Kredietwoordenboek

Omdat de kredietwereld en de woordenschat van de financiële instellingen soms te ingewikkeld is, heeft Cofidis België zich voorgenomen een kredietwoordenboek op te stellen voor zijn cliënten. Het groepeert alle veel voorkomende krediettermen en geeft duidelijke definities.

Zo hoopt Cofidis dat de leners of toekomstige leners zich gemakkelijker zullen onderhouden met de Cofidis- consulenten over de verschillende financieringsoplossingen, en de subtiliteiten beter zullen begrijpen.

K

Om de woordenschat van het krediet beter te begrijpen stelt Cofidis zijn kredietwoordenboek voor met de definities van de termen die met de letter K beginnen.

Kredietkaart

Een kaart is een betaalmiddel voor het elektronisch overmaken van geld. De gebruiker kan geld opnemen en/of aankopen betalen, waarna het bedrag meteen of later van de rekening gaat. Kredietkaarten zijn gekoppeld aan een hernieuwbaar krediet en elke verrichting met de kredietkaart wordt betaald met een deel van het hernieuwbare krediet, dat vooraf contractueel werd overeengekomen met een kredietmaatschappij. De meest voorkomende kredietkaarten zijn VISA, MASTERCARD en AMERICAN EXPRESS, die worden verstrekt door de bankensector en in bijna alle handelszaken worden aanvaard. Met een kredietkaart kunt u geld opnemen aan een geldautomaat en thuis, in het buitenland of op het internet betalingen uitvoeren. Het is dus een veilig en handig betaalmiddel.

Mastercard® by Cofidis is een betaalkaart waarmee u kunt betalen en kosteloos geld kunt opnemen aan geldautomaten in België en wereldwijd. De kaart kan tevens worden gebruikt voor online betalingen. Ze is gekoppeld aan een gelreserve zodat u uw aankopen gespreid kunt terugbetalen op uw eigen tempo.

Ontdek onze andere diensten :