Kredietwoordenboek

Omdat de kredietwereld en de woordenschat van de financiële instellingen soms te ingewikkeld is, heeft Cofidis België zich voorgenomen een kredietwoordenboek op te stellen voor zijn cliënten. Het groepeert alle veel voorkomende krediettermen en geeft duidelijke definities.

Zo hoopt Cofidis dat de leners of toekomstige leners zich gemakkelijker zullen onderhouden met de Cofidis- consulenten over de verschillende financieringsoplossingen, en de subtiliteiten beter zullen begrijpen.

C

Om de woordenschat van het krediet beter te begrijpen stelt Cofidis zijn kredietwoordenboek voor met de definities van de termen die met de letter C beginnen.

Consumentenkrediet

De term "consumentenkrediet " verwijst naar alle leningen die worden gebruikt voor andere zaken dan de aankoop van een onroerend goed: het kan worden gebruikt voor de aankoop van een roerend goed, van diensten of prestaties. Er zijn verschillende soorten consumentenkredieten: de lening op afbetaling is een aflosbare lening die toelaat eender welk goed of project geheel of gedeeltelijk te financieren; de verkoop op afbetaling laat toe om de aankoop van een welbepaald goed of een welbepaalde dienst te financieren, waarna de betalingen worden gespreid over verschillende maanden; de geldreserve, d.w.z. een kredietopening van onbepaalde duur die toelaat te beschikken over een vooraf bepaald bedrag dat opnieuw wordt aangevuld door uw afbetalingen (vaak hoort hier ook een kredietkaart bij); de financieringshuur of leasing met de mogelijkheid tot aankopen die werkt als een huurcontract, meestal van 3 jaar, met de mogelijkheid om het gehuurde goed daarna te kopen...

Cofidis stelt drie consumentenkredieten voor: een reeks leningen op afbetaling, de geldreserve MyLine by Cofidis en het bundelen van kredieten.

Ontdek onze andere diensten :