De ronde van België
in elf fietstochten

De fietsverkoop in ons land gaat in stijgende lijn. Meer nog: met een stijging van 11% lijkt het wel een beklimming buiten categorie. Voor elektrische fietsen naderen we zelfs een stijging van 15%. Fietsen is populairder dan ooit, of het nu is om naar het werk te gaan, om te sporten of gewoon om ons landje te (her)ontdekken op twee wielen. Stap alvast op je stalen ros of elektrische fiets, want we selecteerden speciaal voor jou elf mooie ritten om ons - niet altijd - vlakke land te verkennen en een frisse neus te halen met vrienden of met de familie.

West-Vlaanderen – het Zwin is een must

Vanuit Knokke start je magische tocht dwars door natuurgebied het Zwin en langs de typisch Nederlandse molens. Op het programma: uitzonderlijke fauna, flora en licht. De lus is meer dan veertig kilometer lang, maar je kan ze makkelijk inkorten of aanpassen volgens je eigen interesses of ontdekkingsdrang. Alle route-info.

Oost-Vlaanderen – Langs de oevers van de Schelde

Deze route is lang, toch zullen de rustgevende herinneringen je veel langer bijblijven. De route slingert, zonder lastige passages onderweg, voornamelijk langs de schilderachtige oevers van de Schelde, van Temse tot Dendermonde! Boten glijden voorbij terwijl de tijd lijkt stil te staan. Om de reis in te korten - of gewoon voor het plezier - kan je bij Baasrode per veerboot de Schelde oversteken. Alle route-info.

Antwerpen – Noorderkempen en ‘t Stad

Antwerpen is één van de Vlaamse steden bij uitstek waar de fietser een beetje koning is. Deze route neemt je mee langs de Kempische landwegeltjes en waterkanten, en toont je zowel de oude als hedendaagse architectuur waar Antwerpen zo om geroemd wordt. Een prachtige rit langs groen en Steen. Alle route-info.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

  • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
  • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
  • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

Limburg – Fietsen tussen de bomen

Naar de zevende hemel per fiets? Geen probleem, in Bosland fiets je letterlijk op tien meter hoogte tussen de boomkruinen door. Er werd een buitengewoon uniek cirkelvormig fietspad aangelegd. Eens je weer met beide wielen op de grond staat, ontdek je achtereenvolgens Butterfly Valley en het prachtige bos dat het militair domein omringt. Alle route-info.

Vlaams-Brabant – Volg de Dijle van Mechelen tot Leuven

Deze tocht leidt je in een lus langs het jaagpad van het kanaal Leuven-Dijle en de meanders van de Dijle. Het is ongetwijfeld één van de mooiste routes (van de tientallen) in de buurt van deze pittoreske wateren. Ideaal om je op een mooie namiddag te vergapen aan een heerlijke mix van wilde en landelijke natuur, afgewisseld met een paar mooie stedelijke passages. Alle route-info.

Brussel – Langs kaaien en sluizen

Brussel wordt meer en meer ‘fietsvriendelijk’ en biedt een aantal bijzonder interessante ontdekkingstochten per fiets. Bij een prachtig winterzonnetje vertrekken vanuit het historische stadscentrum richting de oevers van het kanaal Brussel-Charleroi, levert je een makkelijke en gevarieerde heen- en terugrit op. Met amper een paar kilometer in de benen rij je van de industriële stadsgeschiedenis recht het oer-Vlaamse platteland in. Een heel andere manier om de hoofdstad te leren kennen. Alle route-info.

Namen – RAVeL de la Molignée

Het RAVeL-netwerk, een geheel van groene wegen, is een paradijs voor dagjesmensen. De RAVeL-route van Molignée steekt er zelfs nog een beetje bovenuit. Deze voor iedereen toegankelijke route trakteert je op een portie geschiedenis en natuur. Vanuit Bouvignes gaat het naar Maredsous en zelfs naar Aisemont als je benen het toelaten … zonder ook maar één auto tegen te komen! Alle route-info.

Henegouwen – Centrumkanaal

Koop een paar sinaasappels (carnavaltraditie) in Binche en vertrek voor een rondrit langs de beroemde bootliften op het Centrumkanaal. Kijk gerust twee keer, want dit is UNESCO werelderfgoed! Fiets langs het water, dwars door kleine plattelandsdorpjes en maak een kleine omweg langs de voormalige mijnsite van Bois-du-Luc. De route wisselt kleine en amper bereden wegjes af met stukken van het RAVeL-netwerk. Een absolute aanrader voor wie z’n ogen - en zijn benen – de kost wil geven. Alle route-info.

Luik - UNESCO-route

Een van de mooiste etappes van de UNESCO-route is ongetwijfeld die tussen Raeren en Blegny. Langs prachtige Ardense vergezichten slingert de route zich door de streek van het Drielandenpunt. Je fietst te midden van de zacht glooiende weiden en bossen van het land van Herve. Groen en zuurstof gegarandeerd! Alle route-info.

Luxemburg – Bastenaken

Deze thematische fietsroute neemt je mee voor een reis door de tijd. In de sporen van de Tweede Wereldoorlog laat ze je kennismaken met de heldenmoed van onze (over)grootvaders en (over)grootmoeders. De paar makkelijke klimmetjes onderweg zijn gelukkig het enige gevecht dat je zelf zal moet leveren. Wie er geen genoeg van krijgt, kan verder tot Gouvy via lijn 163, dwars door deze ‘groene long’ van de Ardennen. Alle route-info.

Waals-Brabant - Bois des Rêves

Halfweg deze tocht, temidden van de bijzondere natuur, ligt een gedroomde stopplaats voor jong en oud: het Bois des Rêves. De weinige hellingen onderweg zijn beslist je inspanning waard, want ze leveren een uitstekend zicht op de heuvelachtige landschappen en het karaktervolle erfgoed van de plattelandsdorpen. Wil je een paar zijwegen verkennen, dan kan je de knooppunten volgen. Alle route-info.

Ontdek ze hier

Gepubliceerd in April 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
  • Registreren

  • Nee bedankt