De beste apps
voor een geslaagde citytrip

Een weekendje of enkele dagen op citytrip gaan is de beste manier om even je hoofd leeg te maken zonder al te veel te knibbelen aan je beperkte aantal vakantiedagen. En wil je er alles uithalen, dan is je smartphone je gids en je redder. Onvoorspelbaar weer, een plotse goesting om je plannen om te gooien, onverwachte omstandigheden, op zoek naar een extra ideetje of nog snel-snel een ticket reserveren? Met deze 10 apps wordt je volgende citytrip gegarandeerd een succes.

1. Packing List

Ben je wel eens in een stad gearriveerd zonder ondergoed in je koffer? Met deze app zal het je niet meer overkomen. Je maakt een checklist aan op basis van je reisduur, bestemming en geplande activiteiten, en op basis daarvan pak je je koffer in. Tip: maak je checklist niet lastminute. Via Google Play of iOS.

2. Tripit

Tripit is een handige en bijzonder makkelijk te gebruiken reisplanner. Je hoeft enkel je hotel- en vliegtuigreservaties te mailen naar plans@tripit.com en de app bouwt automatisch een dag-op-dag reisschema op. Daarna kan je zelf allerlei extra’s toevoegen zoals vervoer, restaurants … De app suggereert je ook allerlei bezienswaardigheden en activiteiten die overeenkomen met je reisschema. Je kan zelfs andere reizigers uitnodigen in de app. Via Google Play of iOS.

3. App in the Air

De perfecte aanvulling op Tripit (Tripit Pro biedt dezelfde functies, maar is duurder). Met App in the Air organiseer je je vluchtschema, volg je ze op en ontvang je ook nuttige info in de luchthaven. Je kan in de app ook beoordelingen lezen over alle maatschappijen: het eten aan boord, het verloop van de vlucht, de dienstverlening … Via Google Play of iOS of Galaxy Store.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

4. Sygic Travel maps

Vraag een stadsplan op met de beste restaurants, winkels, hotels, bezienswaardigheden, prijzen en bezoektijden... van de bekendste tot de meest verborgen plekjes, en Sygic Travel Maps toont je de weg. Blader door alle info, foto’s, video’s en aanbevelingen en creëer hiermee je eigen route op 10.000 bestemmingen. Via Google Play of iOS.

5. Visit a City

Stippel je persoonlijke reisroute uit vanaf nul of door een bestaande gids te personaliseren. De app vertelt je hoeveel tijd je nodig hebt voor elk bezoek en hoelang het duurt om je van de ene plek naar de andere te begeven. Visit A City staat bol van de ideeën en tips om interessante dingen te doen en te ontdekken.

6. Rome2Rio

Hoe reis je het best van punt A naar punt B met het vliegtuig, de trein, bus, ferry of auto? Rome2Rio zoekt wereldwijd naar de beste en de snelste routes en bezorgt je alle tussenstops en aansluitingen. Via Google Play of iOS.

7. Tiqets

Geïnspireerd? Gereserveerd! Tiqets is een even eenvoudige als leuke app om duizend-en-één ideeën op te doen. Je vindt er info over alle activiteiten die de stad je te bieden heeft: musea, tentoonstellingen, bezienswaardigheden, belevingen ... waarna je ze meteen kan boeken in één klik! Via Google Play of iOS.

8. AroundMe

Je bent hier! En dit is wat er om je heen te vinden is: bars, restaurants, geldautomaten, theaters... Activeer de live view functie en alle interessante plekken verschijnen zomaar op het camerascherm van je smartphone. Klik erop en AroundMe gidst je ernaartoe. Yelp biedt een soortgelijke service en is daarom ook heel geschikt om het bruisende stadsleven te ontdekken. Via Google Play of iOS.

9. TriCount

Goede rekeningen maken goede vrienden, ook op reis. En daar zorgt deze Belgische app voor! Je voert alle gemeenschappelijke uitgaven in, wie ze betaald heeft en de app berekent wie hoeveel aan wie verschuldigd is. Op het einde van de reis kan je elkaar terugbetalen of terugbetaald worden via PayPal. Via Google Play of iOS of AppGallery.

10. The Weather Channel

Bezoek je het museum in de ochtend en de tuinen in de namiddag of beter andersom? De nauwkeurige, lokale weersverwachtingen en meldingen van The Weather Channel zorgen ervoor dat je je kan laten verrassen door de stad, en niet door het weer. Via Google Play of iOS.

Vertrek met een gerust hart op reis of op citytrip met de reisverzekeringen en betaaloplossingen zoals MasterCard Gold van Cofidis.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in Juli 2021 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt