Cofidis België, een verantwoordelijke en geëngageerde speler

Belangrijke waarden zoals respect en verantwoordelijkheid vormen de grondslag van Cofidis België, Belgisch marktleider in online kredieten en persoonlijke leningen op afstand. Die krachtige sociale verbintenis vertaalt Cofidis in investeringen in sport, dé stimulans voor dynamiek, lichamelijke energie en persoonlijk contact: Cofidis België vindt het erg belangrijk om nog dichter bij zijn klanten en medewerkers te staan.

Cofidis en de wielersport delen enkele gemeenschappelijke basiswaarden: grenzen verleggen in combinatie met solidariteit, moed en respect. Het spreekt dus voor zich dat de specialist in consumentenkredieten heeft beslist om die sport te steunen en zo concreet te illustreren hoe die waarden in de praktijk worden gebracht.

Sinds 1996 begeleidt Cofidis zijn team van profrenners, die overal unaniem worden erkend vanwege hun professionaliteit, gevoel voor ethiek en vastberaden strijd tegen doping.

Cofidis zet zich in voor de integratie van mindervaliden en heeft daarom het eerste professionele team van renners met een handicap opgericht. Met het team Handisport wil Cofidis sporters op hoog niveau de erkenning geven die ze verdienen.

Cofidis sponsort de komende drie jaar niet alleen de World Ports Classic, maar wordt ook de officiële partner van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De Waalse Pijl, een van de belangrijke hoogtepunten van de Ardeense klassiekers, is de koers van de sterksten. De geduchte Muur van Hoei fungeert al enkele jaren als scherprechter van de wedstrijd.

Luik-Bastenaken-Luik, dé voorjaarsklassieker, vierde in 2014 zijn 100ste verjaardag. Iedereen die zijn sporen wil nalaten in de grote wielergeschiedenis, droomt van de zogenaamde ‘Doyenne’.

De World Ports Classic tot slot is een wedstrijd die pas onlangs aan de Europese wielerkalender werd toegevoegd. Sinds de eerste editie in 2012 namen al enkele grote namen uit de wielersport eraan deel.

Meer informatie : www.equipe-cofidis.com

(Fotos:Nicolas Götz)