Een wasmachine
verhuizen

Verhuis je naar een andere plek in België en begin je met de voorbereidingen voor de grote dag? Bij Cofidis hebben we enkele tips voor het moeilijke vervoer van elektrische toestellen, en in het bijzonder voor dat van wasmachines.

Een wasmachine verhuizen: de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen

Een wasmachine is zwaar, onhandig en fragiel, en daardoor één van die moeilijker te verhuizen toestellen. Dankzij onze tips vermijd je onaangename verrassingen en zorg je voor een goede bescherming van je toestel tijdens het vervoer.

Eerst en vooral is het belangrijk om je wasmachine leeg te pompen alvorens het toestel te verplaatsen. Alle wasmachines beschikken over deze optie tussen hun verschillende programma’s, en het leegpompen neemt slechts enkele minuten in beslag. Daarna verwijder je de filter om het resterende water en de resterende onzuiverheden af te voeren.

Koppel, nadat je je toestel uitgeschakeld hebt, de watertoevoer- en afvoerleidingen los, en vergeet niet het eventueel nog aanwezige water weg te laten lopen. Maak de leidingen en de voedingskabel met plakband vast aan het toestel om het vervoer van de wasmachine te vergemakkelijken.

Om je toestel te beschermen, zet je best de wastrommel vast alvorens het toestel te verplaatsen. Meestal beschikt je toestel over een fixatiesysteem om de wastrommel vast te zetten. Zorg er tot slot voor dat de deur of het deksel goed gesloten is vooraleer de wasmachine te vervoeren.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Je wasmachine beschermen tijdens de verhuis

Hoewel een wasmachine er stevig uitziet, kan het toestel beschadigd geraken tijdens het verhuizen als de nodige voorzorgsmaatregelen voor het verplaatsen en vervoeren van het toestel niet in acht genomen worden. Een wasmachine wordt bij voorkeur rechtop gedragen om de wastrommel te beschermen. Ook schokken kunnen je toestel beschadigen: daarom raden we je aan het toestel te beschermen met noppenfolie of verhuisdekens tijdens het vervoer met de verhuiswagen. Met verhuislinten kun je het toestel stevig vastmaken in het voertuig.

Gebruik werkhandschoenen als je een wasmachine veilig wil vervoeren: ze zijn antislip, zorgen ervoor dat je meer grip hebt en beschermen je handen tegen ruwe randen achter of onder het toestel.

Tref de nodige maatregelen alvorens het toestel uit de oude woning te halen of het toestel in de nieuwe woning te plaatsen en kijk na of je makkelijk toegang hebt doorheen het huis: deuropening, trappen, gangen, lift, enz. Zo kun je, indien nodig, de kozijnen en je toestel extra beschermen of een andere manier overwegen om het toestel te verplaatsen, zoals met een verhuislift.

Een wasmachine in je eentje verhuizen

Verhuis je in je eentje? Een zwaar en lastig toestel zoals een wasmachine verplaatsen vereist de nodige voorzorgsmaatregelen, zodat je geen kwetsuren oploopt. Als je geen beroep doet op professionele verhuizers, vraag dan hulp aan naasten of buren.

Zorg dat je over het nodige verhuismateriaal beschikt om je rug goed te beschermen en valpartijen te vermijden: zo gebruik je voor het vervoer van een wasmachine best een steekwagen. Je kan ook kiezen voor een karretje of een transportroller, maar dan moet je het toestel wel heffen om het erop te plaatsen en het er daarna weer af te halen.

Neem een goede houding aan bij het vervoeren van een wasmachine om verwondingen te vermijden: plooi je knieën bij het heffen van het toestel, zodat het gewicht op je bovenbenen rust in plaats van op je rug.

Een wasmachine weegt tussen de 70 en 100 kg, afhankelijk van het model. Er zijn weinig manieren om het toestel goed vast te pakken en daarom gebruik je best hulpmateriaal om de wasmachine makkelijker te kunnen vervoeren. Idealiter doe je een beroep op professionele verhuizers, die over het nodige materiaal beschikken en gespecialiseerd zijn in het verplaatsen en vervoeren van elektrische toestellen.

Bij Cofidis begeleiden we je bij de financiering van je verhuis binnen België, zodat je in alle rust van woonplaats kan veranderen!

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Januari 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt