Welk budget voorzie je best om
een geboorte zo goed mogelijk voor te bereiden?

De geboorte van een baby is een heel bijzondere gebeurtenis, maar ook een uitdaging wat betreft het beheer van het gezinsbudget. Hoe ga je om met de vele kosten die gepaard gaan met de komst en opvang van een pasgeboren kindje? Een geboortekrediet is een flexibele en doeltreffende financieringsoplossing om de belangrijkste kosten gerelateerd aan het nieuwe ouderschap te dekken.

Een baby: verschillende soorten behoeften

De geboorte van een baby is natuurlijk vooral een onuitputtelijke bron van geluk. De financiële bronnen zijn echter niet oneindig! Er wordt geschat dat de uitgaven van een gezin met ongeveer 20% stijgen na de komst van een baby, en bij meerlingen kunnen de gevolgen voor het budget nog aanzienlijker zijn.

De meest dringende aankopen, die vaak vóór de geboorte worden gedaan, vertegenwoordigen gewoonlijk een kost tussen de € 500 en € 2.000. Hieronder vallen vooral:

 • De inrichting van de babykamer (wiegje, meubilair, decoratie, veiligheidsmaatregelen …);
 • De eerste kleren voor de baby in de maten 0 tot 6 maanden;
 • Spullen die nodig zijn vanaf de geboorte (kinderwagen, aangepaste autostoel, babyfoon met camera …).

Het is echter onmogelijk om alles te voorzien: je moet er dus ook voor zorgen dat je na de geboorte nog voldoende koopkracht hebt.

Een tweede of derde geboorte in hetzelfde gezin is meestal iets goedkoper doordat een deel van de reeds gekochte spullen opnieuw kan worden gebruikt. Draag bijvoorbeeld zorg voor de kinderwagen (zodat deze lang meegaat) en bewaar te klein geworden kleding.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

 • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
 • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
 • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Waarom een geboortelening afsluiten?

Een baby komt niet altijd wanneer je de nodige middelen hebt om hem te verwelkomen! Om te anticiperen op onvoorziene last-minute gebeurtenissen en op aankopen die je budget overschrijden, kan het afsluiten van een lening voor de geboorte van een kind een handige optie zijn.

Het gaat over een consumentenkrediet dat je kan verkrijgen bij een kredietinstelling zoals Cofidis, en dat alle initiële kosten van deze blijde gebeurtenis kan dekken. Het is vooral nuttig:

 • Indien je snel geld nodig hebt om goed uitgerust te zijn voordat de baby komt;
 • Als je jouw spaarcentjes uit voorzorg wil bewaren om je financiële ademruimte te behouden in geval van een stevige tegenvaller;
 • Als je op zoek bent naar een flexibele en veilige financiering met een transparant aflossingsschema.

Goed om weten

Staat jouw gezin op het punt een nieuw lid te verwelkomen? Gezinsuitbreiding betekent vaak de aanschaf van een nieuw en groter voertuig. Cofidis kan je helpen een autolening te simuleren en af te sluiten naast een lening voor een geboorte, om zo voor een financieringsoplossing te zorgen die 100% is aangepast aan jouw persoonlijke situatie.

Welk type geboortekrediet kan je kiezen?

Er zijn verschillende soorten leningen die geschikt kunnen zijn voor ouders op zoek naar een financieel duwtje in de rug voor een nakende geboorte.

 • Heb je al een duidelijk beeld van jouw financieringsbehoeften? Met de leningen op afbetaling en persoonlijke leningen van Cofidis kan je een totaalbedrag tussen € 2.500 en € 50.000 lenen. Het aflossingsschema kan variëren van één tot tien jaar, afhankelijk van het bedrag en de gekozen maandelijkse betaling.
 • Heb je nog geen duidelijk beeld van hoeveel geld je nodig hebt? De MyLine geldreserve van Cofidis is een kredietopening. Je kan in jouw eigen tempo en volgens jouw behoeften geld gebruiken, met een maximum van € 10.001. De aflossingen staan vast en je kiest de maandelijkse betaling die het beste bij je budget past. De kredietlijn wordt dan geleidelijk aangevuld met jouw maandelijkse betalingen, zodat je jouw beschikbare bedrag opnieuw kan gebruiken indien nodig.

Vergeet niet dat een lening bindend is en moet worden terugbetaald. Leen niet meer dan je kan terugbetalen.

Een krediet voor een geboorte is een aantrekkelijke en haalbare oplossing om de komst van een baby in optimale omstandigheden te financieren. Vergelijk verschillende opties om zo te kunnen kiezen voor de formule met de beste rentevoet en de beste aflossingsvoorwaarden!

Online simuleren

Gepubliceerd in January 2023 - Delen via:

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • Registreren

 • Nee bedankt