het verplaatst of vervoert, steeds rechtop houden. Anders loop je het risico om het koelcircuit en de compressors onherstelbaar te beschadigen. 

  • Gebruik daarom een steekwagen of een meubelroller om het toestel te verplaatsen en zorg dat het toestel rechtop blijft staan.
  • Verwijder ook de binnenelementen, zoals de groentelade, het flessenrek en de platen uit de koelkast alvorens het toestel te verplaatsen, zeker als die van glas gemaakt zijn.
  • Zet de deuren vast zodat het toestel niet beschadigd raakt en niemand kan verwonden tijdens het inladen in de verhuiswagen.
  • Zet vervolgens het toestel met behulp van spanbanden of touwen vast in het voertuig, tussen andere meubels. Met verhuisdekens kan je de buitenkant van de koelkast beschermen. Hoe minder trillingen het toestel ondergaat tijdens het vervoer, hoe beter het daarna weer zal opstarten.

Door de koelkast op een steekwagen of meubelroller te laten staan tijdens het vervoer met de verhuiswagen maak je het uitladen nadien een stuk makkelijker.

Een beroep doen op professionele verhuizers om een koelkast te verhuizen

Vaak is het een goed idee om een verhuisfirma in te schakelen voor het verhuizen van zware ladingen. Zo beperk je het risico op verwondingen en beschadigingen. Met de hulp van professionals ga je een rustige verhuis tegemoet en hoef je je geen zorgen te maken om het rechtopstaande vervoer van de koelkast en om het vaak moeilijke in- en uitladen van het toestel.

Wel moet je zelf de koelkast uitschakelen, ontdooien en lang genoeg laten staan alvorens hem opnieuw in te schakelen.

Wil je in je eentje verhuizen, maar maak je je wel zorgen om bepaalde toestellen, zoals de koelkast of de diepvries? Je kan ook altijd een beroep doen op professionele verhuizers om enkel de koelkast te verhuizen: de prijs ligt meestal tussen de 80 en de 150 euro, afhankelijk van de omstandigheden (hoge verdieping, duur van het vervoer, enz.). Net zoals bij het verhuizen van een piano bieden professionele verhuizers je ook een formule enkel voor het verhuizen van elektrische toestellen aan: zo ben je zeker dat je toestel in alle veiligheid verplaatst wordt.

Of je nu een beroep doet op professionele verhuizers voor je hele woning of enkel voor je koelkast, bij Cofidis vind je financieringsoplosingen op maat die aangepast zijn aan je behoeften.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Januari 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt