Ambitieus Team Cofidis mikt
op eerste succes met damesteam

Februari is traditiegetrouw de maand waarin de koershonger van renners en wielerliefhebbers wordt gestild. De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn opnieuw de seizoensopeners. Niet twee maar drie (!) Cofidis-ploegen mikken dit jaar op mooie resultaten. Maak kennis met de A-selectie en het G-wielerteam voor het seizoen 2022 én ontmoet voor het eerst ook onze damesploeg! Nog nieuw onder de zon: de prachtige gerestylede teamkledij.

Alzini, Berteau, Koppenburg … doet niet meteen een belletje rinkelen? Dacht je bij de laatste aan een helling uit de Ronde Van Vlaanderen? Mis! Het zijn stuk voor stuk renners die onze kleuren zullen verdedigen bij de damesploeg. Met trots kondigen we dan ook aan dat Cofidis dit jaar voor het eerst uitpakt met een 11-koppige damesselectie.

Hoe de damesploeg werd ‘geboren’

 • Januari 2021, een jaar geleden. De droom om een damesploeg op te richten wordt concreet. Slechts enkele personen binnen het bedrijf zijn dan op de hoogte van de ambitieuze plannen, wanneer een delegatie journalisten wordt verteld: “Vanaf volgend jaar willen we een damesteam in het peloton hebben.” Niet alleen is het hoog tijd om vrouwelijk talent een kans te geven in het wielerpeloton. “Dit past bovendien binnen onze waarde van diversiteit binnen de Cofidis-groep”, aldus Thierry Vittu, teamdirecteur en HR-directeur van de groep
 • In de lente klinkt de ambitie van Cédric Vasseur: “Een ploeg samenstellen die op alle terreinen kan schitteren. Een mix tussen jong en ervaren, van diverse nationaliteiten.
 • September 2021: elf renners tekenen hun contract. De Duitse Clara Koppenburg, de Australische Rachel Neylan en de Canadese Gabrielle Pilote-Fortin zijn de kopvrouwen. De overige acht renners werden gekozen op basis van hun talent en polyvalentie.
 • December 2021: Op stage samen met de herenploeg en het G-team. De beste manier om een band te creëren met ploegmaats, collega’s en stafleden.

Schrijf je in op de Cofidis-nieuwsbrief

Je vindt er:

 • Tips en ideeën die je dagelijkse leven gemakkelijker maken
 • Interessante artikels over de brede wereld van het krediet
 • Leuke wedstrijden waarmee je unieke prijzen kan winnen

Nieuwsbrief Cofidis

25 kaarsjes

Wat mogen we verwachten in 2022? Cédric Vasseur: “Het voorbije jaar heeft ons team aan ervaring gewonnen en zijn we sterker geworden. In 2022 willen we op alle fronten schitteren, van klassiekers tot grote rondes, in de bergen en in tijdritten.” Guillaume Martin trekt met klassementsambities naar de Tour en nieuwkomers Izagirre en Coquard moeten koersen winnen. Een ritoverwinning in de Tour de France zou een mooi cadeau zijn voor het 25-jarig bestaan!

«Etappewinst in de Tour de France zou een mooi cadeau zijn voor het 25-jarig bestaan!»

Doelstellingen dames en paracylisten

Onze G-wielerteams en dames zijn even ambitieus. Na een schitterend 2021 met twee Europese en een wereldtitel, ligt de lat opnieuw hoog voor onze paracyclisten. Uitblinken op de grote kampioenschappen is opnieuw het doel. Voor de dames telt voornamelijk ervaring opdoen, en hopelijk een selectie voor de Ronde van Frankrijk voor vrouwen op Zwift afdwingen, waar we hopen op een ritwinst.

Vijf Belgen

 • Piet Allegaert, 27, Roulers
  Mon meilleur moment en 2021 : « Terminer mon premier grand Tour »
 • Sander Armée, 35, Herent
  La course que je rêve de remporter : « Liège-Bastogne-Liège, la Flèche Brabançonne »
 • Jelle Wallays, 32, Staden
  Passions hors du cyclisme : « Mon « bed and breakfast » et ma propre marque de café »
 • Kenneth Vanbilsen, 31, Halen
  Mon meilleur moment en 2021 : « L’UAE Tour, une très belle course »
 • Alana Castrique, 22, Roulers
  Mon endroit favori pour m’entraîner : « Le Mont-Ventoux pour l'ascension et la belle vue »

Aangename verrassing

Tijdens de stage in het Spaanse Denia kregen renners en staf voor het eerst de nieuwe teamkledij te zien. Het elegante en moderne design werd enthousiast onthaald. Nieuwe kledingpartner Van Rysel slaagde in het opzet om een performant tenue te ontwikkelen die onze geschiedenis en ambitie alle eer aandoet.

Inclusie van iedereen

48 renners, twaalf nationaliteiten en na een van de eerste G-wielerteams in competitie nu ook een eigen damesploeg. Het is duidelijk dat we met Cofidis verder schrijven aan ons verhaal van inclusie van iedereen. We kijken ernaar uit om mannen, vrouwen, kortom elk talent op zijn of haar manier te zien schitteren in onze prachtige nieuwe outfit!

Enkele Cijfers

26   seizoenen
48   renners
12   nationaliteiten
5   Belgen
77   stafleden
418   zeges (sinds 1997)

Ontdek al onze artikels

Gepubliceerd in Februari 2022 - Delen via :

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Profiteer van interessante aanbiedingen en win mooie prijzen via onze nieuwsbrief.

De meest gelezen
artikelen

Welk krediet
kiezen?

Wens je een project te realiseren? Wil je jezelf een plezier doen?
Onverwachte uitgaven? Ontdek in 3 klikken onze kredieten aangepast aan je budget.

Vind mijn krediet

Enkele tips

Alles wat je altijd al wilde weten over krediet zonder het te vragen.

 • Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 • Registreren

 • Nee bedankt