Sponsoring

Partner in het wielrennen sinds 1996

Sinds 1996 begeleidt Cofidis zijn team van profrenners, die overal unaniem worden erkend vanwege hun professionaliteit, gevoel voor ethiek en vastberaden strijd tegen doping.

Cofidis en de wielersport delen enkele gemeenschappelijke basiswaarden: grenzen verleggen in combinatie met solidariteit, moed en respect. Het spreekt dus voor zich dat we hebben beslist om die sport te steunen en zo concreet te illustreren hoe die waarden in de praktijk worden gebracht.

Cofidis zet zich in voor de integratie van mindervaliden en heeft daarom het eerste professionele team van renners met een handicap opgericht. Met het team Handisport wil Cofidis sporters op hoog niveau de erkenning geven die ze verdienen.

Meer informatie: www.equipe-cofidis.com

Cofidis België, een verantwoordelijke en geëngageerde speler

Belangrijke waarden zoals respect en verantwoordelijkheid vormen de grondslag van Cofidis België, Belgisch marktleider in online persoonlijke leningen. Die krachtige sociale verbintenis vertaalt Cofidis in investeringen in sport, dé stimulans voor dynamiek, lichamelijke energie en persoonlijk contact: Cofidis België vindt het erg belangrijk om nog dichter bij zijn klanten en medewerkers te staan.

Cofidis sponsort daarom sinds 2015 niet langer alleen zijn wielerploeg, maar is sindsdien ook de officiële partner van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De Waalse Pijl, een van de belangrijke hoogtepunten van de Ardeense klassiekers, is de koers van de sterksten. De geduchte helling van de Muur van Hoei fungeert al enkele jaren als scherprechter van de wedstrijd.

Luik-Bastenaken-Luik, de voorjaarsklassieker bij uitstek en tevens de oudste klassieker, is nog steeds de grote droom van alle renners die hun stempel willen drukken op de wielergeschiedenis.

Sinds 2016 is Cofidis als officiële partner van de Soudal Classics ook actief in een andere sport met sterke waarden: het veldrijden. De Soudal Classics vinden plaats van oktober tot februari en bestaan uit 7 ritten, waarvan de cross van Namen meetelt voor de wereldbeker.