Een krediet afsluiten

Cofidis biedt een gamma van kredieten op maat van uw behoeften.

Die producten werden eerst grondig bestudeerd om zo goed mogelijk aan uw verwachtingen te voldoen. Uw welzijn heeft bij Cofidis voorrang: het productgamma is aangepast om uw budget in evenwicht te houden, niet alleen overal ter wereld maar ook online. Zo is er een reserve voor uw dagelijkse uitgaven of een kaart voor uw kosten. Of een lening op afbetaling voor uw kleine en grote plannen. Die producten worden aangeboden met een duidelijk beeld van de terugbetalingen, rentevoeten en looptijd.

Bij Cofidis vindt u zeker de beste oplossing voor uw behoefte én op maat van uw terugbetalingsvermogen.

Tot slot biedt Cofidis ook verzekeringen om uw budget te beschermen als het even niet meezit.

De verantwoordelijke kredietverstrekker

Een verantwoordelijke kredietmaatschappij kiezen

Het is belangrijk om het juiste krediet te vinden. Maar ook de juiste kredietverstrekker vinden is belangrijk. Uw kredietmaatschappij moet u financieringsoplossingen aanbieden die zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie en ze moet u vervolgens begeleiden tijdens de volledige looptijd van uw lening. U kiest dus best voor een verantwoordelijke kredietmaatschappij.

Cofidis: hulp bij de keuze van het gepaste krediet

De relatie die Cofidis met zijn klanten onderhoudt is heel belangrijk voor het bedrijf. De kredietmaatschappij doet dan ook haar best om haar klanten een verantwoorde kredietpraktijk aan te bieden en ze echt te begeleiden. Om de klanten te helpen het krediet te vinden dat bij hun behoeften past, bestudeert de kredietmaatschappij elke kredietaanvraag heel zorgvuldig, op een individuele en gepersonaliseerde manier. Ze analyseert onder andere de inkomsten en uitgaven van het huishouden, de werksituatie, de eventuele andere lopende kredieten, enz. Dankzij die gedetailleerde analyse kan Cofidis beter inschatten wat de risico’s van een lening zijn voor beide partijen en op die manier terugbetalingsproblemen vermijden.

Cofidis zal over het algemeen en in het belang van de aanvrager weigeren een krediet toe te kennen wanneer na analyse van de aanvraag blijkt dat het evenwicht van het budget van de aanvrager zou verstoord worden met een lening. Daarom worden 7 op de 10 aanvragen geweigerd, om huishoudens niet in een moeilijke financiële situatie te brengen.

Een verantwoordelijke kredietverstrekker voor de volledige looptijd van het krediet

Cofidis België is meer dan zomaar een kredietverlener. Cofidis wil een betrouwbare partner zijndie een hechte vertrouwensrelatie opbouwt met zijn klanten. Onze deskundige adviseurs zijn beschikbaar voor een gesprek met de klanten als die dat wensen. Ze geven advies bij de keuze van het krediet en daarna ook tijdens de volledige looptijd ervan. In geval van moeilijkheden staan ze klaar voor de klanten om hen te helpen een oplossing te vinden. Deze specialisten in krediet op afstand weten ook hoe ze een menselijke en echte relatie moeten opbouwen met hun klanten!

Cofidis staat voor duidelijke waarden en heeft een waarden- en verbintenissencharter opgesteld dat wordt toegepast door al zijn medewerkers. In de relatie met de klanten wordt onder andere de nadruk gelegd op transparantie, flexibiliteit en welwillendheid. De offertes voor de leningen op afbetaling zijn bijvoorbeeld duidelijk en bevatten geen verrassingen wat betreft de rentevoet, de maandelijkse aflossingen, de looptijd van het krediet, ... De kredietmaatschappij biedt haar klanten verschillende manieren aan om contact op te nemen en instrumenten om hen te helpen op een eenvoudige en autonome manier hun budget te beheren, zoals de Pocket Budget app voor iPhone.

De relatie wordt altijd aangegaan met respect voor de klanten, zonder te oordelen en in alle discretie om ze op een positieve manier te begeleiden tijdens elke fase van hun krediet.

Samenvatting

Een verantwoordelijke kredietverstrekker zijn is iets waar we dagelijks aan werken. Cofidis doet dat door een kwaliteitsvolle relatie met de klant op te bouwen op het ogenblik dat het krediet wordt afgesloten. Deze relatie blijft duren tijdens de volledige looptijd van de lening, met een deskundige adviseur en een welwillende begeleiding wanneer de klant daar behoefte aan heeft.