De 8 kleurtrends voor
je interieur 2021

Afgelopen jaar was nogal somber, een jaar waarin we veel tijd in huis hebben doorgebracht. De goesting in een stevige opfrisbeurt van ons interieur is groter dan ooit, zowel wat de muurkleur als de inrichting betreft. En omdat kleuren een duidelijk invloed hebben op ons gemoed, zijn de trends voor dit jaar zowel rustgevend en geïnspireerd door de natuur als levendig en gedurfd. Een tegenstelling? Nee hoor. Het geeft uitdrukking aan ons verlangen naar rustgevende tinten en uitgesproken meningen. De trend kreeg de naam ‘comfort deco’ (zoals comfort food, maar dan voor je interieur). Laat je alvast inspireren door deze interieur- en kleurtips voor 2021

Terracotta, meer dan ooit

Terracottakleuren (aardewerk) zijn warm en levendig, en ze blijven ook dit jaar nadrukkelijk aanwezig in het kleurengamma. De waaier aan mogelijkheden wordt zelfs nog groter, met kleuren van lichte klei of zand tot intens rode baksteen, aangevuld met alle nuances van aardetinten en zonovergoten dakpannen. Oker is ook een vaste waarde om een sterk en helder contrast te creëren op je muren of als kleur die terugkomt in kussens of decoratieve voorwerpen. Ook oker is vandaag te vinden in min of meer verzadigde tinten om je interieur extra uitstraling te geven.

Bruin en roestkleuren zetten de toon

Bruin is met zijn rustgevende, comfortabele en diepe tinten alomtegenwoordig in de beelden die je vandaag vindt op Pinterest of in woonmagazines. Met bruin of roest brengen we de tijdloze natuur binnen in onze woningen. En door bijvoorbeeld twee verschillende bruintinten naast elkaar aan te brengen op één muur, bijvoorbeeld in een boog of kleurstroken, krijgen deze klassieke tinten plots een gedurfd karakter.

Groen als aanvulling

De lente staat voor de deur. Of beter gezegd: hij is al een beetje begonnen. Groene, botanische en natuurlijke tinten verfrissen en ondersteunen de terracottakleuren. Voornamelijk groene kleuren met een lichte geeltoets overheersen: olijfgroen, kaki, grijsgroen. Of anderzijds diepe en intense groenen die doen denken aan donker gebladerte, en die harmonieus contrasteren met zachte aardewerkkleuren.

Het blauwste blauw

Blauw is dit jaar opnieuw een referentiekleur. Nachtblauw aan het hoofdeinde van het bed, maar ook op een wand in de woonkamer, in de keuken of in de inkomhal als achtergrond voor een grote spiegel in een antieke gouden lijst. De natuurlijke elegantie van intense, donkere blauwtinten zorgt ervoor dat ze helemaal niet koud aanvoelen en geeft ze een vleugje verfijning. Meubels van licht hout, die weer helemaal terug zijn, zorgen voor een prachtig contrast met deze blauwtinten.

Diepe tinten nemen de bovenhand

Diepe, donkere tinten zijn helemaal ‘in’. Door alle inspiratie en invloeden die we tegenwoordig online vinden, durven we meer. We kunnen ons immers beter inbeelden hoe het resultaat eruit zal zien. Met deze diepere kleuren drukken we een persoonlijke stempel op ons interieur en tonen we karakter. Zo’n uitgesproken keuze zorgt voor echte blikvanger die in alle soberheid extra energie en pit geeft aan ons interieur. We willen geen overladen indruk. Schilderen we een muur in okergeel, dan zullen de meubels of decoratie eerder sober zwart zijn. Durven we kiezen voor een meubelstuk met een uitgesproken kleur, dan zal het in de verf worden gezet door een muur in een subtielzachte tint.

Grijs en greige als wit

Het principe ‘alle muren wit’ is nergens meer te vinden. Vandaag is er een uitgesproken voorkeur voor lichtgrijs. Die kleur is net zo neutraal, maar voelt warmer aan en harmonieert beter met alle meubels, objecten en decoratie die we inzetten als kleuraccenten. Een andere trend in 2021 is greige. Greige is oorspronkelijk geen samentrekking van ‘grijs’ en ‘beige’, maar is afgeleid van het Italiaans voor ‘ruw’. De kleur doet denken aan ruwe zijde en wanneer het in een matte afwerking wordt gebruikt, vangt ze het licht op een zeer rustgevende manier.

Voorwerpen en accessoires

Wil je volume en karakter geven aan je inrichting, dan kan je makkelijk gaan combineren met accessoires en voorwerpen. Het is ook een manier om je interieur te personaliseren zonder alles te moeten herschilderen (zeker interessant wanneer je huurt). Met een paar kussens, huishoudlinnen, een tapijt of een goedgekozen lampenkap creëer je in een handomdraai een heel persoonlijke sfeer. In de trends voor 2021 is er ook een belangrijke rol voor de textuur van de gebruikte materialen: zijdezacht velours, natuurlijk katoen en linnen zorgen voor een aangenaam gevoel van kwaliteit.

Bio, recycling en upcycling

De aandacht voor de natuur en onze gezondheid blijft toenemen: meer respectvolle en minder giftige verven, biologisch huishoudlinnen, houten meubels of verantwoord verkregen en gebruikte materialen. En er is vandaag natuurlijk ook heel veel design waarin oude voorwerpen of materialen een tweede leven krijgen.

Kies voor de (her)inrichting van je interieur met het advies en de financiële oplossingen van Cofidis.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Maart 2021 - Delen via :

Nieuws en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

De meest gelezen
artikelen

 • Energie en duurzame mobiliteit: premies 2021

  Welke premies krijg je in Vlaanderen, Brussel en Wallonië in 2021? Een overzicht van alle info en nuttige sites.

  Meer weten

 • 11 fietstochten om België te (her)ontdekken

  De wereld zien kan ook dichtbij huis. Met dit overzicht van de mooiste fietstochten geef je zowel je ogen als je benen de kost!

  Meer weten

 • 7 tips om beter je budget te beheren

  Efficiënt je financiën beheren en toch voldoende middelen hebben om te leven zoals je wil? Dan komen deze handige tips goed van pas!

  Meer weten

 • 5 tips om een winterdip te voorkomen

  Op zoek naar wat heldere tips voor voldoende licht in huis, ook tijdens de winter?

  Meer weten

 • Tips voor je nieuwe keuken

  Een nieuwe keuken kiezen is fantastisch … moeilijk. Met dit recept maak je geslaagde keuzes.

  Meer weten

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.