Welk budget moet je voorzien
om een laptop te kopen?

Een laptop aankopen is vaak een noodzaak in het hoger onderwijs of om professionele redenen. Andere gebruikers zijn dan weer op zoek naar de krachtigste modellen voor beeldverwerking of videogames. Een lening voor een laptop in de vorm van een persoonlijke lening (een lening voor alle doeleinden) kan je helpen bij de financiering van jouw project.

Definieer duidelijk je dagellijks gebruik

Een basislaptop kost de dag van vandaag ongeveer € 400. Een professionele of gaming laptop kost echter al snel enkele duizenden euro's. Het verschil is niet min!

Om de beste keuze te maken, moet je je afvragen wat je precies nodig hebt. Een professional kan je dan verder helpen bij het inschatten van de ideale processorkracht, de hoeveelheid RAM of de meest geschikte schermgrootte.

 • Beperkt je gebruik zich tot standaard office tools zoals Microsoft Office suite of surfen op het internet? Dan kan je al een toestel van goede kwaliteit vinden tussen de € 500 en € 800.
 • Hou je van het gemak en het strakke ontwerp van een ultrabook? Deze compacte, lichte laptops zijn doorgaans wel iets duurder. Voor de beste niet-Applemodellen moet je iets minder dan € 1.000 neerleggen.
 • Een laptop met aanraakscherm is vergelijkbaar met een tablet en heeft vaak een afneembaar scherm. Voor deze modulaire modellen moet je rekenen op € 700 à € 1.000.
 • Voor een gaming laptop is een veel groter budget nodig. Deze toestellen zijn uitgerust met bovengemiddelde grafische kaarten en andere componenten voor optimale prestaties. Reken op ongeveer € 2.000 bij de fabrikanten.

Een beperkter budget? Overweeg dan een Chromebook

Chromebooks zijn kleine, goedkope laptops waarop het Chrome OS-besturingssysteem van Google draait. Je vindt vanaf slechts € 300 interessante modellen bij de meeste fabrikanten.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

 • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
 • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
 • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Waarom een lening afsluiten voor een laptop?

De noodzaak om een nieuwe laptop te kopen komt meestal op het slechtst mogelijke moment:

 • Het begin van het nieuwe academiejaar nadert en je hebt al veel andere uitgaven met betrekking tot huisvesting en schoolrekeningen.
 • Je oude laptop heeft de geest gegeven en je moet hem snel vervangen, net wanneer er geen promoties zijn.

De koper van een nieuwe laptop heeft niet altijd de nodige middelen, of hij wil daarvoor gewoon zijn spaargeld niet aanspreken. Met een lening voor een laptop kan je in ieder geval:

 • Je nieuwe toestel op basis van je behoeften kiezen zonder beperkingen betreffende je beschikbare budget;
 • Snel een computer aankopen zonder het risico dat je de eerste schooldag mist of niet efficiënt kan werken;
 • Kiezen voor een flexibele financiering aangepast aan jouw terugbetalingsmogelijkheden.

Wat is de beste lening voor een laptop?

Kredietinstellingen, zoals Cofidis, zorgen ervoor dat je gemakkelijk een lening op afbetaling voor alle doeleinden voor jouw project kan afsluiten. Dit type financiering is geschikt voor een laptoplening: de kredietnemer kan deze lening vrij gebruiken waarvoor hij dat wenst, zonder offertes of facturen te moeten voorleggen.

Wil je een lening afsluiten voor een laptop? Simuleer je persoonlijke lening bij Cofidis voor een duidelijk zicht op het bedrag van je lening, de looptijd en je maandelijkse aflossingen.

Simulatie persoonlijke lening

Gepubliceerd in Februari 2024 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • Registreren

 • Nee bedankt