#LIKEMYPLANET:
samen zorg dragen voor onze planeet

Bij Cofidis hebben we een hart voor de natuur. Duurzame ontwikkeling, aandacht voor het milieu en verantwoordelijk omgaan met onze planeet dragen we hoog in het vaandel. Om onze woorden extra kracht bij te zetten, lanceren we daarom #LikeMyPlanet onder de werknemers: een inspanning van het volledige Cofidis-team om ons ecologisch bewustzijn te doen groeien.

Dat we onze gewoontes moeten aanpassen indien we nog lang van onze planeet willen genieten, dat staat al langer vast. Wat en hoe we consumeren, recycleren, spullen een tweede leven geven, het gebruik van ecologische materialen, energie besparen, ons duurzaam verplaatsen … Op elk van deze gebieden spant Cofidis zich in om het goede voorbeeld te geven. Zo werden onze werknemers uitgedaagd om in tien dagen tijd zoveel mogelijk zwerfvuil op te halen, zich op een ecologisch verantwoorde manier te verplaatsen en zich individueel of in team te engageren voor de bescherming van het milieu.

De Cofidis-groep, die aanwezig is in negen Europese landen, heeft zich als doel gesteld zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door onder andere:

 • Het planten van 400 bomen in Portugal.
 • De opstart van bijenkorven in België en Frankrijk ter bevordering van de biodiversiteit.
 • De bouw van een zonne-energiecentrale in Frankrijk in samenwerking met Veolia.
 • Het recycleren van kredietkaarten in Spanje.

Maar daar blijft het niet bij. Er komen nog meer acties aan … want ieder van ons is geëngageerd en neemt zijn verantwoordelijkheid op, net zoals we dat doen bij onze klanten.

Meer info over Cofidis

Nieuws en goede
plannen

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwigheden bij Cofidis, kan je deelnemen aan wedstrijden en ontvang je nuttige tips.

De meest gelezen
artikelen

 • Hoe verloopt mijn kredietaanvraag?

  Wanneer je een aanvraag indient, ontvang je onmiddellijk een principieel antwoord. Van zodra je alle bewijsstukken hebt ingediend, ontvang je een definitief antwoord.

  Meer weten

 • Wat betekent JKP?

  Bij het aangaan van een consumentenkrediet kom je steeds de term JKP tegen, maar waarvoor staat die afkorting nu precies?

  Meer weten

 • Voordelen van een persoonlije lening

  Een persoonlijke lening heeft heel wat voordelen: aantrekkelijke rentevoet, geen bewijsstukken nodig, 100% duidelijkheid... Ontdek ze hier allemaal!

  Meer weten

 • Wat is een verbouwingslening?

  Een renovatielening is een lening op afbetaling met een bedrag, rentevoet, looptijd en aflossingen die vastgelegd zijn in een aflossingstabel. Je hebt geen offertes of facturen nodig.

  Meer weten

 • Hoe je budget goed beheren?

  Er bestaan meerdere manieren om je budget in evenwicht te houden. De belangrijkste tip: maak een overzicht van je vaste inkomsten en je uitgaven. Een overzicht.

  Meer weten

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.