Verwarming: oplossingen voor de meest voorkomende problemen

Geplaatst op 12 september 2018 - Deel op:
Of u nu verwarmt met stookolie, gas of een warmtepomp, de huidige systemen zitten vol elektronica. De sensoren optimaliseren uw energieverbruik en comfort, maar ze zijn ook vaak de oorzaak van pannes. En als uw verwarmingssysteem uitvalt, kan u daar zelf weinig aan doen. Dan zit er niets anders op dan de eerste de beste verwarmingstechnieker te bellen zonder dat u prijzen kunt vergelijken en zonder echte kwaliteitsgarantie. Voor deze situaties hebben we een paar warme aanbevelingen.
Ontdek Cofihome

Wat doet u als …

  • Uw stookketel fluit en lawaai maakt? Controleer de snelheid van het water in de leidingen, eventuele kalkaanslag in de boiler of lucht in de leidingen. Dat kan verschillende oorzaken hebben, dus als het probleem aanhoudt, laat u best een technieker komen.
  • Uw stookketel niet meer aanslaat? Controleer alle elektrische aansluitingen en schakelaars (zekeringen). Zoek eventuele lekken. Kijk na of uw ketel aan een onderhoudsbeurt toe is, want aangekoekt vuil of kalk is een veel voorkomende oorzaak van pannes.
  • Uw stookketel vanzelf uitgaat? Ook dat kan wijzen op aanslag of de oververhitting van onderdelen (brander, elektrodes, thermokoppeling, leidingen …).
  • Uw radiatoren niet warm worden of enkel lauw? Dan zitten uw radiatorkranen misschien vast. Vijs ze van uw radiator en tik op de klep zodat ze terug loskomt. Of er zit lucht in uw buizen. Ontlucht dan uw radiatoren en voeg meteen nadien water toe aan uw verwarmingssysteem.
  • U zo snel mogelijk uit de nood geholpen wilt worden? Bescherm u tegen pannes met een bijstandsverzekering die meteen een vakman voor u regelt zonder onaangename financiële verassingen. U zult er geen spijt van hebben als u in de penarie zit, en uw portefeuille ook niet.

Beter voorkomen dan genezen!

Het is uiterst vervelend als u plots geen verwarming of warm water meer hebt. En omdat u almaar minder zelf aan uw installatie kunt sleutelen, heeft u een vakman nodig om u uit de nood te helpen. En liefst zo snel mogelijk. Dat veroorzaakt niet alleen veel stress, maar ook torenhoge kosten. Om zulke onvoorziene omstandigheden en de zware financiële gevolgen ervan te beperken, is er Cofihome. Deze formule biedt u 24 uur per dag en 7 dagen per week bijstand. Zo wordt u binnen de kortste keren verder geholpen door een erkende verwarmingstechnieker zonder dat u hiervoor een voorschot of franchise betaalt. Daar krijgt u het meteen weer warm van, niet?

Een verzekering voor dringende depannages bij u thuis is essentieel : ontdek Cofihome.

Ontdek Cofihome

Om ook te lezen