Kredietwoordenboek

Omdat de kredietwereld en de woordenschat van de financiële instellingen soms te ingewikkeld is, heeft Cofidis België zich voorgenomen een kredietwoordenboek op te stellen voor zijn cliënten. Het groepeert alle veel voorkomende krediettermen en geeft duidelijke definities.

Zo hoopt Cofidis dat de leners of toekomstige leners zich gemakkelijker zullen onderhouden met de Cofidis- consulenten over de verschillende financieringsoplossingen, en de subtiliteiten beter zullen begrijpen.

B

Om de woordenschat van het krediet beter te begrijpen stelt Cofidis zijn kredietwoordenboek voor met de definities van de termen die met de letter B beginnen.

BIC

De BIC (identificatiecode van de banken) werd ingesteld in 2007 en wordt gebruikt voor de geautomatiseerde eenvormige verwerkingen in banken en financiële instellingen. Elke bank heeft een eigen BIC, bestaande uit 8 of 11 karakters volgens de bankensector. De eerste 4 karakters (de bankcode) vormen de identificatie van de betrokken bank, en de 2 volgende (de landencode) vormen de ISO-code van het land waarnaar het geld wordt overgemaakt. De 2 resterende karakters dienen om de banken van een en hetzelfde land te lokaliseren en te onderscheiden. De 3 andere karakters (de sectorcode) zijn niet verplicht: ze maken het mogelijk na te gaan of de transactie bedoeld is voor de zetel van de bank of voor een van haar filialen.

Ontdek onze andere diensten :